Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Ivars Magone

+35227

 
  • 2

    Atbildes

  • 1 balss
  • 1565 skatījumi

Kā senāk pārbaudīja tiltu izturību?

Auto un transports » Drošība

Mūsdienās jaunam tiltam uzdzen piekrautas smagās automašīnas. Pirmais betona tilts Baltijā ir pār Salacu un tas būvēt vairāk kā pirms 100 gadiem, kad smago auto praktiski nebija.

Pirms 12 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Āris Seisums

+39681

 
Visticamāk nekā. Tas nebija nepieciešams. Pirms 100 gadiem inženierbūves jau bija ļoti labi zināmas un būtiski nekas vairāk nav mainījies. Inženieriem jau bija labi zināmas vielu, materiālu un konstrukciju tehniskās īpašības. Tāpat bija zināms, ka nekas no toreiz esošā, to konstrukciju nespēs noslogot. Visu varēja izrēķināt matemātiski. Kad tomēr, laika gaitā, tuvāk mūsdienām, slodzes mainījās un, iespējams gadīās arī avārijas, sāka domāt par tehniskiem noteikumiem un visādām pārbaudes procedūrām.

pirms 12 gadiem  

Jānis Vilnis, pirms 12 gadiem :

Ar gariem zobiem-ielikšu+. Cik saprotu-jautājums ir par tiltu Salacgrīvā. Trase vairāk kā nopietna,tilts dreb jau gadus 30,nekas nemainījās pēc Via Baltica ''pabeigšanas''. Kāds taču pārbaudīja un par to naudu saņēma!
Par noteikumiem,iespējams,kāds kaut kur domā,šoferiem no tā kāds labums?

Ivars Magone, pirms 12 gadiem :

Nē, šo tiltu būvēja 60 gadu sākumā. Tas ir labi , ka dreb, ja tā nebūtu, būtu sen sabrucis. TV torņa smaile ar staigā par vairākiem metriem.

Jānis Vilnis, pirms 12 gadiem :

Atvainojos-pirms 100 gadiem dzelsbetonu tiltiem neizmantoja,vismaz Latvijā! (pašlaik domāju,laikam pārsteidzos ar apgalvojumu...)
Saki-kur tas tilts ir? Brauciet lēnām pār tiltu,draugi!

Niks, pirms 12 gadiem :

Tā nu laikam gluži nav - dzelzsbetonu Latvijā pirms 100 gadiem lietoja gan ēku celtniecībā ("Ziemeļblāzmas" biedrības nams) gan arī tiltiem:

http://www.i-mantojums.lv/frames/hronologija.htm
1908.g. Uzsāk dzelzsbetona izmantošanu tiltu būvniecībā; regulāras autobusu satiksmes, tajā skaitā starppilsētu pirmsākumi

1909.g.13.jūnijā ar Vidzemes gubernatora piedalīšanos notiek svinīga Latvijā pirmā dzelzsbetona tilta atklāšana Vecsalacās.
http://www.salacgriva.lv/lat/salacgriva/

Māris Rudzītis, pirms 12 gadiem :

dzelzsbetona lietošana saistīta ar inž. A. Tramdacha aktivitātēm.

Egils Dālmanis, pirms 12 gadiem :

Esmu dzirdējis nostāstus un pat redzējis pagājušā gadzimta sākuma bildes ,kur inženierim ,kas projektājis dzelzceļa pārvada tiltu ,pārbaudes laikā nostājas zem tā.... ;)
Atceros pārgalvīgo Ķeguma pārbaudi,kad uz tā sabrauca mašinas ar vismaz tādu pašu svaru kā jaunam tiltam.Tilts it kā izturēja ,bet sabruka brīdī ,kad visi reizē iedarbināja motorus ,lai brauktu nost :(

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Niks

+120909

 
Ar to arī pārbaudīja, kas tam tiltam pāri tai laikā brauca. Senāk tie bija vezumi

pirms 12 gadiem  

Ivars Magone, pirms 12 gadiem :

Un bija dūšīgas sievasmātes, kuras saēdināja uz tilta..................

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.