Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Sintija

+511

 
Jāpiekrīt jau iepriekš minētajam, ka viss atkarīgs no daudziem apstākļiem. Ja gājējs ir šķērsojis ceļu NEATĻAUTĀ vietā, tad jābūt būtu vainīgam gājējam pašam, bet, diemžēl, daudz kas tiek uzlikts uz autovadītāju pleciem; autovadītājam IR jāredz viss, kas apkārt notiek, un diemžēl GĀJĒJAM TE NAV JĀIET nedarbojas, tiem viss vienalga- staigā pa pilsētām, kur dzīvā satiksme, kā pa zaļu pļavu - po..... , lai bremzē .... Bet nepadomā jau pa to, vai mašīna spēs nobremzēt ... Tāda ir rūgtā patiesība, ka mēs, autovadītāji, savā ziņā esam atkarīgi no gājēju kultūras uz ceļa ... Veiksmi !!

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 4

    balsis

BlackMonah

+500

 
Viss atkarīgs no situācijas, vietas, laika apstakļiem un diennakts laika. Ja dienas laikā labi pārredzamā vietā kāds šķērsos ceļu neatļautā vietā un Tu tam vienkārši brauksi virsū, tad protams atbildēsi Tu. Ja nakts laikā kāds ies pāri un Tu viņu pamanīsi pēdējā brīdī un notrieksi, tad visticamāk nebūsi atbildīgs. Atbildību šoferis nenes pārsvarā tad, ja gājējs ir pēkšņi izgājis uz ceļa un šoferim nav bijis laika noreaģēt, jeb izskrējis uz ceļa no autobusa vai auto aizmugures. Katrā ziņā policija vienmēr izvērtē visus apstākļus, laiku, redzamību, bremzēšanas ceļu, liecinieku liecības un citus apstākļus. Likumā nav rakstīts konkrēti cik metru attālumā cilvēku ieraugot un notriecot šoferis nenes atbildību, katrs gadījums ir atsevišķs. Katrā ziņā uz ceļa vienmēr ir jābūt uzmanīgam gan šoferim, gan gājējam. Ievēro likumus un noteikumus un cerams, ka citi arī to darīs, līdz ar ko būs drošāk uz ceļiem. Lai veicas.

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Jānis Vilnis

+4330

 
Tā ''neatļautā vieta'' mazliet mulsina... Ap Rīgu ir starp joslām barjeras un žogi,tur viss skaidrs. CSN ir skaidri aprakstīts,kas kur drīkst iet pāri ceļam. Ir arī tāds nepatīkams pants-''autovadītājam vajadzēja paredzēt''-ne viens vien tāpēc ir notiesāts. Viens BET! Ja notriektajam cilvēkam tiks konstatēts jebkāds alkohola saturs organismā-autovadītājs tiks attaisnots! Protams,ja viņš nav dzēris. Vairāki šādi gadījumi ir bijuši ''Latvijas pastā'',ir gadījies tur strādāt,nobraukt gan nevienu nav gadījies.

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Uģis

+105

 
Piekrītu iepriekšējam rakstam. Mani mācīja, ka jābūt vienmēr gatavam tam, ka kāds pēkšņi izskries, izstreipuļos uz ielas- skaidrā vai pilnā. Galvenais : ātrums, distance un spēja paredzēt pāris gājienus uz priekšu.

pirms 11 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.