Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Archi Ledzano

+10

 
  • 3

    Atbildes

  • 1 balss
  • 1023 skatījumi

No maksas stavvietas nozagts motorolleris. Iesniegts policija. Ko darit? Apsargam taks jaatbild?

Auto un transports » Drošība

cheks no stavvitas ari ir. Bija maksats katru dienu.

Pirms 11 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Teorētiski jā, bet praktiski nekādu materiālo atbildību nenes, ja nav tieši vainojams zaudējumu nodarīšanā, piemēram, paņemot transportlīdzekli bez jūsu atļaujas, pārvietojot to, vizinoties pa pilsētu, vai uzmetot tam virsū akmeņu kaudzi, tā ka, ja nebija apdrošināts, tad ar kādas kompensācijas piedzīšanu būs diezgan pašvaki, un kompensāciju varat prasīt nevis no sarga, bet gan no uzņēmuma, kas jums šo pakalpojumu piedāvāja, taču visticamāk, ka labprātīgi jums neko nekompensēs, būs jāvēršas tiesā, gadiem jātiesājas, un neko nevinnēsiet. Šādos gadījumos izdevumus sedz apdrošināšana, ja tādas nebija, tad pats īpašnieks, ja kādreiz atradīsies zaglis, tad varēsiet vērsties civiltiesiskā kārtā ar piedziņu pret šo personu.

pirms 11 gadiem  

Aivis Svirskis™, pirms 11 gadiem :

Šajā gadījumā pēc likuma burta jums pienākas radušos zaudējumu atlīdzība maksas stāvvietas cenas apmērā, respektīvi, ja pieprasīsiet, jums atgriezīs dienas stāvvietas izmaksas, vai mēneša, ja jūs esat maksājis par mēnesi.

adolfs, pirms 11 gadiem :

lai kā es vienmēr cienu un uzklausu Jūsu, Aivi, viedokli;
šoreiz atļaušos nepiekrist:

- firma/uzņēmums, ņemošs par pakalpojumu naudu, ir - pilnā mērā - atbildīgs par padirsto mantu

adolfs, pirms 11 gadiem :

nu ja runa ir par zemes pleķīti, tad cits stāsts

Aivis Svirskis™, pirms 11 gadiem :

Diemžēl Latvijā nav anglo-sakšu (anglo-amerikānu) tiesību sistēma, līdz ar to nekādu kompensāciju, morālo zaudējumu piedziņa no trešajām personām nav iespējama, tiesas tikai seko likumu normām, nevis pieņem lēmumus, izmantojot tiesu praksi un pasludina savus lēmumus par tiesību normām, bet mūsu saeima ir parūpējusies par to, lai tiesāties nebūtu izdevīgi, un būtu piedzenami tikai reālie zaudējumi, pie tam no vainīgās puses civiltiesiskā kārtībā, nevis no trešās personas.

Aivis Svirskis™, pirms 11 gadiem :

Tā, ka je neesat tālredzīgi apdrošinājuši savu transportlīdzekli, tad atliek gaidīt un cerēt, ka tas tiks atrasts, vainīgā persona tiks notiesāta, un pēc atzīšanas par vainīgu un sprieduma stāšanās spēkā, varēsiet vērsties tiesā pret šo personu par jums radušos zaudējumu atlīdzību, kas ir diezgan bezcerīgs pasākums, jo kuram tad zaglim ir tie tūkstoši kontos un godaprāts un vēlme kaut ko atlīdzināt, šādas personas parasti nestrādā, un nekas viņiem arī nepieder.

Uldis Segliņš, pirms 11 gadiem :

Diemžēl Aivim taisnība. Un maksas stāvvietu izmantošanas noteikumos arī parasti ir maziem burtiņiem rakstīts, ka stāvvietas īpašnieks nekādu atbildību par zādzību neuzņemas. Absurdi, jo zūd jēga no tāda pakalpojuma, bet tā nu pie mums tas ir.

adolfs, pirms 11 gadiem :

jā, šķiet, Jums, Aivi, kā vienmēr, taisnība :)

cepuri nost par erudīciju - ir tā

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

sāpīgs jautājums, bet juridiski tev tur izīrē zemes pleķīti un par tavu īpašumu neviens neatbild... tad autostāvvietai vajadzētu slēgt līgumu ar kādu apsardzes firmu, kura garantētu tava īpašuma saglabāšanu... cik zinu, tad ERGO iekasētie 30 tūkstoši par gadus 10 atpakaļ nozagto BMW X5A no Reval Hotel Latvija stāvvietas ir laikam vienīgais gadījums, kad tiesa apmierināja prasību un arī tikai tāpēc, ka visam viesnīcas kompleksam, ieskaitot autostāvvietu, bija viesnīcas drošības dienesta garantētā apsardze... un tāpat tur tiesājās kādus 3 vai pat vairāk gadus...

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Jānis Vilnis

+4330

 
Stulbums šajā sistēmā ir tāds,ka sargs īsti ne par ko neatbild! To vari izlasīt noteikumos pie viņa būdas,standarta variants,lai gan-ir izņēmumi. Kas gan ir sargam jādara-jāiereģistrē žurnālā,jeb datorā visi iebraucošie un izbraucošie transporta līdzekļi,laiks,numurs,marka. Mēdz būt videokameras. Tālāk-darbs policijai.

pirms 11 gadiem  

Egils Dālmanis, pirms 11 gadiem :

Faktiski viņš nav sargs , bet šveicars ;)

Uldis Segliņš, pirms 11 gadiem :

Tieši tā. Tikai izskata pēc. Un pats šveicars arī nav vainīgs, jo viņa rīcībā nav nekādu kontroles procesu. Ne viņš var pārbaudīt kas drīkst ieiet, izbraukt utt. Tikai kontrolēt, ka samaksājušie iekšā tiek. Nu un virināt.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.