Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Māris Rode

+20

 
  • 2

    Atbildes

  • 2 balsis
  • 977 skatījumi

Lūdzu dodiet padomu, vai izsakiet savu viedokli! Šorīt, 8:45 es braucu pa Sēlpils ielu (Dzirciems, Pārdaugava). Braucu no Dzirciema ielas vi

Auto un transports » Drošība

Lūdzu dodiet padomu, vai izsakiet savu viedokli!
Šorīt, 8:45 es braucu pa Sēlpils ielu (Dzirciems, Pārdaugava). Braucu no Dzirciema ielas virzienā uz Slokas ielu. Pa ceļam vēl apstājos pie Dzirciema poliklīnikas, lai nodotu laboratorijā sievas analīzes.
Jāsaka kā ir - iela, visā tās garumā ir (nu vismaz tā tas bija no rīta) pilnīgi nekopta....to klāj nepārtraukta ledus kārta, bez tam daudzviet ir lielāki vai mazāki ledus kukuržņi, kā arī ledū iebrauktas mašīnu riepu rises! Smilti vai kādu citu abrazīvu vielu, tā nav redzējusi ilgi! Ļoti slidena!!!
Braucu ar ātrumu aptuveni 40 km stundā. Ātrāk pa tādu ielu pabraukt vienkārši nav iespējams, ja dzīvība dārga. Tuvojoties Sēlpils ielas krustojumam ar Slokas ielu, metrus 60 pirms krustojuma kāju no gāzes noņēmu vispār un sāku bremzēt! Diemžēl tā vietā lai apstātos, mašīnīte turpināja slīdēt uz priekšu! ABS kā nagla dūrās zābakā un visi mēģinājumi a/m apturēt bija neveiksmīgi! Ātrums protams samazinājās, bet ne tik strauji, lai apstātos pirms krustojuma. Tur stāv arī ceļa zīme - STOP...bez apstāšanāš tālak braukt aizliegts!
Tā nu turpinot slīdēšanu, manis vadītais auto ieslīdēja krustojumā, un kā par nelaimi, tieši tajā brīdī centra virzienā, pa man tuvākajām tramvaja sliedēm, garām brauca 5. maršruta tramvajs.
Sapratis, ka sadursme praktiski ir neizbēgama, es protams turpināju bremzēt, diemžēl mana auto priekša tik un tā tika sadragāta ar tramvaja otro vagonu. Klāt piesteidzāš arī garām ejošais liecinieks, kurš izteica gatavību liecināt, ka es patiešām braucu ļoti lēnām, un ka sadursmes faktiskais vaininieks ir pilnīgi nesakoptā iela! Ceļu policijas ekipāža, kura ieradās notikuma vietā, tikai mehāniski sastādīja protokolu, fiksēja, ka es neesmu ievērojos zīmes "STOP" prasības un ar pilnīgu pārliecību man paskaidroja, ka es esot vainīgs uz visiem 100 %, jo man esot jāizvēlas atbilstošs braukšanas ātrums! Kad es minēju, ka es jau tā braucu ar tikai 35-40 km stundā, viņi tikai nosmējās un noteica, la es nestāstot pasakas! Iedeva man manu protokola eksemplāru un teica, ka 30 dienu laikā man esot jāierodas Gaujas ielā!
Vai kāds nedotu padomu - kā rīkoties!? Vai tiešām ceļu uzturētāji nenes pilnīgi nekādu atbildību par ceļu seguma stāvokli!?

Pirms 9 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Šī vieta ir ļoti bīstama. Man tur katru rītu jābrauc. Tfu tfu tfu, man tur nekas nav gadījies. Mans tēvs gan gandrīz uzlidoja virsū mašīnai, bet tā paspēja nobraukt malā. Tur veidojas melnais ledus...iesaku nogriezties pa kreisi pirms csdd filiāles un tālāk braukt caur purva ielu dzirciema ielas virzienā.

pirms 9 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Jānis Vilnis

+4330

 
Diemžēl-nāksies maksāt... Autovadītājs atbild par ceļa negadījumu,ceļu uzturētājus vari tikai izlamāt-atļauts-publiski!

pirms 9 gadiem  

Egils Dālmanis, pirms 9 gadiem :

Man arī škiet ,ka šinī gadījumā vajadzēja izvēlēties atbilstošāku braukšanas ātrumu, jo ne jau pēdējos metros pamanīji ,ka iela ir klāta ar ledu un nav kaisīta.Tātad vajadzēja braukt ar 5km/h, lai spētu apstāties :(
Man pašam ir gadījies,ka snieg sniegs un pirms krustojuma zem tā ir gluds ledus.Priekšā jau divas mašinas saskrējušās un es jūtu ,ka tūlīt būšu trešais, bet izdevās piespiesties pie ceļa apmales un tā samazināt ātrumu.
Diemžēl tā tā pieredze veidojās...

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.