Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Jolki-Palki

+190

 
  • 2

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 2020 skatījumi

statiskā un dinamiskā ip adrese

Datori un internets » Datortīkli

man ir viens neliels jautājums; cik saprotu tad statiskā ip adrese visu laiku ir vienāda un dinamiskā mainās; man tāds jautājums ir: ja man kompītim pie local are connection uz properties un tcp/ip uztādījumiem ip adrese un dns serveris nav ierakstīti tad tas skaitās ka man ir dinamiskā ip adresācija?

Pirms 12 gadiem

un vēl viena lieta: ja piemēram es uztaisītu tīklu no 2 kompjiem un nošārētu mapīti uz viena; tad tik cik tālu esmu izpētījis lai otrs kompītis pieklūtu klāt tā otra kompīša šarētajai mapei; var atvērt kaut vai my documents un augšā my documents vietā ierakstīt ip adresi piem: "192.168.0.111" ja tāda ir tā kompīša ip; bet ja man viņa ir dinamiskā nebūs tā ka es kad vēlāk viņu ieslēgšu un gribēšu atkal piekļūt tai mapei nevarēšu jo kompīša ip adrese būs nomainījusies?

Jolki-Palki, pirms 12 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Tas, ka pie Properties nav ierakstīta IP adrese, ne vienmēr nozīmē, ka tā ir dinamiskā. Tas nozīmē to, ka tā tiek piešķirta ar DHCP. Ar DHCP var piešķirt arī tādu briesmoni kā statiski-dinamisko adresi (saucas static DHCP lease).

To, ko tu dari šai pusē rūterim (jeb savā lokālajā tīklā), nekādīgi neietekmē tas, vai tev ir dinamiskā vai statiskā IP. Šārēt mapi uz viena datora un piekļūt tai no otra varēs abos gadījumos un procedūra būs 100% identiska.

Bet, ja tu, piemēram, uz viena datora nošārēsi mapi, pēc tam aizbrauksi uz Kazahstānu un gribēsi no interneta kafejnīcas datora piekļūt tai mapei (vai FTP, HTTP, CIFS serverim, vienalga), tad gan ir nozīme, vai tev ir dinamiskā vai statiskā adrese. Piekļūt var abos gadījumos, vienkārši jautājums ir par to, cik tas ir ērti.

Īsumā: ja tu netaisies uzstādīt kaut kādus serverus (HTTP, SMTP, CIFS, FTP, NFS, SSH, VNC vai dajebkādu citu), tad tev kā parastam lietotājam būtu jābūt galīgi vienalga, vai tev ir dinamiskā vai statiskā.

Vot

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Niks

+120909

 
Jā.

Ja tu pats taisi savu lokālo tīklu, liec kādas adreses vēlies un vispār jau var pieslēgties izmantojot ne tikai IP, bet datora vārdu

pirms 12 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.