Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Ainārs Zuments

+109

 
  • 8

    Atbildes

  • 1 balss
  • 2958 skatījumi

Kāpēc datora cieto disku nepieciešams sadalīt uz (C:\) un (D:\) diskiem ?

Datori un internets » Dzelži

Vai es varu instalēt OS Windows 7 vienā veselā 297 GB (C:) diskā, vai tomēr vēlams sadalīt disku (C:) uz diviem, piemēram (C:)290 GB un (D:)7 GB un instalēt diskā (D:) ?

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (8)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Māris Raugulis

+166750

 
Nekāda dalīšana nav nepieciešama, īpaši jau tāda, kā piemērā. Vēlama gan- bet pavisam savādāka.

Gribi lai sistēma strādā - lai to uzliek kāds cits.
Gribi mācīties - meklē un lasi, bet ne jau tās muļķibas, kas te sarakstītas.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Marcis

+3511

 
Ja to pareizi sadala tad to var dariit, ja to dala ar fdisku bez extended karshu patricijaam tad rezultaataa kad disks piepildiisies, informaacija paarvietosies saakumndalas sektoraa un var tik nozadeeta kaada patriciija liidz ar to var nozaudeet visus datus. Katrs disks ir jaadal peec ruupniicas noteiktiem parametriem neviss peec komandas Windows fdiska.

pirms 14 gadiem  

verners osis, pirms 14 gadiem :

buferzona,ir programmas kas apstrādājot teiksim grafikas,video failus,izmanto to disku kur instalēta programma,pēc tam ierakstot ,tā tiek ierakstīta pēc norādītā diska,saglabājot programmdiskā sīku failu.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Eduards Smalkais

+1257

 
:) Mjā. Man pašam kompis ir ar 160gb cieto disku, kas ir sadalīts 34. (C daļa) un 114 (D). Vindows stāv uz C daļas, tāpat kā programmas. Uz D daļas stāv visi faili, dokumenti, attēli.. u.tt. Ar 34gb man ir vairāk nekā pietiekami, lai varētu uzinstalēt arī kādu spēli (pat nerunājot par nepieciešamajām programmām). Protams, ja gribi savu kompi pārvērst par vienu lielu spēļu arhīvu, tev visticamāk vajadzēs otrādi dalīt. Vai pats to var izdarīt? Atbilde ir- protams, ka vari. Tikai atceries, ka meistari pēc tam lai savestu kārtībā paša radītās kļūdas mēdz prasīt dubultā.... (man tā ar auto bija un nemaz nešaubos, ka tas ir visās nozarēs). Silti iesaku apsvērt vai tev to vajag pašam darīt, vai labāk kādam meistaram iedot. Pats arī netaisu savu datoru. Tāds būtu mans ieteikums....

pirms 14 gadiem  

Ainārs Zuments, pirms 14 gadiem :

Nu es, piemēram, visām svarīgajām lietām glabāju kopijas, jo pilnībā neuzticos tam ko nevar ne redzēt ne sataustīt. Un datu zudums mani neuztrauc tik ļoti lai par to maksātu tādu naudu. Arī tie paši meistari nav nekādi marsieši, bet visu ir iemācījušies un katrs pa savam.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Marcis

+3511

 
Vienalga nekad neesu dzirdeejis shaadu terminnu, ja tas ir buuffers tad vinam ir jaabuut tilpumam un ko tad zone noziimee ieslodzijuma vietu vai ?

pirms 14 gadiem  

Ainārs Zuments, pirms 14 gadiem :

Piekrītu !
Man jāatvainojas, aizmirsu piebilst, ka man interesē Latviskais Win 7, diemžēl es runāju latviski un neesmu bērnībā nokačāts "uTorentā".

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Uldis Kalniņš

+460

 
norādīšu, ka win7 aizņem ~ 10GB tikai insalācija .. pašam ir win7 un 70Gb un ir tieši tik cik vaig, ja aktīvi instalētu klāt vēl programmas, iespējams butu pa īsu ..

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Vilnis

+3247

 
Mārcis smagi kļūdās. Pie win instalācijas sasit disku 2 partītijās - man liekas, optimālais 100 un 197Gb. Mazāko izmanto kā sistēmdisku, bet otru kā datu. Parasti jau brūk nost sistēmdisks ar OS, bet dati drošībā otrā partītijā. Jā, tikai neaizmirsti noformatēt NTFS...UN DATUS NEKAD NEGLABĀ SISTĒMDISKĀ! Tad toč tos zaudēsi.

pirms 14 gadiem  

Marcis, pirms 14 gadiem :

Es nerunaaju par sadaliishanu, bet gan par strukturu kas nav drosha kad to nepareizi sadala, noteikti juus to visu veicat ar fdisku, vai esat pieversis uzmaniibu uz sektora skaitu daudzumam kad to sadaliet ar fdisku un mbr ar atrashanas vietu uz pirmaas patricijas kur vinsh atrodas ?

Marcis, pirms 14 gadiem :

ffset Field
length
(bytes) Description
0x00 1 status[7] (0x80 = bootable (active), 0x00 = non-bootable,
other = invalid[8])
0x01 3 CHS address of first block in partition.[9]
The format is described in the next 3 bytes.
0x01 1 head[10]
0x02 1 sector is in bits 5–0[11]; bits 9–8 of cylinder are in bits 7–6
0x03 1 bits 7–0 of cylinder[12]
0x04 1 partition type[13][14]
0x05 3 CHS address of last block in partition.[15]
Vai maaki iereguleet pareizi Land zonu prieksh mbr sektora?

Marcis, pirms 14 gadiem :

Nav tik vienkaarshi visu pareizi sareguleet, ir jabuut labaam zinaashanaam lai viss darbotos perfekti un droshi, nevar dalit bez sektoru manualas defineshanas un cilindru defineshanai extended dalishanas rezzimam tas Windows fdisks pats par sevi nepareizi to sadala. Tas tev taa liekas sadaliiji un viss var lietot, slikti kaut ko daliit neparzinot diska uzbuuvi.

Vilnis, pirms 14 gadiem :

čakars pamatīgs, piekrītu. Ja uz mūžiem, tad cita lieta. Bet ja uz varbūtību, tad vienkārši neatmaksājas. Vienkāršāk lietot utilītu.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

verners osis

+16083

 
7 GB par maz,būs problēmas, man instalācija Wind,+ apmēram 20 programmas aizņem 11 GB+ Vēl vajag buferzonu vismaz 10 GB,,teiksim es ņemos ar video cipar,bufers ir 16 GB,vēl jārēķina lai viss aizņemtu ne vairāk par 65%,tātad ja gribi dalīt nu minimāli 20 GB,labāk 30-40 GB.,ja visu pārejo raksti c diskā.

pirms 14 gadiem  

Marcis, pirms 14 gadiem :

Buferzonu ? Cietu disku terminna taadu vardu nezinu ? Apgaismo luudzu kas taa ir ?

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Eduards

+6851

 
nu velams butu sadalit windows instalacijai atvelet 60gb bet parejo citam lietam
sadala dalas parasti tikai lai dati no datora nepazustu ja windows ir sabojajies (nu t.i daudz vieglak dabut datus atpakal (jo atrodas otra datora diska dala) un neskar windows (tad drosi var to parinstalet un ar 7gb bus krietni par maz

pirms 14 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.