Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

krokijs

+18181

 
  • 3

    Atbildes

  • 1 balss
  • 1769 skatījumi

datora parole !

Datori un internets » Dzelži

čiva riva-man līdzi no ražotāja nāk iespēja uzlikt kompim paroli kura tiek prasīta uzreiz kā kompis tiek ieslēgts. izklausās neticami, bet fakts !! precīzāk, kad datoru ieslēdzu, tad pats pirmais kas parādās tā ir paroles pieprasīšana un tikai pēc tam, pēc paroles ievadīšanas nākamais ir ražotāja logo ar iespējām aiziet uz biosu un tad tikai windows logs. sanāk tā, ka ja neievadi paroli, tad pat biosā iekšā netiec !! bet jautājums ir tāds, kur datoram tādu var uzlikt opcijās ? ja nu gadijumā vajag !! es ar to domāju nevis uz sava dzelzs gabala, jo man ražotājs to diezgan atklāti piedāvā kompī un es uzliku joka pēc, bet citiem kompiem es neēsmu novērojis tādu lietu, ka parole tiek prasīta PAT bez iespējām uzspiest F12 lai tiktu biosa opcijās. kur tādu var uzlikt tiem kompiem kuriem ražotājs to nepiedāvā tik brīvi kā man ? vai control panelī kaut kur tas ir izdarāms.

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
Tas nav nekas neticams un ir pieejams jau gadus divdesmit lielākajai daļai datoru. BIOSā var uzlikt paroli startēšanai un paroli BIOSam pašam. Pilnīgi parasta lieta. Tas nav Kontrol Panelī, bet pašā BIOSā izdarāms.

Bet arī tad neiesaku tik ļoti priecāties, jo pastāv gan "slepenās" paroles, kuras nevar nomainīt, gan arī izņemot cieto disku ārā, pie taviem datiem var piekļūt, ja vien viss disks nav kodēts ar kādu Check Point vai tamlīdzīgu.

pirms 13 gadiem  

Uldis Segliņš, pirms 13 gadiem :

Tāpat arī BIOSa datus var nodzēst, resetot.

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Niks

+120909

 
BIOSĀ, bet no citu datoriem gan labāk turies pa gabalu.

pirms 13 gadiem  

krokijs, pirms 13 gadiem :

nav jau doma tagad experimentēt !! vienkārši gribās zināt !!

Niks, pirms 13 gadiem :

http://www.pcguide.com/ref/mbsys/bios/set/passwdSupervisor-c.html
On most systems, when the supervisor password has been set, it must be entered in order to access the BIOS setup program, or to change the user password.

Niks, pirms 13 gadiem :

http://aps2.toshiba-tro.de/kb0/FAQ9202JF0000R01.htm
A BIOS Supervisor Password, used in combination with the BIOS User Password, is the second security option you have for your notebook. The BIOS Supervisor Password protects the BIOS settings.

http://www.lockdown.co.uk/?pg=biospsw

krokijs, pirms 13 gadiem :

nu jā jā, man tieši ir toshibas dzelzs gabals !!

krokijs, pirms 13 gadiem :

un es viņu uzstādiju nevis biosā, bet ieejot kompī, toshibas opcijās nevis windows !

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Jā, tādu var uzlikt pašā BIOS.

Bez tam ir arī datori, kur ir iespējams arī uzlikt paroli pašam cietajam diskam. Bet tas tiešam ir atkarīgs no tā, kas "lācītim vēderā".

pirms 13 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.