Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Kārlis Vakars

+312

 
  • 4

    Atbildes

  • 1 balss
  • 2770 skatījumi

Kā ir pareizāk lietot portatīvo datoru?

Datori un internets » Dzelži

man ir tēma, par kuru neiteku skaidrībā. es uzskatu ka pareizāk ir turēt bateriju portatīvajā datorā un turēt datoru pieslēgtu pie elektrības. bet man te tagad saka ka labāk esot izņemt bateriju laukā un slēgt pie elektrības -bet tas liekas nevajadzīgi, jo ja pārtrūkst elektrība tad dators izslēdzas.
tad kā ir labāk, lādēt iekšā un ļaut izlādēties baterijai, vai pastāvīgi turēt pieslēgtu pie elektrības?

Pirms 12 gadiem

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Ja jūs esat knauzeris un portatīvo datoru izmantojat tam, lai internetā lasītu ziņas vai spēlētu spēles, tad varat ņemt bateriju laukā un pieslēgt pie elektrības. Baterija tiešām saglabāsies ilgāk, jo visām baterijām ir noteikts resurss jeb uzlādes ciklu skaits, pēc kura sasniegšanas baterija ir jāmaina, lai nodrošinātu ražotāja paredzēto baterijas darbības laiku bez elektrības. Taču ne visiem portatīvajiem datoriem baterija ir tik vienkārši izņemama, piemēram, manam MacBook ir jānoskrūvē datora apakša, lai tiktu pie baterijas, datoram lādēšanas vads ir piestiprināts ar magnētu, līdz ar to nedaudz aizķerot ar roku vai pagrūžot ar kāju, elektrības padeve pārtrūks un dators izslēgsies kāda darba vidū, pie tam šāda atslēgšanās ir datoram kaitīga, ja tā notiek datora programmatūras atjaunināšanas laikā, tad dators var vispār uzkārties un vairāk nevarēsiet tajā ieiet un būs jāpārlādē visa sistēma. Nedomāju, ka tas atsver to, ko jūs iegūstat ar šādu rīcību!

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Āris

+22646

 
Man baterija ir iekšā datorā nepārtraukti,no rīta līdz vakaram pieslēgts arī tīkls.Decembrī būs jau pieci gadi,bet strādājot dažreiz tikai ar bateriju tā tur 3h.Domāju tas ir samērā normāli!Portatīvais ir Fujitsu Siemens,aparāts un baterija ražoti Vācijā.

pirms 12 gadiem  

Āris, pirms 12 gadiem :

Domāju ka stāvot uz plaukta nez vai akumulators būtu labākā stāvoklī?!

krokijs, pirms 12 gadiem :

baterija intensīvi lietota 5 gadus tur 3 stundas ? moš tu esi sajaucis ar 3 minūtēm ?

krokijs, pirms 12 gadiem :

tu jau tagad gribi atdzīvināt mītu, par to ka baterijas ir mūžīgas !

Uldis Segliņš, pirms 12 gadiem :

Stāvot uz plaukta baterija būtu jau beigta pavisam. Bet tas arī ir mīts, ka baterija jātur atslēgta, vai jāpielādē un jāizlādē līdz galam utt. Āra gadījums ir labas kvalitātes rādītājs konkrētam datoram un baterijai. Lielākā daļa bateriju tik ilgi netura.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

krokijs

+18181

 
es mājasapstākļos turu tikai pie elektrības un baterija stāv visu laiku uz plaukta !! un pa pēdējo gadu man elektrība mājās ir aprāvusies 2 reizes un datoram nekas nav noticis, paņem ieslēdz atpakaļ un viss strādā. un pluss no tā visa ir tāds, ka baterija kura stāv uz plaukta ir tikpat svaiga, kā tikko veikalā nopirkta. jūs vienkārši iedomājaties ka tā elektrība jums raustās vai pazūd katru dienu un katru stundu. nesaprotu kam tāda strahošanās vajadzīga. un ja runa iet par kaut kāda nepabeigta darba saglabāšanu, tad arī jabūt nezkādai sakritībai, lai tu rakstot wordā tieši tajā vajadzīgajā datumā un tieši plkst 15.43 noraustās elektrība un tu nebiji saglabājis darbu. tā jau protams ir katra paša darīšana, bet man pa 8 mēnešiem elektrība ir noraustijusies un kompis ir bijis izrubijies 1 reizi. uz tā pamata es neredzu iemeslu drāzt bateriju bez vajadzības un vēl vairāk speciali pirkt vēlvienu lai būtu divas drošības pēc.

pirms 12 gadiem  

Uldis Segliņš, pirms 12 gadiem :

Tukšu bateriju uz plaukta turēt nav prāta darbs. Labāk to ir aizmirst pie datora klāt, kur tā pilda vienu no savam pamatfunkcijām, nekā reizi nedēļā (piemērs) lādēt speciāli pievienojot, atvienojot un priecāties par atsvaru plauktam.

500

Labākā atbilde
  • -1

    balsis

Niks

+120909

 
Ja ir UPS, vari izņemt bateriju. Nepārtraukta turēšana datorā var ievērojami samazināt tās mūžu.

Vislabāk ir pārmaiņus izmantot divas baterijas un otru uzglabāt uzlādētu rekomendētajos apstākļos.

pirms 12 gadiem  

Chuck Norris, pirms 12 gadiem :

un kā ar telefonu? nepārtraukta baterijas turēšana telefonā nesamazina tās mūžu?kā atnāc mājās, tā pie lādētāja un bateriju ārā.

Niks, pirms 12 gadiem :

Tāpat, tikai telefonus parasti mana tik bieži, ka to īpaši nejūt.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.