Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

AleX

+326

 
  • 4

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1217 skatījumi

Dators pie lielākas slodzes sāk slēgties ārā

Datori un internets » Dzelži

Tātad situācija ir tāda, slēdzot datoru iekšā viss normāli iet, var ieiet internetā, skype u.t.t. Kad sāku instalēt kādu programmu, piemēram ''Google Chrome'', paiet kāds laiks un pats pa sevi izslēdzas ārā, bet ja nenotiek neviens process, tad viss normāli, var stāvēt ieslēgts kaut visu dienu. Varētu būt, ka proccesors pārkarst vai arī baroklis par švaku? Instalējot Win Xp no LiveCD, pirmās 2 reizes sākoties instalācija arī bija tāda situācija, ka slēdzās āra. Tikai no 3 reizes izdevās pārinstalēt.
Arī pavēroju iekšu, cik skatos mātesplatei 1 kondensators jau gandrīz pa galu, bet nu vel nav izsprādzis, tikai nedaudz uzpūties.

Pirms 12 gadiem

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

1) Nomainīt termopastu.
2) Ar saspiesto gaisu iztīrīt kūleri.

Šie abi soļi maksā kapeikas (termopasta 1 Ls, gaiss 4 Ls), tāpēc tie ir pirmie, kurus vajadzētu pamēģināt. Ja nelīdz, tad
3) Iegādāties jaudīgāku barokli. Un nevis vienkārši jaudīgāku, bet labas firmas. Jo tie kreisie lētā gala kilovata barokļi labi ja ceturtdaļu no tās jaudas nodrošina. Iesaku kaut ko no Chieftec, Zalman, Thermaltake, Corsair, FSP Group. No visādiem Deer un Sunshine turies pa gabalu. :D

pirms 12 gadiem  

AleX, pirms 12 gadiem :

Ok, paldies. Nu mēģināšu, ja nelīdzēs, griezīšos atkal pēc palīdzības.

Uldis Segliņš, pirms 12 gadiem :

Jāpiekrīt.

AleX, pirms 12 gadiem :

Nu sanāca tā, ka nomainīju termo pastu, iztīrīju no putekļiem, bet situācija tā pati. CPU temp. neceļas vairāk par 25C, bet pie lielākas slodzes tāpat slēdzas ārā. Vai nu tiešam baroklis netur, vai nu mātesplatei kaput.

    Frīdrihs Nīče, pirms 12 gadiem :

Ja tas tiešām ir saistīts ar slodzes kāpumu (nevis vienkārša apstākļu sakritība), tad es teiktu, ka baroklis. Bet varbūt pirms pirkšanas vari no kāda drauga aizņemties un pārbaudīt, vai tā tiešām ir.

Ja arī tas nebūs, tad tur vispār moška kaut kāds defekts mātenei vai kaut kas, ko es nevaru iedomāties uz doto brīdi.

Veiksmi!

Oto , pirms 12 gadiem :

Iemet bildi no mātesplates ap cpu ligzdu, varbūt tiešām kondensatori. Tad neklīdzēs nekāds baroklis, jo ja pie lielākas slodzes kondensatori nefiltrē tad slēgsies ārā tik un tā. Kādas firmas barošanas bloks? Ja nezināmas tad profilaksei vien derētu nomainīt, kilovata barokli nevajag pietiks arī ar labas firmas 350-450W.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Oto

+10200

 
Kondensatori nevar pa pusei uzpūsties. Ja ir uzpūties tad tas jau ir pagalam.

pirms 12 gadiem  

    Frīdrihs Nīče, pirms 12 gadiem :

Man vienreiz iedeva vienu lietotu kompi, kuram viens kondensators (pietam tas bija viens no lielākajiem uz mātenes) bija nokniebts nost pusē. :D Es nezinu, kurš to darīja un kāpēc, bet no tās muciņas bija tikai puse un tāda salocīti. Dīvainā kārtā tas kompis gāja bez problēmām. :D Līdz šai dienai nevaru saprast, kādā veidā...

Oto , pirms 12 gadiem :

Kondensators ir filtrs, kas bieži slēgumā ir paralēli, un jā nokniebts tas pat mazāk traucē nekā uzpūties, kur papildus silst.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Kaspars

+3137

 
Varbūt procis pārkarst un nostrādā aizsardzība! Pārbaudi dzesēšanu

pirms 12 gadiem  

AleX, pirms 12 gadiem :

Skatījos, tur tā pagrūti noņemt kūleri. Pieļauju tādu iespēja, ka pie vainas ir termopasta, sen nav mainīta. Bet lūdzu vel variantus. Varbūt es kļūdos.

Kaspars, pirms 12 gadiem :

Nekljudies

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

krokijs

+18181

 
Tu jau savā jautājuma izklāstijumā atbildēji uz savu problēmu !

pirms 12 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.