Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

krokijs

+18181

 
  • 4

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1791 skatījumi

HDD reanimācija ?

Datori un internets » Dzelži

Cik tas ir nopietni ?! sestrai nobrucis stacionārais kādus 8g. vecs. lādējas iekšā līdz windows loading un tad pārskrien pāri melnam ekrānam uzraksti kurus nevar paspēt izlasīt un pats restartējas un tā bez apstājas. Domāju ka cietais ir bojāts, tika tagad domāju vai ir nopietni to ar kāda twīka palīdzību reanimēt vai neatgriezeniski jāmaina HDD ?! Iegruzīties no acrona un liveCD ir iespējams pilnīgi normāli. tikai dators nespēj iegruzīties no HDD. BIOSā stāv default (nekas mainīts nav) !!

Pirms 12 gadiem

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
1. Pārbaudīt RAMu ar kādu no memtestiem.
2. Startēt datoru no kāda LiveCD un paskatīties diska SMART rādītājus. Ja tie kārtībā, tad iespējams tikai failu sistēma jāsalabo ar chkdsk. Ja nepalīdz, formatēt disku un pārinstalēt OS. Ja SMART rādītāji slikti, nu tad jau jāpērk jauns disks.

pirms 12 gadiem  

Oto , pirms 12 gadiem :

Chkdsk nekādā gadījumā pirms nav pārbaudīts vai SMART datos "reallocated sectors count" nepārsniedz jau rezerves sektoru skaitu(parasti 1000). CHKDSK labo tikai falu sistēmas kļūdas, bet bojātos sektorus vienkārši aizstāj ar nullēm sabojājot failus neatgriezeniski, tā kā to vajag atstāt uz pašām beigām, kad nekas cits nelīdz.

Uldis Segliņš, pirms 12 gadiem :

Secību tu pareizi domā, bet SMART sistēma darbojas ārpus failu sistēmām. Tam ir speciāli rezervēta vieta uz diska, kas formatēšanai (attiecīgi arī chkdsk) nepakļaujas un ar tradicionālām metodēm nav pieejama. Darbojas sistēmai nemanāmi.

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Niks

+120909

 
F8
Disable automatic restart on system failure
Stop 0x.. kodu Gooogle lodziņā
lasi un mēģini saprast..

pirms 12 gadiem  

krokijs, pirms 12 gadiem :

mmm ir tā ka F8 nereaģē. Funkcionē tikai F11 un DEL. F11 atverās izvēles logs kurš piedāvā no kā iegruzīties un DEL ir ieiet BIOS-ā

krokijs, pirms 12 gadiem :

zils ekrāns neparādās, tikai melns pārskrien un restarts

krokijs, pirms 12 gadiem :

Vēl gribu uzprasīt, no kā šādas problēmas rodās ?

Oto , pirms 12 gadiem :

Šādas problēmas var rasties no daudz kā. Barošanas bloks iet uz beigām, RAM moduļi bojāti, kāda no datora komponentēm bojāta, cietais disks utt. Neklātienē vainu grūti noteikt.

F8 spaidi droši vairākas reizes tiklīdz dators sāk lādēties, pirms sāk ielādēties windows. F8 nekāda cita funkcija nav un bios logu neatvērs.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Oto

+10200

 
Vispirms paņem programmu "HDD regenerator" un palaid to uz ejoša datora un no tās ieraksti CD disku(ir tur tāda funkcija) vai arī novelc jau gatavu iso failu ko ierakstīt diskā. Tad palaid CD uz neejošā datora un pārbaudi cieto disku vai nav bojāts kāds vai vairāki diska sektori. Programma prot arī salabot bojātos sektorus nepazaudējot datus. Tas varētu līdzēt, ja vaina ir diskā.

pirms 12 gadiem  

krokijs, pirms 12 gadiem :

atradu softu, tūlit rīt testēsim

Niks, pirms 12 gadiem :

Tikai rēķinies ka tas var ilgt pat vairākas dienas

Oto , pirms 12 gadiem :

Muļķības. Tests stundas laikā ir cauri vidēji lielam diskam, jo moka jau tikai bojātos sektorus. Protams, ja grib visus sektorus vienu pēc otra tad jā jāatstāj pa nakti.

Iemet pēc tam atskaiti ko tests parādija. Ideāli, ja arī smart atskaiti ieliktu, to gan ar citu programmu jātaisa.

krokijs, pirms 12 gadiem :

sākumā izlaidu cauri MEMtest un tas errorus neuzrādija, bet bet kad pārbaudīt palaidu cietā sektorus tad viens errors ir un tas pats bija pats pirmais, tik tagad nesaprotu kā to sektoru izārstēt. tas HDD regenerators man nez kapēc neļāva ierakstīt neko diskā, moš slims softs, kaut gan dažādus novilku un izmēģināju. komentāros lasiju ka šim jebkurš rakstītājs nederot. Bet atradu kaut kādu komplekto zborku kurā iekšā bija HDD regenerātors.

Oto , pirms 12 gadiem :

demo režīmā labo tikai pirmo atrasto.

500

Labākā atbilde
  • -1

    balsis

-6290

 
Tādam padebīlim nevajag kompjus lietot, kur nu vel diagnosticēt. Un tādu mudajobu pilna valsts.

pirms 12 gadiem  

krokijs, pirms 12 gadiem :

un tu ar savām precīzajām atbildēm droši vien šeit mēģini izcelties ar savām gudrībām. Tikai nez kapēc tev īpaši neveicas.....

Uldis Segliņš, pirms 12 gadiem :

Kāds bijis Liepājā kursos pie internetkomentāru ģeda.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.