Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Māris

+9765

 
  • 7

    Atbildes

  • 3 balsis
  • 1341 skatījumi

elektrības atslēgšanās un dators

Datori un internets » Dzelži

kas vai kura datora detaļa,komponente cieš visvairāk, ja pie ieslēgta pc atslēdzas elektrība un atkal pēc kādām 5sek. ieslēdzas,es to zinu man profesionāls dat. spec. to izskaidroja,gribu tikai saprast,kuri no jums šeit saprot tiešām kautko no datorlietām ,bet kuri ir tie kas dod kautkādus jokainus padomus :)

Pirms 11 gadiem

 

Atbildes (7)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

dakteris.eu

+2820

 
It kā varētu teikt, ka cietais disks, jo tad tam visu laiku jātaisa iegriešanās process (Spin-up), kas viņu bojā vairāk nekā konstanta griešanās. Taču, es teiktu, ka necieš absolūti nekas. Esmu restartējis kompjus miljoniem reižu visos iespējamajos veidos un nevienam vēl nekas slikts no tā nav noticis. Man arī ir bijis, ka raustās elektrība, vienu brīdi ir, vienu nav, bet tas nebojā neko. Ne jau tu to kompi izmetīsi, tāpēc ka salūzīs, bet gan tāpēc, ka morāli novecos, jo tu to nespēsi pat 10 gadu laikā nolietot līdz salūzšanai. Ā, un pirmās parasti lūzt ritošās daļas (ventilatori, cietie diski).

pirms 11 gadiem  

Māris, pirms 11 gadiem :

tava atbilde ir vistuvāk patiesībai,laikamjau tu esi te vieniigais,kurš patiešām kautko saprot no datorlietām :)

dakteris.eu, pirms 11 gadiem :

Nu, paldies, paldies. Kāds bija tavs variants? Ko spečuks izstāstīja? Man interesē.

Māris, pirms 11 gadiem :

nelabojami tiek bojāts cietais disks,izstāstiišu vienkāršiem vārdiem nēesmu dator.specs es,- viņš teica ja elekt. pārtrūkst diska galviņa nenostājas vietā un pie atkārtotas ieslēgšanās galviņa vienkārši sakot palecas un iesit diskā robiņu ,tad jau turpmāk diskam griežoties vienmēr uz bojātās vietas galviņa palecas atkal un sit jaunu punktu un tt. tā cietais disks pakāpeniski tiek sabojāts neatgriezeniski

dakteris.eu, pirms 11 gadiem :

Šī problēma bija aktuāla vecajiem cietajiem. Jaunajos tas ir novērsts, jo, pat izslēdzoties strāvai, disks, kurš vēl griežas pēc inerces, saražo pietiekami daudz elektrības lai nosēdinātu galviņu uz "lidlauka" (landing zone) diska iekšmalā. Tā ka mūsdienās, diska galviņa nevar palikt diska vidū, tā vienmēr nonāks viducī. P.S Kā mēs zinām, diskam griežoties, diska galviņa "lido" nedaudz virs diska ar diska radīto vēju un tikai nosēžoties uz "lidlauka", tā pieskarās diskam.

Uldis Segliņš, pirms 11 gadiem :

Māri, tavs datorspecs ir drusku aizkavējies deviņdesmitajos.

Uldis Segliņš, pirms 11 gadiem :

Cietajam diskam ir inicializācija, kad tam padod barošanu, nekāda pēkšņa galviņas raustīšanās tur nenotiek. Diska kontrolers galviņai nedod strāvu bez nekādas sagatavošanās. Tāpat kā audio pastiprinātājam ir speciālas procedūras, kas barošanas sākumā un beigās tiek veiktas (analogas gan), arī diska kontroleram ir tādas.

Māris, pirms 11 gadiem :

baigie joki, es jau nepārzinu datorus un tādēļ neko te jums iebilst nevaru,bet manā gadiijumā gandriiz jau galvenais bija ka dabūju briivdienu izklaidi,bija diezgan interesanti :)

500

Labākā atbilde
  • 3

    balsis

-6290

 
Kādā ziņā cieš? Neviena komponente necieš pie elektrības pazušanas! Failsistēma ar atvērtiem rakstīšanai failiem cieš, tam vajadzēs vai nu fsck vai chkdsk.
Ko tad teu tas "profesionālis" izskaidroja? :D

pirms 11 gadiem  

Māris, pirms 11 gadiem :

es pēctam tev pateikšu,redzi ,Uldis ir specs pa mobilajiem tel.,bet laikam ja jau tādu uzbraucienu viņš man taisa,jāsecina ka datorlietās diezko ne

Uldis Segliņš, pirms 11 gadiem :

:D Secini ko tu gribi. Kāda man daļa, ka kaut kāds Māris par mani kaut ko domā. Tavas attieksmes dēļ neteikšu, kas cieš vai necieš. Ja tas līdz šim nebija saprotams.

ivarsi, pirms 11 gadiem :

Prakse rāda, ka dzelži no el.barošanas avārijas necieš.
Faili gan var nočakarēties un var būt neatjaunojami. Un vēl, piem. CD-R, ja bijis ieraksta procesā, būs jāmet laukā :)

Māris, pirms 11 gadiem :

saproti Ivarsi,kā man izskaidroja,tad cieš tieši dzelži,bet visu pārējo ja ir l a b a saprašana var atjaunot

, pirms 11 gadiem :

Moš vel tirgū no tirgus tantēm pasmelies gudrības par kompjiem?

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
Un ko tu tagad domā, ka visi skries un dos nopietnas atbildes? Tas tāpat kā bārā uzkāpt uz letes un nobļauties - es zinu kā būtu jārīkojas īstiem apsargiem man viens īsts apsargs izskaidroja, es te tikai pārbaudīšu jūsu apsargu darbību un noskaidrošu, vai jums te jefiņi nestrādā.

pirms 11 gadiem  

Māris, pirms 11 gadiem :

Uldi,ar tevi viss skaidrs,tu dusmojies un brauc man augumā,tas jau vien pierāda ka nezini atbildi :)

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

-c-f-b-

+5293

 
atslēgšana nav tas trakākais. bet pieslēgšanās momentā veidojas tā saucamā trienstrāva. tagad pretjautājums - nav ievērots, ka parastā spuldze pārdeg tieši pie ieslēgšanas? līdz ar to secinājumi ķēdē. baroklis - mātes plate - procis + videokarte+CPU.

pirms 11 gadiem  

-c-f-b-, pirms 11 gadiem :

pēdējie trīs fiziski saistīti ar mātes plati, un pietiek ar dažu desmitu volta sprieguma izmaiņu, lau izsistu no ierindas ar galiem.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Oto

+10200

 
Visvairāk cieš tās detaļas, kas jau tāpat taisās uz galu pasteidzina tik procesu. Praktiski nekadās fiziskas sekas parasti nav, lai gan teorētiski var filozofēt par šo tēmu var ilgi un dikti.

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Ja tavs specs spēj nodemonstrēt kā izņemt operatīvo atmiņu no strādājoša datora ielikt citā un nolasīt saturu, tad runāsim tālāk, ja nē, filozofējiet tālāk par lietām kuras nenotiek, jo dators pēc 5 sekunžu elektrības pārtraukuma izslēgsies un iekšā neslēgsies, līdz to neieslēgs.

pirms 11 gadiem  

Māris, pirms 11 gadiem :

es jau jautāju pavisam ko citu ,kas tiek bojāts,bet tu stāsti kautko ne to , arii laikam atbildi nezini :)

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Andris

+3489

 
Ir datori, kuriem cieš programatūra, bet ir datori, kuriem necieš. Piemēram es savējo tagadējo pc varu momentāli atvienot no rozetes un pēc tam tik un tas strādās ļoti labi. Visvairāk jau datoriem Latvijā nepatīk strāvas mainība, tāpēc ir vajadzīgs strāvas stabilizātors vai kā viņu tur sauc...

pirms 11 gadiem  

Māris, pirms 11 gadiem :

Andri,paklausoties ko man pastāstīja dator specs,es tev iesaku nedarīt tādu lietu kā pie strādājoša datora raut ārā el. rozeti

Uldis Segliņš, pirms 11 gadiem :

Rozeti raujot ārā būs dzirksteles un jālabo caurums sienā.

, pirms 11 gadiem :

Un jāmaina kabeļi un drošinātājs! :-D

-c-f-b-, pirms 11 gadiem :

UPS ... hohma

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.