Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 7

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1618 skatījumi

datora tīrīšana ar putekļu sūcēju.

Datori un internets » Dzelži

Es nevaru saprast vai ir droši izpūst datoru ar putekļu sūcēju. Es jau esmu pa prasījis dažiem cilvēkiem, bet viņiem domas dalās. Daži saka ka pūšot ar putekļu sūcēju datorā veidosies kondensāts. Daži saka ka ir droši. Varat lūdzu palīdzēt? Ko darīt?

Pirms 11 gadiem

 

Atbildes (7)

 
Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Var izmantot putekļuscēju, taču tas nav pats labākais 'ierocis' cīņā ar putekļiem, jo skaroties klāt mazai h%#@$ var sanākt aizskart kādu vadu vai ko citu sabojāt. Kompresors, kā augstāk minēts, arī ne katram ir mājās, taču saspiestu gaisu par apm. LS 2.00 var nopirkt 90% datorveikalā. Tāda maza, aptuveni litru tilpīga pudelīte (līdzīga WD-40 eļļai) Mazāks risks ko sabojāt. (:

pirms 11 gadiem  

Oto , pirms 11 gadiem :

Tik ņem vērā, ka baloniņā ir nevis saspiests gaiss, bet gāze. Labāk pūst, kad datora vads izrauts no rozetes, jo tā gāze deg.

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

man portatīvais kompresoriņš uz aķa un pāris īpaši piemeklētas birstītes... cilvēks ar putekļu sūcēju blakus kā obligāts, ja strādājam telpā ... savādāk no tā visa pasākuma tik cūku kūts un dators tos putekļus sāk atpakaļ uzreiz vākt...

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
Ir droši, ja to dara prātīgi.
1. Atslēgt no strāvas.
2. Vēlams ar plastmasas uzgali, ne metāla cauruli bakstīt gar datora iekšām.
3. Neļaut iegriezties ventilatoriem, it sevišķi ar kompresoru tīrot.

pirms 11 gadiem  

Edgars Ostanēvičs, pirms 11 gadiem :

Kad es parasti ar sūcēju tīru, tad speciāli iegriežu propelleri. :D

Andris Gailums, pirms 11 gadiem :

Nedrīkst jo ventilātors ražo elekrisko strāvu un bojā mātes plati ar saspiestu gaisu labāk ir tīrīt

Uldis Segliņš, pirms 11 gadiem :

Jap un ir redzēts kā nokurās mātes plate. Tas gan bija ar vairākām atmosfērām, nevis kādu nieka putekļsūcēju.

Kristaps, pirms 11 gadiem :

Ummm...Es veco PC tiru 6 gadus ar veco matesplati un ventilatoru visu laiku griezu :D nav nejas noticis :D

Uldis Segliņš, pirms 11 gadiem :

Nu tad tik turpini, vēl stiprāk iegriez un sasniegsi mērķi :D

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Adagio

+450

 
Es visu laiku izpūšu datoru ar putekļu sūcēju un līdz šim nav bijusi nekāda problēma.

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Arnis Rūķis

+4068

 
Dzīvoklī izpūšot tos smalkos putekļus tu pēc tām krietnu daļu savāksi savās plaušās un tos kas paliks gaisā dators ātri viens savilks atpakaļ. Tad jau labāk ar prātu sasūkt ar putekļu sūcēju.
Ar kompresoru var pūst bet tad labāk iziet ārpus telpām. Ventilatoriem nedrīkst ļaut griezties un ne jau dēļ elektŗibas ražošanas, bet gan tāpēc ka tie salūzt. Ir redzēti aizlidojuši ventilatori, tas īpaši sāpīgi ir Laptopiem (pamēģini piemeklēt)
Veikalos nopērkamais saspiestais gaiss ir ņirgāšanās vai der sīkumu tīrīšanai nevis pamatieīgi ielaistiem datoriem. + cik ir bijusi saskare komplektā ar gaisu nāk ārā šķidrums, kas samitrina putekļus un tie pielīp. + nerekomendēju telpās ar viņei mtīurīt radiatorus.

pirms 11 gadiem  

..................., pirms 11 gadiem :

kā man patīk šādu mantu lietotāji, kas nemaz nelasa, kas uz tiem baloniem rakstīts... tur nav ne smakas no saspiestā gaisa, bet visparastākā sašķidrinātā deggāze... ne viens vien jau ir paspējis nokurināt savus apmatojumus, mēģinot šādus darbus apvienot ar pīpēšanu.... izlasiet tak kādreiz arī tekstus, kas rakstīti maziem burtiņiem, dzīvē noderēs... kopš jevropa sāka niekoties ar freoniem, pat bārdas puras no baloniņa dzen ārā tā pati šķiltavās pildāmā gāze...

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Dont know

+800

 
nu kāds vēl putekļusūcējs? es paņemu kompresoru un ļoti smuki izpūšu visus putekļus ko kompja, iztīra ļoti labi visas arī ne tik labi pieejamās vietas (barošanas bloku un visus radiatorus)
vispār arī klaviatūras pabi ir tīrīt ar kompresoru, tikai mazliet vajag saprast cik stiru gaisa strūklu virzīt uz attiecīgajām datora daļām, jo visu jau var salauzt...

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Āris

+22646

 
Es arī datoru,sevišķi klaviatūru tīru ar putekļu sūcēju.Tas ir domāts tieši datoriem un pieslēdz pie USB ieejas.Līdzi nāk arī 2.dažādas birstītes.Par jaudīgu mājas putekļu sūcēju gan nezinu,var pabojāt shēmu un smalkos vadiņus ja nepaveicas.

pirms 11 gadiem  

Āris, pirms 11 gadiem :

Un vajag nevis izpūst bet atsūkt putekļus.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.