Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

0

 
  • 3

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 786 skatījumi

Problēma ar datora ieslēgšanos.

Datori un internets » Dzelži

Sveiki. Dators aiztikts no iekšas netika, tik vien cik izsūkt putekļus. Vienkārši stāvēja kur tam jāstāv un darbojās. Darbojās nedēļām ilgi,bez izslēgšanas. Pārkaršanas problēmu nebija ne reizi. Darbojās stabili, līdz dažas dienas atpakaļ, sērfojot internetā pēkšņi atslēdzas. Slēdzu iekšā, parādijās logs "Safe mode" "Safe with network" utt. Nepaspēju neko uzspiest, kā atkal atslēdzās. Kopš tās dienas,dators vairāk neiet. Uzspiežot "Power" pogu, dators pēc pāris sekundēm ieslēdzas un tālāku darbību nav. Monitors melns ( itkā no connection ) datoram sarkanā lampiņa (hdd noslodze) un zaļā (power) lampiņa arī vairs nedeg. Ventilatori griežas. Barošanas bloks,Hdd un rams tika pārbaudīts,tie ir kārtībā. No kondensātoriem tikai viens ir uzpūties, pārējie labā kārtībā. Čipi arī itkā normāli.
Kas varētu būt par vainu? Vai tiešām mātesplate varētu būt nobeigusies?
Dators tika pirks jūnijā, jauns.

Pirms 10 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 3

    balsis

"No kondensatoriem tikai viens ir uzpūties" - ar to reizēm pilnīgi pietiek, lai notiktu tavas minētās darbības.
Ja ir jauns, kā saki, dodies uz garantijas remontu (tādai vismaz vajadzētu būt vismaz 2. gadus).

pirms 10 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Andris Gailums

+250

 
Kondensatoru var nomainīt pats esmu mainijis un pec tam pc vell ilgi strada protams ja kautkas cits vel lidz ar to nau nosvilis

pirms 10 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Arnis Rūķis

+4068

 
Vismaz viens kondensators ir uzpūties - tas uz pamatplates vai barošanas blokā.
Ja tas ir uz pamatplates tad izjauc barošanas bloku gan jau tur būs vairāk kā viens. Pirms raut vaļā barošanas bloku noskaidro par garnatiju ir/nav. Ja barošanas blokā kondensatori ar uzpūtušies tad var mēģināt nomainīt tikai barošanas bloku - kādu brīdi strādās, bet sāc krāt naudu nākamajam datoram, jo remontēt visticamāk nebūs jēgas. Protams ja ir garnatija tad tik uz servisu visu prom, bet pēdējā laikā pa garnatiju nepūšas kondesnatori, tie pūšas vēlāk.

pirms 10 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.