Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 5

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1610 skatījumi

kādas tieši daļas man būtu vajadzīgas, ja es gribētu taisīt datoru no nulles?

Datori un internets » Dzelži

esmu apjautājies cilvēkiem, ka lētāk sanāk pašam uzbūvēt puslīdz jaudīgu datoru, pasūtot daļas no ārzemēm bez uzcenojuma, nekā iegādāties to latvijas veikalos. tāpēc es izlēmu tā arī rīkoties, bet man nav ne jausmas. kas man vajadzīgs.
no datora sastāvdaļām zinu tikai mātes plati, barošanas bloku, procesōru, RAM atmiņu, tīkla karti, video karti un viss. neko arī nejēdzu no to jaudām un specifikām.
tātad- kādas deteļas, ar kādu jaudu un specifiku man būtu vajadzīgas, ja es gribētu uzbūvēt normālu, puslīdz jaudīogu kompi?
negribu arī nekādu superiznīcinātāju.. :D

Pirms 9 gadiem

 

Atbildes (5)

 
Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Vispār jau no ārzemēm sanāk dārgāk, bet nu tas nav tas būtiskākais. Lieta tāda, ka nepietiek ar visu daļu zināšanu. Ir arī jāzina, kas ar ko der kopā un kas neder. Ja to lietu nepārzini, tad neriskē. Atsūtīsi daļu no ārzemēm, kaut kas izrādīsies nesaderīgs un ko tad? Atpakaļ jau tev to neviens neņems un būsi pazaudējis naudu un laiku.

Protams, ir labi pašizglītoties un mēģināt kaut ko činīt un skrūvēt kopā, bet, ja ir jātērē sava nauda un jāriskē, ka saliktais dators varētu arī neiet, tad labāk met tam visam mieru un pasūti tepat no vietējiem internetveikaliem gatavu vai palūdz kādam, lai saliek tavā vietā. Trenēties labāk uz cita, veca, ne pārāk vajadzīga vai nesvarīga datora.

Veiksmi!

pirms 9 gadiem  

JanKa, pirms 9 gadiem :

Visi sakarīgi datorveikali tur pasūtītās detaļas saliks kopā bez maksas.

    Frīdrihs Nīče, pirms 9 gadiem :

Arī fakts!

jaanis šizo - rītis 卐shtekers卐, pirms 9 gadiem :

ja nesaprati jautājumu- kādas detaļas un ar kādu specifiku vajadzīgas? nemāci dzīvot, atbildi uz jautājumu, ja nevari atbildēt, neatbildi!

    Frīdrihs Nīče, pirms 9 gadiem :

Nu kā es tev varu pateikt, kādas tieši detaļas tev ir vajadzīgas? Kas tas par jautājumu? Visas droši vien ir vajadzīgas. Ar tādu specifiku, kas sader ar pārējām detaļām. Es neesmu Jēzus un no brūnās zvaigznītes nevaru izzīst, ko tu tur liec kopā.

Atvaino, bet par baltu velti es netērēšu 25 minūtes no savas dzīves, lai saliktu tavā vietā kompi, ja tas ir tas, ko tu vēlējies. To internetveikali dara par brīvu.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Jautājumā norādīts, ka tā autors nesaprot neko no paša svarīgākā, kas vajadzīgs komplektējot datoru. Tālākajos autora komentāros norādīts, ka viņš vēlas, lai kāds datoru sakomplektē viņa vietā, nodrošinot viņam iespēju ietaupīt (nopelnīt) uz kāda cita cilvēka rēķina.

Atļaušos piezīmēt, ka autors neizrāda nekādu vēlmi apgūt, kā šie parametri ir nolasāmi un kā savā starpā kombinējami, lai izveidotu darba spējīgu datoru.

Secinājums? Vai nu laiks sākt pašam mācīties, vai arī uzticēt darbu tiem, kuri jau ir paspējuši pavadīt dažus gadus sevi izglītojot un apgūstot šādam uzdevumam nepieciešamās prasmes!

pirms 9 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Oskars O.

0

 
Labāk ejat pie datorspeciālistiem uz interneta bodem nosauciet savas vajadzības un viņi Jums piedāvās variantus.

PAts uz savām rokām perkot no arzemēm, kur vēl noteikti var rasties problēmas ar piegādem, garantijām utt. Neieteiktu čēpāties. Skopais maksā divreiz.

Tā teikt Šeit uz vietas redzi preci kā viņa vizuāli izskatās un tavā acu priekšā viņu arīvar sakomplektēt, meistariem tas aizņēms maksimums 15 minūtes.

pirms 9 gadiem  

jaanis šizo - rītis 卐shtekers卐, pirms 9 gadiem :

ja nesaprati jautājumu- kādas detaļas un ar kādu specifiku vajadzīgas? nemāci dzīvot, atbildi uz jautājumu, ja nevari atbildēt, neatbildi!

500

Labākā atbilde
  • -1

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Ja no datoriem nav nekādas saprašanas, tad pats neko salikt kopā nevarēsiet. Datori, kas ir salikti kopā no jaunām detaļām izmaksās vairākas reizes dārgāk nekā šāda paša datora iegāde veikalos. Savukārt izmantojot lietotas detaļas, jaunu datoru iegūt nav iespējams, tas ko iegūsiet būs lietots dators, ar visām no tā izrietošajām sekām. Latviešu valodā ir izteiciens - skopais maksā divreiz! Vislabākais un lētākais variants vienmēr būs iegādāties pilnīgi jaunu un ražotāja komplektētu datoru ar visu garantiju, nevis krāmēties ar dzelžiem un censties kaut ko izveidot pašam.

pirms 9 gadiem  

Tomass Pētersons, pirms 9 gadiem :

Muļķības. Pašam saliekot datoru (ja tiešām zini un saproti, ko liec kopā) sanāks samaksāt daudz lētāk nekā pērkot ražotāja vai veikala jau saliktu datoru. Es nesaku, ka ražotāja vai veikala saliktie datori tāpēc ir sliktāki.

Aivis Svirskis™, pirms 9 gadiem :

No lietotām un apšaubāmas izcelsmes detaļām salikts dators nekad nebūs labāks par jaunu datoru.

JanKa, pirms 9 gadiem :

Tomass, ko sapīpējies esi sapīpējies vai kādus žīdu kantorus apmeklē?
Paņēmu vienu no populārākajiem LV internetveikaliem un tā gatavo datorkomplektu, pērkot pa sastāvdaļām cena sanāktu pār pāris eiro, jā, dārgāka, ne lētāka.
P.S. ir pieeja vairumtirdzniecības bāzēm, zinu kādas atlaides dot platīna klientiem utt. Kur un kā var dabūt ka cena būs daudz lētāka, labprāt uzzinātu ar konkrētiem piemēriem.
P.P.S. Brendotos datorus neapskatam.

Tomass Pētersons, pirms 9 gadiem :

Janka, es tajā brīdī domāju tieši par brenda datoriem, ka tie vienmēr būs dārgāki nekā pašam liekot pa detaļām. Pats iepērkos tikai 1a, un zinu, ka tur veikalā liktie Elite datori ir praktiski vienādas, ja liec pats, atkarībā no paša datora. Tikko vienu 449 EUR datoru saliku par 447 EUR, taču nebija pieejama korpusa informācija.

jaanis šizo - rītis 卐shtekers卐, pirms 9 gadiem :

ja nesaprati jautājumu- kādas detaļas un ar kādu specifiku vajadzīgas? nemāci dzīvot, atbildi uz jautājumu, ja nevari atbildēt, neatbildi!

500

Labākā atbilde
  • -3

    balsis

http://adf.ly/ucxvx pilnīgi viss kas tev vajadzīgs lai uzbūvētu PC. Tur ir pilnīgi viss kā salikt ko vaig. vnk sakot video pamācība

pirms 9 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.