Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Guntis Kalns

+4326

 
  • 10

    Atbildes

  • 1 balss
  • 4680 skatījumi

Kādas atsauksmes par Lattelekom optisko internetu?

Datori un internets » Internets

Telekoma meitenes zvana katru dienu un piedāvā pāriet no mājas komplekta uz optisko pieslēgumu. Bet tā īsti neizprotu, kāda man jēga no tā 100 MBit/s savienojuma? Nu neticu, ka man youtube klipi ielādēsies pussekundes laikā vai citi ārzemju saiti atvērsies vēl neapjaustā ātrumā, jo tie 100 MBit/s jau būs tikai no mana optiskā termināļa līdz Lattelekomam, vai ne? Kā sapratu, tad arī telefons būs pieslēgts "caur optiku"?
Varbūt kāds jau lieto šādu komplektu - mājas telefona līnija un optiskais internets un var īsumā pastāstīt par tā plusiem un mīnusiem? Jau iepriekš pateicos!

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (10)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Andis

+11264

 
Liels plus ir tas, ka tas ir sinhronais pieslēgums - respektīvi download un upload ātrumi ir vienādi. Liels plus ir arī cena par komplektiem - tā man liekas ļoti konkurenspējīga. Gaidu ar nepacietību, kad Optika tiks palaista Ventspilī, jo kabeļi ventiņos jau pilnā sparā tiek vilki :). Internets kopumā no ir ļoti stabils.

Ar Youtube ir tā, ka pati Youtube jau bremzē un uz Optiku viņa diži ātrāk par parasto DSL pieslēgumumu ar 10 mbit/s neielādējas - esmu pārbaudījis.

Vēl viņiem ir diezgan izdevīga akcija tikai līdz 31.01 - respektīvi internets + TV - pirmos 3 mēnešus TV ir bezmaksas.

Vispār info par optiku var iegūt šeit - http://www.lattelecom.lv/pakalpojumi/100/5925a4ce.html

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Man ir, esmu starā :) No jebkuriem torentiem viss lido datorā nevis "velkās" :) Un cena apmierina, jo izmantoju arī optisko internetu ar TV- divi teļuki pieslēgti, super :))

pirms 14 gadiem  

Guntis Kalns, pirms 14 gadiem :

Bet kā ar stabilitāti? Biežāk iet vai biežāk neiet? Un kas notiek, ja pazūd elektrība - tad nestrādā optiskais terminālis un nav ne telefona, ne interneta?

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Nu pirmkārt jau tā ir cena, viņi piedāvā ātrāku par lētāku cenu. Kāpēc gan ne? Ja pats internets ir kvalitatīvāks, ātrāks un vēl lētāks. Kur problēma?

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Ēriks Matisons

+767

 
Man ir Lattelecom Internets 3
Ātrums ir parasti man 9 mbps. Spēlēju World Of Warcraft un neraustās. Uz Youtube nekad nav jagaida. Ātrums apmierina. Man ar piedāvāja optisko, bet es vienkārši neredzu vajadzību pēc tik ātra interneta.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Kaspars Drieka

-1360

 
internets + TV - pirmos 3 mēnešus TV ir bezmaksas.
Vispār info par optiku var iegūt šeit http://www.lattelecom.lv/pakalpojumi/24028810811/8cc4c4f3.html

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

MārisA

+535

 
Vienozīmīgi Lattelecom. Tā ir stabilitāte un ātrums. Internets būs stabils, jo kabeļi tiek vilkti caur pazemes šahtām. Interneta ātrums gan Latvijas lapā, gan ārzemju lapās būs vienāds. Lejuplādes ātrums ir vienāds ar augšuplādes ātrumu - simetriskais ātrums. Tie ir tikai daži no plusiem! VAirāk informācijas lattelecom mājas lapā http://www.lattelecom.lv/pakalpojumi/040284.html vai arī šeit http://www.reinternets.net/p/velos-pieteikt-optisko-internetu.html

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Nē tas ātrums nav tikai līdz Lattelecom, bet gan arī ārzemēs. Te forumā daži speedtest testi atrodami uz dažādiem ārzemju serveriem - http://forums.lattelecom.lv/optiska-interneta-atruma-merijumi-latvija-arzemes-t2328.html
Un Youtube lai arī nav simti megabitu, bet lādējas ļoti ātri un atšķirībā no iepriekšējā provaidera neraustās pat 1080p kvalitātes klipi, kas ir ļoti pat apsveicami priekš satura, kas jāvelk no otra pasaules gala jeb kalifornijas

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Pieslēdzu Lattelecom internetu... Ziniet, esmu starā :) Tas sinhronais pieslēgums, par kuru Ģirts Smuģis-Tarasovs, tas ir kaut kas. Beidzot varu ar draugiem dalīties failos, jo man ir pašam savs ftp serveris.. Upload ātrums ir ļoti labs un visi no mana servera var daudz ātrāk nokačāt failus, sēdot torrentos tagad var ar patiku! Nav ko salīdzināt ar manu iepriekšējo internetu! Izcenojumus un pieslēgumu veidus varat papētīt sīkāk šeit http://www.optiskie-pieslegumi.lv/optiskais-internets/

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Eduardo Seipuls

+991

 
VoIP telefoniju lietoju katru dienu, mazliet savādāk ir kā analogā, jo IP telefonijai ir svarīgs internets un katras mazākās svārstības rada traucējumus, protams, ar tādu internetu diezvai to sajutīs, bet skaņa ir savādāka, bet ātri pierod ;)
Vienīgais domāju vai nav jāmaina dzelži līdz ar tāda ātruma internetu... (protams ar lielākiem/ātrākiem raksturlielumiem).

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • -3

    balsis

. ..

-909

 
Pilnīgs stulbenis. Negribi emigrēt?

pirms 14 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.