Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Silvestrs Kalns

+260

 
  • 8

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1730 skatījumi

Kā īsti ir ar to Google Chrome - runā, ka drusku darot pāri kompim un Mozilla ir labāks. Kādas ir pieredzes?

Datori un internets » Internets

Vienkārši jūtu, ka kaut kā nets sāk tā raustīti darboties ar to GC...:(

Pirms 12 gadiem

 

Atbildes (8)

 
Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Niks

+120909

 
Nekādi nevaru saprast kāda jēga šādiem jautājumiem.

Parasti atbild Jānītis, kuram datorā ir 123 dažādi trojāņi, - Chrome c00l!!!, Pēterītis, kuram ir 25 toolbars un 49 addons - FF 4ever!!! un Jurītis, pie kura bezvadu tīkla pieslēdzies kaimiņš un nepārtraukti lejuplādē torrentus, - Opera ruleZ!!!, ..., lai gan sajēga par to nav nevienam no viņiem.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Lieto to pārlūku kurš tev objektīvi vai subjektīvi liekas piemērotāks un sūti visus gudrīšus, kas cenšas pierādīt viena vai otra pārlūka pārākumu taisni. Bet internets "raustīti darboties" tāpēc ka lieto vienu vai otru pārlūku nevarētu, ja vien nesēdi uz kāda mobilā vai tikpat lēna pieslēguma.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Firefox ir atvērtā koda programmatūra, Chrome ir aizsargāts ar kaut kādu dīvaino proprietary licenci + Google ToS.

Turklāt, pēc Stallmena teiktā, ir novērots, ka Chrome satur malware, kura ievāc datus, lietotājam par to neziņojot, kas ir privātuma tiesību pārkāpums.

Es Chrome nelietoju vispār. Man Firefox šķiet gan ātrāks (it sevišķi ar http.pipelining, maxrequests un initialpaint.delay tvīkiem), turklāt kādreiz, kad Chrome lietoju kādas 2 nedēļas, man to nedēļu laikā kādas 3-4 reizes nofrīzoja kompis. Vienkārši nokaras viss, procis uz 100%, utt.

Man ar viņu ir tikai negatīva pieredze un vispār pirmais iespaids ir ļoti atbaidošs.

pirms 12 gadiem  

    Frīdrihs Nīče, pirms 12 gadiem :

Ā, starp citu, ja tev ir labs kompis, Firefox vietā vari likt Pale Moon (www.palemoon.org). Tas ir tas pats Firefox ar praktiski minimālām izmaiņām, bet, tā kā Firefox ir izstrādāts tā, lai tas darbotos uz pēc iespējas vairāk dzelžiem, Pale Moon savukārt ir optimizēts, lai tas darbotos ātrāk uz moderna hardware. Ja kompis ir labs, atšķirību var just. Uz vecajiem reizēm neiet vispār. Vai arī nav atšķirības.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Visi interneta pārlūki ir vienlīdz labi un nekādu kaitējumu datoram nodarīt nevar. Interneta raustīšanos un lejupielādes vai augšupielādes ātrumu nosaka datora procesors un interneta pakalpojumu sniedzēja piedāvātais interneta ātrums ar piebildi, ja datoram ir uzstādīts antivīruss un dators tiek uzturēts labā kārtībā.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

ivarsi

+11583

 
Izmēģini visus, lieto, kurš patīk/atbilst prasībām.
Pats esmu izmēģinājis daudzus un pamatā paliku pie Chrome. Noko Chrome nepalēnina, labā īpašība: sastāv no daudz mazām programmiņām, avārijas gadījumā jāpārstarte tikai "salūzusī" daļa.
Reizēm lietoju Firefox vecāko versiju, kur iespējama funkcija Open All in Tabs: bet tas jau ļoti specifiski.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

-6290

 
Var jau nojātam opelim uzlikt smukus lietos diskus, bet tas nemazinās patēriņu un nepalielinās jaudu.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Oto

+10200

 
Personīgi Google chrome nepatīk, lai gan uz datora ir dažādi pārlūki. Pat tas, ka katra lapa tiek laista savā procesā nepasargā chrome no nokāršanās, pie tam pāris reizes chrome nokārusies izzūdot bez jelkāda paziņojuma. Tas chrome ātrums tiek panākts uz lielu atmiņas izmantošanu, datoram ar maz RAM nekāds ātruma ieguvums nav tikai lēnāk, jo ātri atmiņa pietrūkst un sāk kopēt/rakstīt diskā, kas ir ļoti lēni. FF tomēr pārāks.
Ja ir problēmas ar internetu tad piemērotākais būs Opera, tas pat ir optimizēts darbam arī ar lēnu interneta ātrumu un ir opera turbo režīms, kad lapa tiek sagatavota uz Opera servera rezultātā ātrāk ielādējas.

To cik interneta pieslēgums kvalitatīvs ir ne tikai atkarīgs no ātruma, bet arī no tā cik lielas ir aiztures un vai nezūd pa ceļam datu paketes. Pat ja pazūd 1% no paketēm internets kļūst praktiski nelietojams, jo lapu nevar ielādēt, ja iztrūkst kāda daļa.

Palaid Start->Run un ieraksti "ping www.google.com -t" Aizture vēlams lai nebūtu lielāka par 50

pirms 12 gadiem  

Rudolfs Kalnins, pirms 12 gadiem :

Nez, man uz netbooka chroms ātri iet. (Kaut gan tehniskie slikti, RAMs 1 GB) Firefox lēnāks, bet man bail IE atvērt kopš reizes kad chromu ielādēju.

Oto , pirms 12 gadiem :

Tas jau cik tabus atver. Man patīk piemēram ziņas lasot savērt 10tabus un esmu ļoti pikts ja chrome norij RAM tā ka pārslēgšanas starp tabiem kļūst lēna. Chrome nav normāla adblock tā dēļ vien tā manās acīs ir lēnāka par FF. FF arī savi trūkumi reizēm, bet pēdējās versijas irgana labas. Joka pēc vari paprovēt Opera.

500

Labākā atbilde
  • -2

    balsis

Man ar kompi nav nekādu problēmu. Biju aktīva Mozilla lietotāja, bet pēdējā laikā pēc pēdējiem updeitiem, nekas īsti normāli nestradāja kā vajag, tādā ziņā kā, katru reizi atverot interneta lapu, tas neko nesaglabā ka nākas. Katru reizi jāsaglabā pa jaunu settingi. Paŗtraucu lietot, un pilnībā pārgāju uz Safari. Google chrome vispār neiesaku, tikai tā iemesla pēc ka viņi zog un seko līdzi tavām aktivitātēm internetā. piem, kādu informāciju tu meklē, kuros saitos vairāk uzturies, kas tev patīk, kas nepatīk, kur ko komentē. utt. Google Chrome ir pilns ar kukijiem, un visus tu nemaz nevari atslegt, ja vien Tu esi spečuks un perfekti visu pārvaldi.

pirms 12 gadiem  

Pāvels, pirms 12 gadiem :

Pēc teksta ir skaidrs, ka Tev pat nav nojēgas, kas ir "kukijs" un ko tie dara. Tāpat, kā par 90% pārējā teksta, ko sarakstīji.
p.s. Lapas iestatījumu "saglabāšanu", kas pazuda Mozilla, neveic pārlūks - arī to dara "biesmīgie kukiji"

    Frīdrihs Nīče, pirms 12 gadiem :

Tas, ka Hromā ir malware, kas ievāc informāciju, ir taisnība. Tā paša iemesla dēļ es nelietoju Chrome un daudz ko citu, ne tikai programmatūru.

Pāvels, pirms 12 gadiem :

Vairums ievāc infu. Mainās infas saņēmējs.

Oto , pirms 12 gadiem :

Nav nepareizi cookie google gadījumā uzkrāj infu,lai var identificēt lietotāju, t.i, tiek uzkrāta vēsture.
http://www.imilly.com/google-cookie.htm

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.