Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 2

    Atbildes

  • 1 balss
  • 923 skatījumi

kāds var paskaidrot kas tas ir?

Datori un internets » Programmēšana un dizains

ir bloķēti daudzi svarīgi dokumenti un ļoti daudz attēli... vai ir iespējams kaut ko darīt lietas labā lai to novērstu un dabūtu vismaz dokumentus atpakaļ? attēls ir dots zemāk sekojošajā linkā.
http://cubeupload.com/im/T1wi99.jpg

Pirms 9 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 4

    balsis

JanKa

+80131

 
Riebīga, kaitnieciska programma, kura nošifrē vairumu lietotāja datus un par to atšifrēšanu pieprasa samaksu, angliski to sauc par "ransomware", latviski visbiežāk sauc par "izspiedējvīrusu".
Latvijā ap gadumiju izplatījās viens cits šīs krāpniecības noformējums: https://cert.lv/resource/show/603, bet ideja nemainās.
Izskatās, ka tevis minētais arī nav no jociņu līnijas, kuru iespējams apmanīt... http://malwaretips.com/blogs/remove-locker-virus/
Ja pats neesi spēcīgs datorjautājumos, tad meklē kādu kurš prot atrast Shadow Copy un tikmēr lūdz Dievu, lai šī vīrusa versija nav tās atslēgusi un tās būtu pieejamas.
Ja dokumenti ir ĻOTI svarīgi un nepieciešami, tad var apsvērt maksāt, kas gan ir galējais un nevēlamais variants.
Vēl nobeigumā var uztaisīt kopijas visiem sabojātajiem failiem un pašam vīrusam, jo pastāv iespēja, ka kādreiz nākotnē parādās iespēja šos failus atšifrēt.

pirms 9 gadiem  

Toms, pirms 9 gadiem :

Nez viņi arī atšifrē ja samaksā?

JanKa, pirms 9 gadiem :

Jā, citādi viņu "biznesam" nav jēgas.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Justīne

+108

 
Kaut kas ļoti līdzīgs bija piemeties manam datoram ap Ziemassvētkiem. Nošifrēja visus .jpg, .docx, .pwp failus. Nācas pārinstalēt Windows. Visus failus ar asarām acīs pārkopēju uz vairākām flešām ar cerību, ka kaut kad nākotnē parādīsies iespēja atšifrēt. Taču pagaidām mana cerība vēl joprojām nav attaisnojusies.
Vari meklēt palīdzību pie kāda datorģēnija, varbūt paveiksies. :)

pirms 9 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.