Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67091 jautājumi, 283667 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 29

    Atbildes

  • 3 balsis
  • 5257 skatījumi

Vai vispār ir vērts pirkt lietotu RAM ?

Datori un internets » Dzelži

Jo ja nav garantijas tad jau nevar taču pārbaudīt vai ir bojāts vai nav!
un ja tomēr ir vērts tad kur labāk to iegādāties ?

Pirms 10 gadiem

 

Atbildes (29)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Iegādajoties RAM, normāli, vajadzetu būt, ka dot iespēju to pārbaudīt, ievitojot to/tās kāda mašīnā. Ja ta netiek darīts, paša neuzmanības utt, vai nevēlēšanās utt dēļ, tad atbildību šajā gadījumā pircējs nes pats, bet ja pārdevējs nevēlās "lai tiek tērēts laiks", jauztāj uz sevi, vai atri pādomā, vai gribi nošō cilvēka, firmas pirkt produktu.

Bet vispārīgi, skatoties ka LV maziņa, vajadzētu būt komunikācījai, jeb sākumā no pārdevēja puses to/tās pārbaudīt, bet uz vietas, abien būnot vienvietus.

Nagls var būt pārdevējs un pircējs. Nav dienu, kurās japarbauda, ja no pārdevēja puses netiek piedāvāta juridiska garantija, atliek sekot sākumā rakstītajam.

pirms 9 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Nopērc jaunu RAM, nemokies ar liekām atpakaļ sūtīšanā un vēl sliktāk, ja tevi apčakarē. RAM nemaksā daudz, apmēram 5-7 euro GB.

pirms 9 gadiem  

Jana Kante, pirms 8 gadiem :

nu atkariba kads ram ddr 2 maksa 30 eur 2gb. ddr3 maksa 15 eur 4gb

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

NU ja kāda pazistamā tad Jā
neiesaku pirkt no nepazistamiem
esmu pats iegrābies
ka teiciens saka SKOPAIS MAKSĀ DIVRIZ

pirms 9 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

vaig apdomāties pirms pieņēmt lēmumu :)

pirms 9 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Lietotu ramu ir visizdevīgāk pirkt, jo, ja viņi nav drāzti, tad viņi ir visu mūžu lietojami. Vienīgais, ka lietotam cena nokrīt vismaz par 50%, kaut arī viņš nezaudē savu veiktspēju.

Jebkurā gadījuma pirms pērc var uztaisīt ramtestu un viss būs skaidrs.

Un kā jau minēja, pārbaudi pēc sērijas numura vai Tev derēs un vai nav tā, ka mēģina ar naudām apčakarēt!

pirms 9 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

-220

 
Ja vēlies, lai tava dzīve mainās uz labo pusi droši apmeklē šo mājaslapu http://ulinks.net/e9457 un izlasot, kas tur ir rakstīts, tava dzīve mainīsies uz labo pusi!:)) NEKAUTRĒJIES, TIKAI IZLASI !:))

pirms 9 gadiem  

Salvis ★ Dāvids, pirms 9 gadiem :

te kaads admins kaut ok pret shaadaam atbildeem dara?:):D

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Jānis

+243

 
Atbilde uz jautājumu ir: JĀ!

Arī pērkot jaunu atmiņu tā ir jāpārbauda vai atmiņa strādā pareizi. Vai ražotājs ir ķīnietis vai droša firma - nav nekādās garantijas, ka tava iegādātā atmiņa nav brāķis, kas ietilpst 1-3% saražotajā konveijera produkcijā. Bez tam reti kuru preci tagad ražo ārpus Ķīnas - viss mūsdienās ir reducēts uz lētumu - ja kaut kur tā tiek iepakota, tad no Ķīnas tās atnāk sabērtas kastēs un tikai iepakošanas process notiek Eiropas valstīs. Šo atmiņu konveijera testēšana notiek tikpat ātri un ja tā "strādā" noteiktajos rāmjos, tad tā aiziet pārdošanā.

Ja ir vēlme pārbaudīt atmiņu, tad to var izdarīt ar jau pieminētu programmiņu, ko var novilkt no http://www.memtest.org/. To var palaist no CD vai arī no USB. 8GB atmiņas testēšana var aizņemt ļoti ilgu laiku - vairāk kā 1h, tā ka viss ir atkarīgs no tavas pacietības. Manā gadījumā pirku 2 jaunas RAM atmiņas(abas labas firmas) un otrās gadījumā izleca mazāk kļūdu un pie tās arī paliku, jo dators ar vienu atmiņas mod

pirms 10 gadiem  

Jānis, pirms 10 gadiem :

P.S. testēšana notiek tikai Ķīnas fabrikā - uz konveijera. Neviens veikals Eiropā vai ASV nevienu atmiņu atsevisķi priekš tevis netestēs - tas jādara ir pašam un noteiktā laikā ir jāizsaka savas pretenzijas un jāsamaina preci vai jāatsakās. Tas kā veikals tiek galā ar brāķi un vai viņš atdod šo preci ražotājam/vairumtirgotājam atpakaļ ir viņa ziņā.

Jānis, pirms 10 gadiem :

RAM nevar sabojāties, ja tā ir tikko kā izņemta no datora un strādājusi. Tā ir mūžīga tādā ziņā, ka tur nav kam bojāties, jo vienīgais kas tur kustās ir elektroni, kas pa vadiem traucas cauri mikroshēmām.
Vienīgās iespējas sabojāt RAM ir to:
1. sadauzot ar āmuru
2. bieži likt un ņemt laukā no ligzdas - tā var noberzēt kontaktus, bet RAM parasti ir viena no datora komponentēm, kas visretāk tiek ņemta laukā.
3. nosvilinot ar strāvas spriegumu, kas nav domāts RAM lietošanai

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Baiba

+27

 
Lietotu RAM laikam tomēr nepriktu, bet rūpnieciski atjauninātu (refurbished) gan. Tie parasti ir uz pusi (vai vairāk) lētāki un nāk ar viena gada garantiju. Latvijā ir diez gan daudz e-tirgotāju, kas piedāvā šāda tipa RAM, piem., datori.lv

pirms 10 gadiem  

Jānis, pirms 10 gadiem :

Refurbished nozīmē divas lietas:
1. Mazlietots
2. Atjaunots - daudz vairāk lietots, bet pielabots tā ka ir gandrīz kā jauns.
3. Pircējs atplēsa iepakojumu - paskatījās, izlēma, ka nepatīk un atdeva atpakaļ veikalam.
4. Nopietnāks gadījums: pircējs nopirka jaunu, atplēsa iepakojumu - notestēja ar memtest.org - atdeva atpakaļ veikalam. Kopš šī brīža šī prece kļūst par refurbished - tā strādā, tai var nebūt nekādas vainas, bet var arī būt kāda vaina.

Jānis, pirms 10 gadiem :

Man refurbished ne ar ko labu neasociējas - nopirku refurbished tālruni un tieši akurāt pēc gada kad beidzās garantija tas tā sabojājās, ka viņš kļuva par ķieģeli... tas ir kā loterijā: var paveikties un var arī nepaveikties. Man loterijas patīk tikai tad, ja es esmu loterijas vadītājs, jo savādāk tās ir pilnas ar pārāk daudz no manis neatkarīgiem procesiem.

Un RAM nevar atjaunināt, ja tas ir brāķis - to var tikai pārkausēt un uztaisīt jaunu. RAM sastāv no miljoniem mazu mazītiņu tranzistoriņu.

Jānis, pirms 10 gadiem :

Refurbished nozīmē divas lietas netika palabots, kaut reāli tur pārējie ir varianti, kas izriet no šīm iespējām:
1. lietots
2. nelietots - ir tikai bojāts iepakojums(preces izskats)

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Risks ir vienmer, pat veikala noperkamas preces ne vienmer strada. Tu jau uzrakstot virsrakstu adbildeji uz savu uzdoto jautajumu, Ja velies perc no rokas - Bet tas ir Risks , Perc veikala bet toties ar ceku spesi preci iemainit =]

pirms 10 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Ja tas ir paredzēts Jaunās paaudzes datoriem, tiem kuru detaļas ir iespējas iegādāties veikalos, tad nepērc bet izpēti interneta veikalu piedāvājumu cenas būs pietiekoši adekvātas un ar garantiju ka strādā, un ka konkrētais RAM modelis ir pilnībā saderīgs ar tavā datorā uzstādītajiem.
Ja taisies atdzīvināt kādu aizvēsturisku datoru tad noteikti forumā atradīsi meklēto detaļu.

pirms 10 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.