Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67091 jautājumi, 283667 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 24

    Atbildes

  • 2 balsis
  • 7322 skatījumi

Vai interneta radio var atskaņot publiskā vietā, piemēram, frizētavā???

Bizness un finanses » Juridiskās konsultācijas

vai to var darīt pēc likuma vai jāmaksā autortiesības?

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (24)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Bet kādas autortiesības, ja radio ir par brīvu, kāda spec maksa???? Ne jau cilvēks, kurš klausās par to maksā, bet radio stacijas, kas translē muziku, kas jau ir sakārtota radio translēšanai un cilvēku izklaidēšanai. Neviens nepelna uz dziesmu pārraidīšanu ēterā, bet gan reklāmas, ko rādiostacijas translē savā frekvencē.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Oskars Ziemelis

+251

 
Faktiski jebkura darba vieta vai iestāde, kas ir uzņēmums, un telpā, kur uzturas cilvēki un kur tiek apkalpoti citi cilvēki, ir vieta, kura var tikt uzskatīta par publisku autordarbu atskaņošanas vietu - nav svarīgi, klausies interneta radio vai vecmāmmiņas plati. Iespējams, atskaņojot, kādus ļoti senus darbus, kuru autori un izpildītāji nav dzīvi (ir atsevišķs punkts par šo tēmu), varētu izvairīties no autoratlīdzības maksas veikšanas. Ja tu mūziku klausies mājās, zem gultas, draugu bariņā, tā tu vienkārši patērē mūziku - par tavu klausīšanos maksā raidītājs, reklāmdevējs vai vienkārši kāds labs cilvēks. Bet, ja tu izdomāsi tirgot biļetes uz sevis rīkotu tusiņu, kurā skanēs mūzika, tad jau tev būs jāmaksā autoratlīdzība. Tā lūk!

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
Diemžēl monopolisti - lielie mūzikas publicētāji (nejaukt ar autoriem, tiem nekādas teikšanas un sakara tur nava) ir pasauli tā iegrozījuši (sākot ar otrpus dīķim, ievazājuši te arī), ka nedrīkst. Pēc viņu (un nu jau likuma) prāta frizētava pelna naudu tikai tāpēc, ka atskaņo mūziku. Un nav svarīgi, kādu, viņiem uz visu ir automātiski tiesības.
Tātad īsa atbilde - nedrīkst.
Var mēģināt to pārkāpt ar netradicionāliem rādio, kam ar Amerikas un Latvijas publišeriem nav sakara tiešām, bet vienalga tev atnāks un uzliks sodu. Tikai laika jautājums.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Lai iegūtu tiesības atskaņot mūziku publiskās vietās, jāiegādājas licence, kurā saskaņā ar mūzikas autoru noteiktajiem tarifiem tiek ietverts maksājamās autoratlīdzības apmērs un vienošanās par autoratlīdzības samaksas termiņiem. Licenču izsniegšanu un autoratlīdzību iekasēšanu veic AKKA/LAA. Pati licence un tās noformēšana ir bez maksas.
Ja publiskā vietā atskaņo radio, tad viena licence dod tiesības atskaņot jebkuru muzikālo darbu, ko piedāvā radioprogrammas.

pirms 14 gadiem  

Uldis Segliņš, pirms 14 gadiem :

Nav tur sakara ar mūzikas autoriem, tikai izdevējiem. Autors vēl dabū pa savu degunu, ja bāž to pa tuvu tur klāt.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Mārīte Hanna

+1145

 
...hmmm...kāda gan starpība kādu rādio klausīties ?

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Interneta radio diez vai ir kāds izņēmums. Publiskais izpildījums ir un paliek tā pati atskaņošana. http://www.laipa.org/fon_izmantotaji/izpildijums/

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

emmm,manupraat mazliet taads intresanti nepaardomaats jautaajums ;)
paskaidroshu ;)
manupraat tu vari lietot un klausiities interneta radio gandriz jebkura vieta,iznjemot nu slimniicas un tamliidziigas iestaades ;)
Ja tu reiz frizeetavaa esi izdomaajis klausiities interneta raadio,tad taa arii dari,un ja nu kaada no friziereem aizraadiss,kad lai sleedz laukaa,tad sleedz laukaa un iztiec taas 30min bez radio,jo neviens veel par radio klausiishanos nav ielikts aiz resteem,tas nav noziegums,taapeec ja kaadam nepatiik shajaa gadiijuma frizierei,vinja tev pienaaks klaat un paluugs lai izsleedz lauka ;)

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

ja

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

ja

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

ja

pirms 14 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.