Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Laura Anna K.

+382

 
  • 2

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 2395 skatījumi

Bezvadu interneta lietošanas drošība?

Datori un internets » Drošība

Neizprotu internetu :( Tiek lietots "unsecured wireless network" (rūtera atrašanās vieta nezināma), parādās brīdinājuma logs, ka kaut kāda informācijas daļa var būt redzama citiem lietotājiem. Kāda tieši informācija? Datoram piešķirtais "nosaukums" (lietotājs), IP adrese, kaut kāds ID?
1) vai iespējams identificēt mani kā lietotāju?
2) vai pastāv iespēja (kaut vai teorētiska) piekļūt failiem manā datorā?

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
Failiem tā uzreiz nevar piekļūt, bet visu, ko tu sūti un saņem bez kriptēšanas gan var klausīties, var paralēli ar tevi brauzot netā, redzot pilnīgi visu kā tev uz ekrāna (brauzerī tikai).

pirms 14 gadiem  

Laura Anna K., pirms 14 gadiem :

Ko nozīmē "kriptēt"? Tas attiecināms uz pievienotiem failiem vai jebko, ko sūtu (piem., atbildot uz e-pasta vēstuli)?
Ja es kaut kur ielogojos ar paroli, vai citi arī piekļūst attiecīgai lapai (e-pasts, internetbanka, internetveikalu konti u.tml.), vai to tikai redz browserī kā "http://..."? Un vai ir nozīme ik pa laikam dzēst Browsing History?

Uldis Segliņš, pirms 14 gadiem :

Kriptēt, kodēt, nesapratināt ... Tas attiecas gan uz failiem, gan uz epastiem. Epasts vispār ir atklāts un viegli izspiegojams, ja tiek sūtīšanas ķēdē pa vidu (tavs interneta provaiders brīvi var lasīt tavus epastus). Internetbankai gan tik viegli nevar tikt klāt, Tur ir https un vēl citas metodes aizkodēšanai. Internetveikali gan var izgāzties. Browsing history ar to nav nekāda sakara, bet izdzēst noder gan.

JanKa, pirms 14 gadiem :

Pie internetbankas parolēm var tikt, ja lietotājs ir neuzmanīgs un nepārliecinās par drošu savienojumu - httpS un, aizdomu gadījumā, nepārliecinās par sertifikāta autentiskumu. Ļaunais onkulis uztaisa lapu identisku internetbankai iebaro lietotājam, kas neko nenojauzdams un nepievērsdams uzmanību SSL trūkumam, mierīgi vada parolītes. Papildus drošībai protams ir kodu kartes, bet neliela izdoma un ātri vien var savākt kaudzi kodiņu.

Uldis Segliņš, pirms 14 gadiem :

Nu jā, tā ir viena no metodēm. Normāls brauzeris gan uzreiz bļaus, ka nav kas kārtībā ar sertifikātu.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

"unsecured wireless network" nozīmē to, ka jebkurš, kas ir tava rūtera darbības zonā, var pieslēgties un izmantot tavu interneta pieslēgumu, neizmantojot paroli.
Taviem failiem var piekļūt tikai kaut kādi hakeri, vienkāršie mirstīgie to nespētu.

pirms 14 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.