Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 6

    Atbildes

  • 1 balss
  • 1293 skatījumi

Anti vīruss, anti spy malware

Datori un internets » Drošība

Iesakiet, lūdzu, kādu bezmaksas programmu, kas tiktu no kaitinošajiem vīrusiem vaļā. Atveras visādas saites, kā snapdo utml. Manējās netiek klāt, bet tās, kuras tiek, ir par dārgu naudu. Vai tiešām vienīgā izeja būs PC pārinstalēšana?

Pirms 8 gadiem

 

Atbildes (6)

 
Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

JanKa

+80131

 
Tie nav vīrusi, bet gan paša lietotāja sainstalēta kaitinoša draza. Ja datorā nav specifiska programmatūru, tad pārinstalēšana var būt ātrāka un efektivāka par ilgstošu šo drazu ķerstīšanu.
Bieži vien ar automatizētajiem rīkiem, kurus minēja Māris nepietiek un nākas manuāli pārbaudīt vairākas vietas no kurām draza atjauno sevi, nespeciālistam tas var nebūt pa spēkam. Ja ir zināmi konkrēti nosaukumi, tad var meklēt internetā un sekot norādījumiem, piemēram http://www.lavasoft.com/mylavasoft/company/blog/how-to-remove-snapdo-browser-hijacker tomēr 100% garantijas, ka tas nostrādās nav, jo drazu radītāji izdomā arvien jaunus paņēmienus kā pasargāt savus garadarbus.

pirms 8 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

AVG antivirus par briivu vai norton antivirus par maksu.

pirms 8 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

AVG antivirus par briivu vai norton antivirus par maksu.

pirms 8 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • -1

    balsis

ari ienstelētas daudz nevajadzigu programu man liekas ka labakais ir parinstelet pc atinstelet nevajadzigas programas un noladeta avast free ativiruss

pirms 8 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • -1

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Datorā ir jāinstalē antivīrusu programma. Datora iztīrīšana no vīrusiem neko nedos, ja dators netiks aizsargāts. Visas malware un spyware tīrītāji ir tikai pagaidu risinājums, kas ilgtermiņā neko neatrisina. Respektīvi tas pats, kas jaunu mēbeļu un tehnikas iegāde, atstājot logus un durvis plaši atvērtas. Internetā ir atrodamas gan bezmaksas antivīrusu programmas, gan maksas. Bezmaksas programmas piedāvā minimālu aizsardzību, maksas programmas funkcionalitātes ziņā ir vispusīgas. Antivīrusu cenas nav tik astronomiskas, lai tās nebūtu iespējams iegādāties, gada abonēšana izmaksās jums ap EUR 30-50. Ja konkrētajā brīdī nauas iegādei nav, praktiski visām programmām ir 30 dienu izmēģinājumu versija, kuras instalācija, iztīrīs datoru no visiem draņķiem un nodrošinās pilnu 30 dienu aizsardzību. Pēc tam programmu var iegādāties, vai atinstalēt un ieinstalēt cita antivīrusa 30 dienu trial versiju.

pirms 8 gadiem  

JanKa, pirms 8 gadiem :

Vairs pat vadošie antivīrusu ražotāji neapgalvo, ka viņu antivīruss spēs pasargāt, tā vietā pirmajā vietā liek datu dublēšanu, regulāru programmatūras atjaunošanu, lietotāju izglītošanu un tikai tad antivīrusa lietošanu.

Aivis Svirskis™, pirms 8 gadiem :

Jums nav taisnība. Vienmēr esmu izmantojis dažādas maksas antivīrusu programmas, visi mani datori ir pieslēgti internetam 24h diennaktī, aktīvi izmantoju internetu darbam, nekad nav bijušas nekādas problēmas nedz ar spyware, nedz kādiem vīrusiem, ja kaut kas tiek salasīts, kaut kur internetā, tad programma automātiski ievieto karantīnā un piedāvā dzēšanu vai arī automātiski izdzēš no datora.
Datu dublēšana ir pavisam cita lieta, kam ar vīrusiem nav nekāda sakara, visi svarīgi dati ir jādublē.

JanKa, pirms 8 gadiem :

Es savukārt nekad neesmu izmantojis ne maksas ne bezmaksas antivīrsus, tai skaitā vairākiem simtiem gan publiski gan skolās esošu datoru gandrīz 20 gadu garumā. Un nekad nav bijušas kaitīgu programmu radītas problēmas. Tai pat laikā ir vairāki cilvēki ar visu maksas antivīrusu ir noķeruši ļoti nopietnu vīrusus.
Tādi paši blatotāji ka tu, man kruts antivīruss, veru vaļā rēķinu un nu jau populārais šifrēšanas vīruss klāt.

JanKa, pirms 8 gadiem :

Piemēram viena no TOP antivīrus Kaspersky citāts "The best line of #defense against any #ransomware is to have backed up your machines yesterday"

Aivis Svirskis™, pirms 8 gadiem :

Ieliekot mīnusu informatīvai atbildei jūsu personīgo viedokli nepadara autoritatīvāku. Kaspersky citāts ir izrauts no konteksta jeb tā ir reklāma, lai pārdotu backup vietu. Kaspersky ir arī viens no vadošajiem maksas antivīrusu produktu tirgotājiem pasaulē, kam ir kontrakti ar daudzu valstu federālajām valdībām, tai skaitā ASV un Krievijā.
Apgalvojums "Tai pat laikā ir vairāki cilvēki ar visu maksas antivīrusu ir noķeruši ļoti nopietnu vīrusus" ir stulbuma kalngals. Protams, ka vīrusi inficē

Aivis Svirskis™, pirms 8 gadiem :

gan aizsargātus, gan neaizsargātus datorus. Atšķirībā ir tajā, ka datoriem, uz kuriem ir aktīva antivīrusu programma, vīruss tiek nekavējoties notverts un neitralizēts. Neaizsargātiem datoriem, par vīrusa un malware esamību uzzināsiet tikai tad, kad datoram jau būs nodarīts kaitējums, jūsu dati jau būs nozagti, un vienīgais risinājums būs cietā diska formatēšana.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.