Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283667 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 1

    Atbilde

  • 2 balsis
  • 1289 skatījumi

Vai un kā es Latvijā, pēc 12.klases varu izmācīties par komercpilotu (nodarboties ar pasažieru pārvadājumiem). Cik tas varētu izmaksāt?

Izglītība » Augstākā izglītība

Vai un kā es Latvijā, pēc 12.klases varu izmācīties par komercpilotu (nodarboties ar pasažieru pārvadājumiem). Cik tas varētu izmaksāt?

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (1)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Jā, Latvijā ir vairākas mācību iestādes, kas gatavo komercpilotus, taču vispirms ir jāsāk ar privātpilota apliecības iegūšanu. Pēc tam ir jāapgūst (aviolīniju transporta pilota licences) ATPL teorētiskais kurss. Šis kurss ir obligāts priekšnosacījums profesionāla pilota kvalifikācijai. ATPL teorija ir vissarežģītākais un darbietilpīgākais posms ceļā uz komercpilota apliecību. Mācības ilgst 9 mēnešus, teorētiskā materiāla apjoms paredzēts 650 mācību stundām, kas pārsniedz privātpilotu kursu vismaz 4 reizes. Pēc ATPL kursa apgūšanas ir jākārto eksāmeni Latvijas Civilās aviācijas aģentūrā. Pēc sekmīgas teorētisko eksāmenu nokārtošanas var kārtot instrumentālo lidojumu (IR) vai komercpilota (CPL) praktiskos eksāmenus un saņemt atbilstošu kvalifikāciju. Paralēli ir nepieciešams lidot un krāt nolidotās stundas. Izmaksas ir atkarīgas no valsts un mācību iestādes, bet šīs izmaksas noteikti nebūs mazākas par 12 000 Ls. Daļu no tām sedz aviolīnija - darba devējs.

pirms 13 gadiem  

Aivis Svirskis™, pirms 13 gadiem :

Tomēr, lai iegūtu kapteiņa pakāpi un vadītu pasažieru lidmašīnu ir jānolido simtiem stundu ar attiecīgās klases lidmašīnu, piemēram, DHL vai citās kravu pārvadājumu lidmašīnās, jākārto eksāmeni, kas ir saistīti ar simulācijām un attiecīgo klašu lidmašīnām, tādi eksāmeni Latvijā nav iespējami, taču pozitīvais ir tas, ka tos sedz darba devējs, jo izmaksas ir ļoti augstas. Tāpat arī, lai iegūtu kapteiņa pakāpi un vadītu lielās pasažieru lidmašīnas ir jāiegūst augstākā izglītība.

Aivis Svirskis™, pirms 13 gadiem :

Viena no iespējamajām mācību iestādēm, kas nodarbojas gan ar privātpilotu, gan komercpilotu apmācību ir šī: http://www.eriva.lv/sccs.php?page=progr

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.