Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67091 jautājumi, 283666 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 2

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1670 skatījumi

E-klase

Izglītība » Apmācīšana

Lai iegūtu paroli e-klasē vajag:
* Uzrakstīt iesniegumu un nodot skolā
vai
* Iegūt paroli elektroniski caur e-klasi.

Es paņemu otro variantu. Tiek uzdoti drošības jautājumi - personas kods, skola, klase, numurs, vecāks. Pēc tam seko savas personības apstiprināšana. Un te sākas interesantākais. Pirmkārt, savu personību var apliecināt tikai un vienīgi ar bankas kontu. Otrkārt, ar Swedbankas un SEB bankas kontiem. E-klase lobē SEB un Swedbanku? Atvainojos, bet vai tas ir pareizi? E-klase ir sekmju sistēma, kura ir piesaistīta izglītībai. Tātad, lai lietotu e-klasi mums jābūt attiecīgās bankas klientiem vai arī jāskrien dot iesniegums, tikmēr attiecīgie bankas lietotāji, to varēs caur internetu iegūt paroli. Es nesaprotu, paskaidrojiet lūdzu.

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Niks

+120909

 
Īsi - tas ir pareizi.

Garāk - e-klase ir privātuzņēmuma projekts un tas sadarbojas ar tām bankām ar kurām noslēdzis līgumus, ja tevi neapmierina tā izvirzītie nosacījumi paroles iegūšanai elektroniski, raksti iesniegumu.

Gribi iedziļināties - meklē un lasi par e parakstu Latvijā.
Samērā nesen arī šajā vietā
https://www.eparaksts.lv/lv/jaunumi/dubultojies-banku-skaits-autorizacijai-portala-www-eparaksts-lv/
varēja izmantot tikai abu minēto un Citadeles internetbanku autorizēšanās sistēmas.

pirms 13 gadiem  

unknown (Google), pirms 13 gadiem :

Nu jā, paldies par atbildi. Vienkārši, es domāju vai tiešām tik klajā veidā izrāda lobēšanu, jo e-klase tomēr ir saistīta ar izglītību, pēc idejas viņai būtu jābūt bez maksas, nu saprotams, ka ne viss var būt bezmaksas. Bet nu uz šādu veidu pārslēgties nav labi, jo cilvēki tiek ierobežoti nevis ar maksu, bet pakalpojumu klāstu, kuram būtu jābūt visiem vienādam. Paldies, labākā atbilde.

Niks, pirms 13 gadiem :

Pamatpakalpojums jau ir bezmaksas, tās ir papildiespējas, kuras vari arī neizmantot, bez tam arī par tām nav taču jāmaksā. Nedomāju, ka šajā gadījumā to var saistīt ar lobēšanu.

unknown (Google), pirms 13 gadiem :

Nu jā, bet man par papildiespējām ir jāmaksā. Tas ir normāli. Bet negodība ceļās tajā, ka vienam jāmaksā vairāk, vienam mazāk. Respektīvi iespēja iegūt paroli internetā ir "izredzētajiem", citiem iesniegums. Tas lūk ir nepareizi. Tomēr, kā neatņemamai valsts izglītības sistēmai, šādu iespēju nevajadzēja pieļaut - jā, maksāt, bet ar godīgumu. Citādi, tu nelieto attiecīgo banku - tev uzliksim lielāku nodokli, tu lieto - tev atvieglosim. /pārnestā nozīmē/

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

JanKa

+80131

 
Komentārā aptrūkās vieta, rakstīšu jaunu atbildi.
Latvijā notiek pārēja uz elektroniskajiem pakalpojumiem e-parakstu, e-klasi, e-... Kā jebkurā pārejas laikā būs neapmierinātie. Visas bankas šo identifikācijas veidu nepiedāvā, un, ja nelieto kādas no 6 (?) banku pakalpojumiem, tad, diemžēl, būsi apdalīts. Un vienalga 1, 2, 3 visas 6 vai pilnīgi visas LV bankas piedāvātu šo pakalpojumu, kāds nevarētu, nespētu, neprastu izmantot šo pakalpojumu.
Ja tik neiespējami aiziet uz skolu, tad piezvani skolotājai, sarunājiet, ka paraksītu iesniegumu aiznesīsi nākamajā vecāku saplucē, bet ID atsūta jau tagad.
Tātad,
- tas ir privāts bizness, kurš, principā, var darīt visu ko grib;
- iespējams pēc pāris gadiem būs jauna, "tīri" valsts sistēma (tā kas taps par 3milj.);
- banka ir vajadzīga tikai vienreiz - reģistrējoties, ne katru reizi ejot sistēmā;
- ja reģistrēties varētu tikai caur pāris bankām, tad tā būtu lobēšana un nekaunība.

pirms 13 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.