Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 5

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1696 skatījumi

Lūdzu aizpildi aptauju!

Izglītība » Testi

Saistībā ar vienu pētījumu man būtu nepieciešams arī jūsu viedoklis par mūzikas ietekmi uz matemātisko domāšanu!
Tiem, kas ir mācījušies vai mācās mūzikas skolā:

http://www.visidati.lv/aptauja/644414975/

Tiem, kuri nav mācījušies mūzikas skolā:
http://www.visidati.lv/aptauja/644515057/

Pirms 12 gadiem

 

Atbildes (5)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Māris Rudzītis

+36739

 
Mūzikas instrumentu spēlēšana ir tik sarežģīta psiholoģiska darbība, ka jo cieši saistās ar daudzām zinātnes nozarēm- ne tikai ar mūzikas teoriju, mūzikas un instrumentspēles psiholoģiju, bet arī ar matemātisko psiholoģiju, kustību fizioloģiju, neiroloģiju un pat ar psiholingvistiku.
http://www.humped.lv/index.php?option=com_content&view=article&id=121:jibirzkops-muzicana-labk-intelektulo-spju-attsttja&catid=37:nodergas-lietas&Itemid=47

pirms 12 gadiem  

Paula Rezgoriņa, pirms 12 gadiem :

Ļoti interesants materiāls. Esmu nedaudz interesējusies par dažādu mūzikas instrumentu ietekmi uz cilvēku! Arī pašai, spēlējot klavieres, ir uzlabojusies matemātiskā, loģiskā uztvere un izpratne. liela nozīme ir arī tam, cik nopietni attiecas pret instrumenta spēli- cik laika tam velta!

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Māris Rudzītis

+36739

 
ģitārai ļoti plaši izplatīti kreisie instrumenti, kas piemēroti kreiļiem. Kā arī normālas ģit. spēlēšana turot otrādi (kreisajai rokai), stīgas var būt pārliktas otrādi vai nebūt... L. roka dod ritmu, kreisā - melodiju. Ir labroči, kas spēlē kreiļu ģitāru.

pirms 12 gadiem  

Paula Rezgoriņa, pirms 12 gadiem :

Šādu lietu nemaz nezināju!Iespējams, ka ar laiku sāks parādīties arī citu instrumentu pielāgojumi spēlētājam! Pūšamajiem instrumentiem jau nekādas īpašās izmaiņas nav vajadzības veikt- abas rokas veic līdzīgu darbu, izņemot, piem. trompeti, kur skaņu augstumus, instrumenta turēšanu var mācīties ar kuru roku ērtāk. Bet tas, ja labrocis spēlēs kreiļu ģitāru, ietekmēs tikai loģiku vai arī ko vairāk?

Māris Rudzītis, pirms 12 gadiem :

grūti pateikt, tādu gadījumu maz un diezvai pētīti. Tāpat tās kreiļu smadzenes ne visiem kreiļiem ir vienādas, piem., runas centrs var būt dažādās pusēs, vai pat 2 gab.

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Māris Rudzītis

+36739

 
īpaša joma būtu labroču un kreiļu muzicēšana, itkā matemātika un kreisā roka ir labās puslodes pārziņā... Ģitāras spēlētāji ir visādi, bet neesmu dzirdējis par kreiļu klavierēm... Kā citiem instrumentiem? Bet ir diriģenti - kreiļi, jo viņi nevarot ritmu rādīt ar nepareizo roku...

pirms 12 gadiem  

Paula Rezgoriņa, pirms 12 gadiem :

Cik man zināms, tādu kreiļiem atsevišķi paredzētu instrumentu nav! Bet tie, kuri arī ir kreiļi, ar instrumenta spēli, piem. klavierēm, var pat ļoti labi attīstīt savas labās rokas darbību- protams, tikai vairāk jāklausās...par vijoli runājot....cik vien esmu redzējusi, tur ar kreiso roku, atbalstot pret kreiso plecu- tātad spēlēts tiek ar labo roku. Sanāk tā, ka kreiļi, ar mūzikas instrumenta spēli, var vēl vairāk ietekmēt savas domāšanas spējas, loģiku un arī otras smadzeņu puses darbību vispār

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Māris Rudzītis

+36739

 
izpildīju. Ja rodas jaut., esmu gatavs atbildēt.

pirms 12 gadiem  

Paula Rezgoriņa, pirms 12 gadiem :

Ok, paldies- atcerēšos ;)!

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Priekšnieks

+81436

 
darīts.

pirms 12 gadiem  

Paula Rezgoriņa, pirms 12 gadiem :

Paldies!!!!!!

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.