Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67091 jautājumi, 283667 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 7

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 4204 skatījumi

Iesakiet labāko variantu, kā lētāk un labāk tikt pie Latvijas kanāliem Liepājā?

Izklaide un mūzika » Televīzija

Jūtos nedaudz atpalikusi sakarā ar jauninājumiem televīzijā, jo pati skatos kabeļtelevīziju. Taču manai mammai Liepājā arī nav nekādas sajēgas par tagadējo televīziju, bet viņai vajag, lai rāda Latvijas televīzijas kanālus un, vēlams, bez abonēšanas maksas. Viņa ir pensionāre, tāpēc meklējam lētāko un labāko variantu. Vai viņai obligāti jāpērk dekoders vai ir cits variants? Un, ja nopērk to dekoderu, vai tur vēl ir jāmaksā kaut kādas ikmēneša abonēšanas vai vienreiz samaksā un skaties visu mūžu? Mēģināju meklēt internetā kaut kādu informāciju, bet tur ir pārāk daudz reklāmu, tā ka beigu beigās neko vairs nesaprotu. Ja paņem satelīta šķīvi, vai tur var redzēt Latvijas kanālus par velti, vai jāmaksā vēl abonēšana? Lūdzu palīdziet tikt skaidrībā!

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (7)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Andis

+11264

 
Var paņemt Virszemes TV dekoderi pa velti bez ikmēneša maksas par dekoderi - http://www.lattelecom.lv/pakalpojumi/100/fac5645f.html

Vai otrs variants ir Lattelecom Interaktīvā TV - http://www.lattelecom.lv/pakalpojumi/100/5e0e6b8b.html

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

JanKa

+80131

 
Būtībā nekas nav mainījies, bezmaksas kanāli kā bija tā ir bez maksas, tikai tehnoloģija cita.
Ja ir jauns TV ar iebūvētu DVB-T MPEG-4 uztvērēju, tad papildus nekas nav jāpērk. Ja vecāks, tad dekoderis būs lētākais variants.
Tātad, ja ir vēlme un vajadzība skatīties tikai latviešu kanālus - nopērkam ierīci, kas saprot jauno tehnoloģiju - dekoderi un turpinam skatīties ierastos kanālus bez maksas. Ja gribēsies vēlak skatīties papildus kanālus - samaksāsi abonēšanas maksu un varēsi skatīties arī tos.
Satelītā bez maksas ir pieejam tikai TV5 visi pārējie (LTV1 LTV7 LNT TV3) ir kodēti, ja gribēs skatīties tos būs jāmaksā abonešanas maksa.

pirms 14 gadiem  

JanKa, pirms 14 gadiem :

Pirms pirkšanas vajadzētu paskatīties TV pēcpusi kādas tur ir pieslēgvietas, jo var atrast arī tādus padomju eksemplārus kuriem nav ne scart ne banānu ieejas. Tādā gadījumā var nākties pirkt jaunu TV, bet tad noteikti jāmeklē ar iebūvētu dekoderi.

Inese Ēķe, pirms 14 gadiem :

Dekoders televizorā nav, jo nav nekāds jaunais, bet nav arī gluži padomju ražojums. Paldies par komentāriem, tie man tiešām palīdzēja!

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Kaspars Drieka

-1360

 
<a href="http://www.lattelecom.lv/pakalpojumi/24028810811/95c500d6.html" target="_top"><img src="http://affiliate.lattelecom.lv/affiliate/accounts/default1/banners/sony-web-banner.jpg" alt="Sony Entertainment" title="Sony Entertainment" width="728" height="276" /></a><img style="border:0" src="http://affiliate.lattelecom.lv/affiliate/scripts/imp.php?a_aid=24028810811&a_bid=95c500d6" width="1" height="1" alt="" />

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

verners osis

+16083

 
http://www.elektrons-k.lv/?url=/kabeltelevizija
dekoders nosacīti labāks,bet var pazvanīt ari kabelenei,1,69 LS mēnesī ari nav daudz.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

мαґ١s żְ

+1750

 
Esmu mazliet atpalicis šajā jomā dotajā momentā, jo visai sen nav sanācis skatīties TV :D
tagad vai tad visā LV visi pārgājuši uz kaut kādiem obligātajiem dekoderiem un ar vnk nopērkamām antenām vairs neko (domāju LNT, TV3, TV7) nevar uzķert un redzēt?

pirms 14 gadiem  

JanKa, pirms 14 gadiem :

Notiek pāreja uz jaunu tehnoloģiju un vecie TV to,protams, neatbalsta, tādēļ ir nepieciešams vai nu mainīt TV vai nu iegādāties speciālu dekoderi. Varbūt atceries, varbūt nē,vai nebiji tad piedzimis, bet pirms pārdesmit gadiem notika pārēja uz PAL - veciem TV vajadzēja ielik speciālu bloku, lai nebūtu jāskatās melnbalta bilde. Šobrīd ir līdzīgi, ja ir vecs TV tad, diemžēl, ir jāveic papildus ieguldījumi, lai varētu kaut ko redzēt.

мαґ١s żְ, pirms 14 gadiem :

Kas šajā gadījumā ir vecs? Padomijas laika ražotās kastes vai arī parastie (piem. gadus 5 atpakaļ ražotie Philips vai Daewoo un tamlīdzīgie, kas nav jaunie LCD?)
bet es saprotu, ka tā pāreja tikai šobrīd vēl notiek - tātad nav vēl beigusies un vēl var izmantot arī antenas, lai uzķertu signālu ierasto LV kanālu skatīšanai?! un līdz kuram laikam tai pārejai jābeidzas? tnx

JanKa, pirms 14 gadiem :

Var arī šodien nopirkt jaunu TV kuram nebūs iespēja uztvert pie mums redzamo "jauno" signālu DVB-T MPEG-4(video kompresijas veids), jo tepat Eiropā ir valsts kurās tiek izmantots MPEG-2, savukārt citur pasaulē ir pavisam savādāki standarti http://en.wikipedia.org/wiki/DVB-T
Pāreja tulīt būs galā:
TV5 jau kopš rudens ir tikai ciparu (jaunajā)variantā
LTV7 kopš 1.marta
LTV1 un LNT kopš 1.aprīļa Rīgas apkārtnē un no 1.jūnija visā LV
par TV3 nav īsti skaidrības - it kā līdz šī gada beigām

JanKa, pirms 14 gadiem :

Par TV vecumu runājot, lielāka varbūtība, ka nebūs DVB-T MPEG4 dekoderis iebūvēts arī 2gadi veciem TV nerunājot par senākiem eksemplāriem, jo pirms Lattelecoma Baltkoms cerēja tikt pie digitalizācijas un vairāk kā gadu raidīja testa variantu kurš raidīja MPEG2 standartā. Un tobrīd lielākoties tika importēti un pārdoti TV ar MPEG2.

мαґ١s żְ, pirms 14 gadiem :

Paldies Tev, Janka, par noderīgo skairojumu! +1 no manis :)

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Laura Erele

+5429

 
Manā skatījumā vislabākais variants ir iegādāties dekoderu, jo vienreiz nopirki, samaksāji un viss! Var skatīties savus visus Latvijas Kanālus, kā arī akcijas ietvaros dāvinājums - mēnesi bez maksas skaties vēl klāt daudz citus kanālus! Tajā ziņā dekoders ir izdevīgs, jo nav nekādi ikmēneša maksājumi!

pirms 14 gadiem  

Ingmārs Linkovskis, pirms 14 gadiem :

un antenas pa lielākai daļai der tās pašas-''režģi'',vai cita veida decimetrenes...

500

Labākā atbilde
  • -1

    balsis

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.