Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 2

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1236 skatījumi

Vai filma "Earthlings" attiecas arī uz Latvijas lopkopības un putnkopības industriju?

Vide » Zaļais dzīvesveids

Gribu zināt, kā viss notiek Latvijas (un arī Lietuvas) putnkopības un lopkopības industrijā. Gaļu neēdu jau 5 gadus, bet tagad domāju, vai tikpat šausmīgi arī nav lietot pienu un olas, ja Latvijā būtu tas pats, kas Amerikā, attiecībā uz dzīvnieku fermām.
Vai ir iespējams to zināt?

Pirms 11 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
Pilnīgi visu pārtikas nozarē uzzināt nav iespējams. Vismaz ne tagad, kad lobiji un mārketings diktē dienas kārtību. Jā, arī mums pārtikas industrija pumpē organismos ļoti daudz emm, maigi izsakoties, sūdu. Bet lai tādēļ neēstu gaļu, tas gan nav tā vērts. Jo tieši tāpat arī pārējie pārtikas produkti tiek sagatavoti ar fantastisku atjautību un bezatbildību.
Reāla izeja ir pirkt no zināma privātā, kas pats izaudzē vai redīsu, ķiploku, vai vistu, cūku, vai pienu, olas. Protams, ka tos mēģina ierobežot cik nu var, līdz ar to produkti ir dārgi. Bet tas ir tā vērts.

pirms 11 gadiem  

Uldis Segliņš, pirms 11 gadiem :

Īsā atbilde: jā, tikai pie mums tas pats ienāk ar dažu līdz piecu gadu nokavēšanos.

Anda Segliņa, pirms 11 gadiem :

Vai tu pats vispār esi redzējis sho filmu ? Tu zini par ko tur ir stāsts ?! Ne jau nu par ķīmiju iet runa un tavu jūtīgo vēderu - bet par dzīvnieku drausmajām ciešanām, lai nonāktu uz tavu šķīvi !

Uldis Segliņš, pirms 11 gadiem :

Filma ir raudāšana par dzīvnieku ciešanām. Mani gan vairāk satrauc tas ko es ēdu, nevis emocionāli pārsātināta gaudošana. Jā, ir gadījumi un ir personas, kas rīkojas slikti attiecībā pret dzīvniekiem, bet tad tos ir katrā konkrētā gadījumā jāaptur un/vai jāsoda, nevis tādu iemeslu dēļ neēst gaļu. Cilvēks ir visēdājs un arī gaļa tam vajadzīga pilnvērtīgai funkcionēšanai.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Niks

+120909

 
Pilnīgi droši zināt kā radies konkrētais produkts gandrīz nav iespējams, bet mums lielražošana nav tik attīstīta.
Ja paskatīsies vēl citas filmas, vispār nomirsi badā

pirms 11 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.