Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67091 jautājumi, 283667 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Krista Ērgle

+165

 
  • 2

    Atbildes

  • 1 balss
  • 1695 skatījumi

Vai puiša mamma var notiesāt ,ja pilngadīga meitene palika stāvoklī no nepilngadīga puiša?

Ģimene un attiecības » Ģimene

Situācija tāda ,ka biju kopā ar puisi , abi bijām nepilngadigi. Tagad paliku pilngadīga tikai es, viņš nē. Bija neliels romāns. Dikti draudzējāmies. Un tad vienā brīdī paliku stāvoklī. Viņš protams aizbēga. Tā kā zinu kāda ir viņa māte, zinu ,ka centīsies kaut kā ieriebt, ja uzzinās ,ka esmu stāvoklī no viņas dēla. Vai viņa var mani notiesāt par mazgadīgo pavedināšanu? Un vai draud cietumsods? Pat ja puisis pats skraidīja man pakaļ.

Pirms 10 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Sekss nav noziegums, noziegums ir tad, ja persona tiek izvarota, LR krimināllikuma izpratnē svarīgs ir piekrišanas vecums, personas, kuras ir jaunākas par 16 gadiem, nevar dot piekrišanu nodarboties ar seksu, līdz ar to no likuma viedokļa, ja ar seksu nodarbojas persona, kura nav sasniegusi 16 gadu vecumu, bet otra persona ir pilngadīga, tas tiek traktēts, kā mazgadīgas personas pavedināšana un ir krimināli sodāma darbība, ja abas personas ir nepilngadīgas, tad ari nozieguma sastāva nav. Nav nekāds noslēpums, ka mūsdienās jaunieši nobriest ātrāk un arī attiecības sāk veidot krietni agrāk nekā pirms 20 un vairāk gadiem, daudzās valstīs šis piekrišaas vecums ir vēl mazāks. Ja viena pesona ir vismaz 16 gadus veca un otra persona ir pilngadīga un gadu starpība nav liela, kā arī pieaugusī persona nav nekādā veidā saistīta ar neilngadīgo, nav nedz skolotāja, nedz darba devēja, tad arī nekāda nozieguma sastāva nav.

pirms 10 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Kaspars

+3628

 
Viņa pati tevi nevar notiesāt, to var izdarīt tikai tiesa. Cik puisim gadu - 17 vai mazāk? Kad paliki stāvoklī, tad vēl biji nepilngadīga vai pilngadīga?
Tiesa arī īsti nevar sodīt, jo cik esmu sapratis, tad nodarbojāties ar seksu abi labprātīgi (jo čalis pats tev skrēja pakaļ)? Ja jā, tad tevi nevar apsūdzēt pavešanā, jo abi paši to vēlējāties.

pirms 10 gadiem  

nezināms (guglētājs), pirms 10 gadiem :

16 un 18 gadi ir sliekšņi darbību izšķiršanai KL izpratnē.

Aivis Svirskis™, pirms 10 gadiem :

Ir vēl arī 3 vecums, kriminālatbildības un administratīvās atbildības iestāšanās vecums, kas Latvijā ir 14 gadi, 13 gadus veci un jaunāki bērni nevar tikt saukti pie atbidības, par šiem bērniem atbild viņu vecāki.

Krista Ērgle, pirms 10 gadiem :

Viņam ir 16 ,bet man 18. Paliku stāvoklī kad jau bija palikuši 18 pilni gadi.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.