Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283667 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 7

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1810 skatījumi

Kā jūs domājiet vai vaig izbraukt no Latvijas??

Ģimene un attiecības » Draugi

pec manam domam nevaidzetu ta mes tik ljaujam ienak arzemniekiem latvija un dzivot viniem seit un pasi sudzamies kad vairs nevaram sarunaties pat latviski utt.
mes esam speciga valsts un varam izturet so krizi. ja varejam ieprieks izturet visadas grutibas tad nelausim krizei parnemt muss.

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (7)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Jānis Jansons

+2473

 
man prieks pa tavu optimismu, bet kauns pa muusu politiku, un astronomiski kaapjoshajiem nodokljiem... citur dziive ir vieglaaka, bet arii biezhi piekaash... taakaa smagi jaapiedomaa

pirms 14 gadiem  

Арнис Штраусс, pirms 14 gadiem :

par politiku labak nerunat.. ka vini runa tas ari vispar vaijprats.. ja vini saktu domat tad saktu lenam izlist.. skiet tikai kad vini par savu maku doma..nez visi tagadejie nodokli vai maz ko lidzes ja lidzes tad bus labi..

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Leo Veinbergs

+901

 
Mēs tauta diemžēl nēsam tur nekas..lai arī ko mēs darītu,cīnītos mēs tos augšējos kuiļus (atvainojos par izteicienu) nenogāzīsim..viņiem ir nauda,tātad arī vara,iekša jau ir sanākuši krievi,ja Latvijā kāds mēģinās kaut ko darīt lai visu glāptu,notiks tas pats kas notiek ar tādiem cilvēkiem krievijā,viņus atrod mirušus,vai arī viņi vienkārši bez vēsts pazūd.Diemžel mēs būsim zem krievijas,tas ir redzams,visur saeimā jau ir krievi,kuri knapi runā latviski,viņi iznīcina Latviešu uzņēmumus lai nāktu iekša krievi...diemžēl patiesībā,Un tai stāties pretī nevar.Tie kas grib lai brauc prom,atrod sev labāku dzīvi,tie kas ir optimisti un patrioti,lai jau paliek,drīz vien varēsiet kļūt par krievu patriotiem.. :) Un diemžēl optimisms šajā gadijumā ir muļķīgs,tikai muļķis priecāsies tad kad iet slikti,un ticēs ka būs labi,kaut tas jau ir nolemts 99% ka tā nebūs..domātu labāk par sevi,tātad arī par savu ģimeni,tagadējo vai gaidāmo.. ;)

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Ja Tu mācētu savu vārdu un uzvārdu uzrakstīt latviski,nemaz nerunājot par jautājuma un tā izklāsta pareizrakstību,tad vēl varbūt arī noticētu Tev.Bet atgriežoties pie jautājuma,es uzskatu,ka nevajag braukt prom no Latvijas un pēc iespējas ilgāk jāmēģina noturēties tepat.

pirms 14 gadiem  

Арнис Штраусс, pirms 14 gadiem :

nu es to tik tapatas :)
tas nav domats slikta nozime vards uzvarts :)
tomer ta ir musu dzimta zeme tewvu zeme par ko ir cinijusies musu senci bet mes tik viegli padodamies tikpatka pasniedzam latviju uz paplates :(
saima varetu sakt domat un darit..

Āboliņu Līga, Kārļa meita, pirms 14 gadiem :

Bet arī par mūsu valodu(ne tikai zemi un cilvēkiem) senči ir cīnījušies...manuprāt,arī to mums visiem,kas sevi dēvē par latviešiem,vajadzētu censties pēc iespējas labāk kopt un pielietot mūsu ikdienā.Nemaz nav tik grūti runāt un rakstīt latviski.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Ja man sanaks es brauk6u dzivot uz Krieviju un tagad man nebus zel pamest 6o zaglu vadito valsti.Vel gadu atpakal par to nevareja but ne runas un es esmu latviete musu koks ir zinams no 1725 gada, skaidrs ka nebraucu uz dullo,bet pie bernin ,kuri tur macijas un dzivo no 80 gadiem,jo dzimtene nebija jau tad atbilsto6a izglitibai darba u.t.t.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Gan labā,gan sliktā būs visur.Tā nu tas ir.Vnk es gribu palikt Latvijā un nedomāju,ka cilvēkiem vajadzētu steigties braukt prom.Bet bēdīgi ir tas,ka LV parastiem cilvēkiem pagaidām neredzu nākotnes iespējas dzīvot.Ja kādam ir ieteikumi,ko šādiem cilvēkiem darīt,tad ar prieku uzklausīšu.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Leo Veinbergs

+901

 
Tas pats:Okey tagad lētāk izveidot savu biznesiņu,bet to uzturēt atkal ir dārgāk,nodokļi jāmaksā vairāk..Sanāk tie pāsi izdevumi,tikai to naudu tagad savāc visi resnie kas sēž augša.Viņi tagad nodrošina sevi,nevis valsti,un kur nu vel tautu..vienā galā atlaides otrā + nodokļi..izmaiņas nekādas,uztaisīt uzņēmumu tu vari ātri un lēti,bet tik pat ātri arī lielāka daļa aiziet pa burbulīti.. :D

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Kashins DaWeeD

+8293

 
Es šo laiku uztveru kā izaicinājumu! Tie, kas ir un būs spējīgi kaut ko sasniegt pie šādiem ekonomiskajiem apstākļiem un šādas valdības - būs šīs valsts pamats nākotnē! Tādiem, kas vnk iežmiedz asti kājstarpē un mūk - zerro respect - vnk mīkstie/tupi vārguļi, kas visus treknos gadus nogurķojās un neko noderīgu darīt neiemācījās... ;)

pirms 14 gadiem  

Āboliņu Līga, Kārļa meita, pirms 14 gadiem :

Viss nav tik viennozīmīgi.Piemēram, es šajos "treknajos gados" mācījos skolā un pilnīgi normāli,ka vēl nedomāju par savu karjeru,darba nākotni utml.,bet gan nodevos mācībām.Kad iestājos koledžā,jau sākās krīze un tagad tā pieņēmusi vēl lielākus apmērus.Un tagad es Latvijas darba tirgū vispār nevienam neemu vajadzīga- jauna,bez pieredzes,bez īpašām iemaņām. Man nav iespēju ne iegūt pieredzi,ne mācīties,ne pilnveidoties,attīstīties un,godīgi sakot,bez palīdzības arī izdzīvot nevarētu.Tādu ir daudz

Āboliņu Līga, Kārļa meita, pirms 14 gadiem :

Kāda šābrīzā situācijā ir nākotne un iespējas šādiem cilvēkiem?Tā reāli.

Kashins DaWeeD, pirms 14 gadiem :

Nākotne ir cilvēkiem ar idejām un ar pietiekami lielu apņemšanos un pacietību, lai tās īstenotu... Krīze ir iespēju laiks, tikai muļķis to apšaubīs. Tagad, lai arī celti nodokļi, aprīlī beidzot pieņemšot likuma grozījumus un SIA varēs dibināt jau ar 100 ls pamatkapitālu - ir idejas, kurām nemaz lielāku nevajag... tikai žēl, ka ir maz tādu cilvēku, kas tādas spētu izdomāt un nebaidītos realizēt... :D

Āboliņu Līga, Kārļa meita, pirms 14 gadiem :

Es piekrītu pilnīgi visam,ko saki.Tikai realitātē ir arī mazliet citādāk.Ir pilnīgi loģiski,ka ne visiem ir šīs foršās dzīvotspējīgās idejas un ne visiem ir iekšā ko tādu izdarīt.Problēma ir tā,ka ir ļoti daudzi PARASTI cilvēki,kuriem arī vajag izdzīvot,vajag darbu un visu pārējo.Bet tādi šeit ir nolemti...viņi nevienam nav vajadzīgi.Ko viņiem darīt?Kā atrast sev vietu(un Latvijā nevis kaut kur ellē ratā) un ceļu uz kaut kādu nākotni ar cerību pilnveidoties un attīstīties?

Kashins DaWeeD, pirms 14 gadiem :

Šādi apstākļi veicina domāšanu... vispār - piespiež domāt... ja cilvēks nav spējīgs izdomāt kaut ko, lai kaut vai izdzīvotu līdz labākiem laikiem, tad, diemžēl, labāk nebūs, lai arī kādi laiki būtu... ;)

Leo Veinbergs, pirms 14 gadiem :

Idejas ir visiem..tagad jā SIA varēs izveidot par 100ls..bet ir tādi cilvēki kuriem pat tie 100ls nav.Kā tu vari īztenot idejas ja tev nav ne darba,ne apstākļi ne palīdzības..Pats uz savu galvu arī neko neizveidosi,reti kurš ir tik gudrs lai visu izdarītu pats,ir vajadzīgi kāds pie kā konsultēties (tas maksā) vajag nokārtot visas atļaujas un dokumentus (tas arī maksā) tas ka kaut ko padara lētaku,nenozīmē ka tas ir lēti...tanī pašā laika uzceļ augša kaut ko citu..cik garš tik plats.

Āboliņu Līga, Kārļa meita, pirms 14 gadiem :

Nu nezinu.Man šie vārdi šķiet mazliet utopiski un nepiemērojami reālajai situācijai.Tūkstošiem tādu cilvēku ir.Tas ir pilnīgi nereāli,ka tagad viņi visi ņems un izdomās "kaut kādu" ideju un tā būs dzīvotspējīga.Gan no ekonomiskā,gan visiem citiem aspektiem,tas ir nereāli.Ne jau nu ar mūsu iedzīvotāju skaitu,nemaz nerunājot par situāciju valstī.Tas viss ir drausmīgi bēdīgi un necilvēcīgi.Jāsaka arī,ka nožēlojami...un ne jau tie cilvēki ir pie tā vainīgi.

Leo Veinbergs, pirms 14 gadiem :

Nu protams.Un pašlaik ir arī tā,ka Latvija nemaz nēvēlas lai kāds īztenotu savas idejas..man ir pazīstami cilvēki,kuriem ir savs uzņēmums Latvijā.Kad pie viņiem brauc komisija,viņiem liek visu izdarīt itkā pēc eiropas līmeņiem,aiztaisa uzņēmumu ciet dēļ vienas nepareizi uzliktas flīzītes.A eiropā,nemaz tāds līmenis nav,nav tik bargas prasības tam visam.Vienkārši neviens šeit nevēlas mūs,tas ka politiķi saka 'nebrauciet prom' neko nenozīmē,tikai vārdi,darbi rāda pretējo,viņi grib lai mēs tinamies

Āboliņu Līga, Kārļa meita, pirms 14 gadiem :

Ko darīt tādiem pavisam PARASTIEM cilvēkiem...kam vēl nav superīgāko spēju,ideju,talantu,iespēju utt. ? Tādiem,kas ir vienkārši parasti cilvēki.Viņi taču arī grib dzīvot(tikai tāpēc viņiem tā visa nav,viņi nav sliktāki vai mazāk vērtīgi kā cilvēki)!Un Latvijā!Kādas viņiem ir iespējas?Nepārdodot sevi(tīri fiziski) un neiestaistoties noziedzīgās darbībās.

Leo Veinbergs, pirms 14 gadiem :

Nu tieši tā.iespēju nav NEKĀDU! Kāpēc kādam būtu jāpaliek Latvijā,ja viņš var būt gudrāks,aizbraukt prom,Okey nebūsi tu tur miljonārs,bet labi dzīvosi nevis kā šeit knapi izdzīvosi.Labāk ir domāt tagad,par sevi,par nākotni,ģimeni u.t.t jo Latvija iet postā,kāpēc mums ir jācieš,ja varam braukt prom,un noskatīties uz visu no malas.piemērs: sieviete dzīvo Anglijā,nestrādā,saņem tikai bērna pabalstu,un par pabalstu viņa uztur sevi,bērnu,vīrieti,vīrieša bērnu un mazbērnu..Un vel + aizsūta naudu uz LV

Āboliņu Līga, Kārļa meita, pirms 14 gadiem :

Bet tur jau tā lieta,ka,personīgi es,NEgribu braukt prom no Latvijas.Man te patīk.Te ir mana zeme,mana valsts,mani cilvēki...viss,kas man ir,ir šeit un es girbu,lai tā arī paliek.Man patīk daba,ēdiens un vēl tik daudz kas cits.Man nepatīk citas valstis,viņu paražas,kultūras,bieži vien arī cilvēki,ļoti bieži ēdieni un viss cits,kas saistīts ar ikdienas dzīvošanu...tas viss ir jauki tikai īstermiņā. Ir taču jābūt veidam,kā ,neesot superūbermegacilvēkam,var dzīvot savā valstī...cilvēcīgi dzīvot.

Leo Veinbergs, pirms 14 gadiem :

Nu šajā gadijumā,tas diezvai ir iespējams,parastam cilvēkam Latvijā nav ko meklēt.ārzemēs tu vari tikt tālu,pietiek tikai ar gribēšanu..teikšu tā,visur citurs katrs invalīds strāda,un netiek nolikts kā nederīgs.Protams gribas palikt Latvijā,bet tu vari braukt prom,paņemot līdzi mīļos cilvēkus,taisot citur Lv ēdienu,un braucot ciemos uz Latviju kaut katru mēnesi,citur tu to vari atļauties.
Piemērs:Anglija,tur nav diskriminācijs,un cilvēki ejot pa ielu smaida,a te tevi aiz stūra var piekauj.. :D

Leo Veinbergs, pirms 14 gadiem :

Kļuda ''aiz stūra var piekauj..'' ---- aiz stūra var teikt piejauk.. ;)

Leo Veinbergs, pirms 14 gadiem :

Tb PIEKAUJ (galīgi nerakstās šodien :D )

Leo Veinbergs, pirms 14 gadiem :

Tomēr,pēc maniem uzskatiem Latvijā protams ir jauki.Bet pašlaik tur nav vairs jauki,un var atrast vietas,kurs būs foršāk..materiālais stāvoklis ietemkē fiziski,un morāli..tādēļ sevi mocīt tur nevaidzētu. :)))

Āboliņu Līga, Kārļa meita, pirms 14 gadiem :

Citur nav biezpiena un rupjmaizes,krējuma arī nav,piens negaršo pēc piena un tā var gari turpināt...bet nu ok.Es vnk spriežu pēc tā,ko man stāsta cilvēki,kas ārzemēs ir dzīvojuši pavisam reāli.Un,kad dzīvoju Portugālē,arī uz savas ādas izbaudīju,ko nozīmē dzīvot svešā valstī.Man nepatīk.Un vai tiem latviešiem,kas Norvēģijā visu nakti lietū un vējā lasa mazus gliemezīšus dūņu pilnā pludmalē,par ko saņem 1.8 eiro/kg un tad visu dienu vai nu guļ,vai arī tēlo dārzeņus neko nedarot,ir labāk?

Leo Veinbergs, pirms 14 gadiem :

Nu tas nav labāk.Ir labāk tad ja tu atrod labu darbu,un labāk uzreid nekad nebūs,pieļausi dažas kļūdas,no tām macīsies un laika gaita,sapratīsi ka ir labāk...visi kas sākumā aizbrauc domā ka ir sūdigi,un grib atpakaļ,padzīvosi tur gadu,domas mainīsies.Un par to ēdienu,piemēram Anglijā,zviedrijā,norvēģijā u.t.t ir baltijas veikali,kur tu atradīsi rupjmaizi,krējumu,pienu,konfektes,visu to ko nevar iegādāties tās valsts veikalos.. ;)

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.