Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 15

    Atbildes

  • 1 balss
  • 4187 skatījumi

kapec latviesiem nepatik krievu tautibas cilveks

Ģimene un attiecības » Attiecības

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (15)

 
Labākā atbilde
  • 8

    balsis

Valdistt

+8491

 
Vai latvietim nepatīk visi krievi - nē, tā nav. Tomēr - ejot pa ielu, ja kāds Tev nāks klāt, prasīs vai nu cigareti, vai naudu vai vēl kā citādi nāks ar patieso vēlmi kasīties un rezultātā vēl nāksies ar viņu izkauties - 90% gadījumu tas būs krievs. Jo tie cilvēki, ko tautā sauc par urlām, 90% gadījumu ir krievi. Līdz ar to - cilvēki, kas ikdienā sagādā latviešiem nepatīkamus mirkļus vakaros uz ielām, stacijas tunelī, sabiedriskajā transportā utt. visbiežāk ir krievu urlas. Viņi ir mazākā daļa Latvijā dzīvojošajiem krieviem, tomēr ar viņiem gadās satikties nepatīkamās situācijās, kas rezultātā bojā priekšstatu par krieviem kopumā.
Otra lieta ir vēsturiskais sindroms - Latvija vēl pavisam nesen bija Krievijas pakļautībā (kaut arī Krievija to tā nesauc), tika laupīta neatkarība, ko izdarīja krievi. Un aizvainojums - izrādās ir palicis pārāk stiprs...
Trešā lieta ir slāvu mentalitāte - ir lietas, kas vidējam krievam liekas normāli, kamēr vidējam latvietim liekas citādāk.

pirms 14 gadiem  

Dumais Lācis, pirms 14 gadiem :

Nu nezinu - latvieši ir bijuši arī poļu un zviedru pakļautībā. Un tas, ka tikai krievi ir atdevuši divas reizes neatkarību neko neprasot pretim, (kaut arī otro reizi paši bija okupējuši), tomēr ir no svara. Atdeva valsti ar attīstītu infrasruktūru, ceļu tīklu, dzelzsceļu un namiem - kuru žigli kāds prihvatizēja, izsaimniekoja un aizņēmās naudu no SVF. Laikam nēesmu vidējais latvietis.

Valdistt, pirms 14 gadiem :

Par to SVF nekomentēšu, bet poļiem un zviedriem - pēdējo paaudžu laikā mēs neesam bijuši zem poļiem vai zviedriem. Jā, bija kara laikā vācieši, bet arī tas bija jau ļoti sen, kamēr krievi - viņi bija okupējuši Latviju vēl pirms ~20 gadiem. Vienlaikus neapmierinātība varētu būt ar PSRS laikiem, kad attīstība kopā ar Krieviju bija lēnāka kā vecajā Eiropā.

500

Labākā atbilde
  • 7

    balsis

Pasaku Vecis

+16709

 
Tā ir politika - skaldi un valdi - ir vienkārši visu uz kādu novelt. Jau daudzus gadus dzīvoju Rīgā - pilsētā ar jauktu iedzīvotāju sastāvu. Tendences ik pa brīdim mainās - arī no krievu puses. Tagad daudzi krievi vēlas runāt latviski un manus centienus runāt ar viņiem krieviski ņem ļaunā - tipa: tu nevēlies ar mani runāt latviski? Ir ekstrēmisti - latvieši, kas sit krievus un krievi, kas sit latviešus, tikai aiz tautības. Bez iemesla, bez pārliecības - kādu taču jāsit? Kāds taču pie visa tā ir vainīgs? Es domāju, ka tie ir iemesli nesaticībai, jo visi cittautieši, ar ko man lemts tikties ir vismaz tikpat labi, ja ne labāki par latviešiem.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 6

    balsis

Savs Choms

+17917

 
nu tas ir diezgan striidiigs jautaajums...
piem., man nav nekas pret krievu naaciju kaa taadu, veel jo vairaak - ikdienaa daudz naakas saskarties ar krievu val., miilu krievu filmas, kaa arii estraadi, pat loti...taa kaa sis jautaajums ir tiiri individuaali...
seit jaaskataas katra attieksme pret so lietu, vienam patiik, otram nee...
un kaa teikt, katraa tautaa ir gan labi, gan slikti cilveeki...taadi ir gan krievi, gan latviesi, gan armeeni, gan mongoli...

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 5

    balsis

Angel

+1412

 
Nezinu, bet konkrētu man ir vienalga, kas tu esi pēc tautības, galvenais, lai būtu normāls cilvēks :)

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 5

    balsis

Anda Mei

+3606

 
man PATĪK visu tautību cilvēki, kuri, apmetoties uz regulāru dzīvi lv, apguvuši latviešu valodu! ;)

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 4

    balsis

nezinu...buudams krievs, neko sliktu nevaru teikt par latviesiem...patiesiibaa vinji ir loti laba naacija...gluzi kaa mees

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Ja jāsaka - mīlam mēs krievus, vai nemīlam, viss atkarīgs, uz ko mūs noskaņo politiķi. Padomju laikā teica, ka viņi ir mūsu vecākie brāļi, mēs tā arī uzskatījām, laiki mainījās, politiķi kažokus pārmeta uz otru pusi, pat tie , kas piedalījās demonstrācijās ar sarkanu neļķi pie krūtīm.Noliedza 8.martu, jo tie bija krievu svētki, bet vai visu tautību sievietes nejutās mīlētas un godātas? Jauki, ka paši vien atgriežamies pie šo svētku svinēšanas.Katrai tautai ir sava uts, vai tad tā nav arī latviešiem -nenovīdība. Nesaku, ka visi latvieši tādi, bet latviešu tautai tā ir raksturīga iezīme. Piekrītu visiem sarunu biedriem un katram ieliku pa plusiņam un piekrītu, ka šī tēma ir aktuāla. Dzīvoju netālu no ciemata, kur pārsvarā ir krievu tautības cilvēki un biju patīkami pārsteikta, ka jaunatne runā labā latviešu valodā.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Agris Bite

+4063

 
Manuprāt tas ir izveidojies steriotips sakarā ar to ka krievi ir pēdējie okupējuši Latviju, es domāju ja mūs būtu okupējuši vācieši tad viņi būtu tie vainīgie, es esmu pārliecinājies kad katrā tautībā ir normāli cilvēki un ir urodi. Kaut gan īsti riktīgi ar mūsu latviešu krieviem tomēr nav jo kad dienēju Maskavā un pa cik biju šoferis tad ļoti bieži sanāca tikties ar vietējiem iedzīvotājiem un kad diskusijas laikā tēma aizgāja līdz Latvijai un Latvijas krieviem tad nez kapēc viņu acīs iedegās riebums un ņirdzīgi viņus sauca par čurbaniem-- kad prasīju kā tad tā viņi taču tomēr ir jūsu tautieši, tad atbilde pārsvarā bija apmēram tāda:pie vellna kādi viņi krievi, mēs esam krievi- dzīvojam krievijā mūsu bērni ir dzimuši šeit un šeit arīdzīvo bet jūsējie krievi- ne viņi zin kur dzimuši ne arī kur ir viņu dzimtene, ne īsti krievs un ne latvietis.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Ir tā,ka viens otrs krievs ir labāks par dažu labu latvieti,bet protams ir arī pilnīgs pretstats.Pie pēdējās kategorijas attiecināmas personas,kas demonstratīvi nerunā latviski,ir lielos draugos ar stiprinātajiem dzērieniem,saulespuķu sēklām un ir visai attāli no saprāta un morāles principiem.Personīgi manu paziņu lokā ir vairāki šīs tautības pārstāvji un par viņiem es neko sliktu nevaru teikt.Ļoti iespējams,ka tas ir tāpēc,ka es dzīvoju Saldū un šeit ir ļoti neliels krievu īpatsvars.Tā kā viss ir ok un kā teica runcis Leopolds--Rebjata,davaiķe žiķ družna!!!

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

man nav iebildumu pret krievu tautibas cilvekiem. man ir daudz pazistamu jauku cilveku,kuri ir krievu tautibas. ir gan latviesi labi un slikti ta ari jebkuras tautibas cilveki ir gan labi gan slikti.ta teikta krievu neieredzesana ir vairak politikas lieta.

pirms 14 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.