Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67091 jautājumi, 283667 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Jānis Zustrups

+1189

 
  • 4

    Atbildes

  • 3 balsis
  • 2842 skatījumi

Kā labāk nostādināt brendiju, uz sausiem/slapjiem/dedzinātiem ozola klucišiem, vai mizām?

Ēdieni un dzērieni » Alus, vīns un stiprie alkoholiskie dzērieni

Ir 65% dzimtenīte, pāris literi aizķērušies.. gribās pamēģināt nostādināt uz kaut ko no ozola, bet kā labāk? varbūt kāds var ar vectēva noslēpumiem padalīties? Gribas, lai dzēriens kļūtu viegli brūns un maigi rūgts, bet lai tam nebūtu kokaina garša..
Labāk likt uz mitriem ozolkoka klucīšiem, vai kaltētiem? varbūt likt uz ozola mizām? a varbūt sausus klucīšus viegli apdedzināt?
zinu, ka vajadzētu likt iekš dedzinātas ozolkoka mucas, bet tādu iespēju man nav.. toties pagalmā aug pāris milzīgi ozoli un pilns šķūnis ar 3L burkām :D

tātad.. padalamies ar receptēm ;)

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 3

    balsis

verners osis

+16083

 
koks noteikti sauss,mitrs dos rūgtumu,mizas vel vairāk,ja uzliesi uz bērza,būs sajūta ka visi 90%,bet pirms liešanas noteikti izfiltrēt caur aktīvo ogli,lai nebūtu dzimtenītes smaržas.var ari ozola klucīšus paturēt kādā citā dzērienā pāris stundas,būs piegarša no tās dziras,un rūgtuma mazāk.

pirms 14 gadiem  

Valdis P., pirms 14 gadiem :

Pareizi, vajadzētu paturēt, jo konjaku (negribās teikt: brendiju, nāk prātā Marss, Neptūns, Bonaparte, jeb=kandža+melase)rūpnīcās vīna destilātu nepilda jaunās mucās.

Valdis P., pirms 14 gadiem :

Viena ogle smirdoņu nenoņems, jādzen 2x, mazliet zaudēsi, bet gatavo taču sev, turklāt k a r a l i s k u dzērienu. Atbalstu, lai Tev veicas, man nav tādas uzņēmības, tiek viss izrīts balts;)

Jānis Zustrups, pirms 14 gadiem :

Nu es dzenu divas reizes ar rektifikācijas kolonu un atstoļņiku.. otrajā reizē nāk tāds ārā, ka spirtometrs nogrimst :D
attīrīšana ar zilajiem graudiņiem tiek veikta.. proti.. uz vienu litru ļergas ņemu trīs ēdamkarotes silta ūdens kuros izšķīdinu vienu gramu zilo graudiņu.. tad to maisījumu iegāžu ļergā, sakratu un pēc aptuveni 10 dienām var noliet.. apakšā ir dubļi... a mantai vispār nav nekādas smakas.. nu smaka jau nav arī pēc otrās pārdzīšanas, un ir dzerams... tie 65% grādi ir jau šķaidīts

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Olga Vikaine

+822

 
pēc zilo graudiņu iebēršanas paturi kamēr apakšā duļķes neparādās, tad izkās caur tekteri ar vati citā traukā. uz 3 l tava padzēriena: 1 ēdk. šķ. kafijas, 1 ēdk. kanēļa, 1 ēdk. sausās melnās tējas, 3 ēdk. cukura, 10-12 krustnagliņas, 1/3 tējk. citronskābes, 1/2 tējk.vanilīncukura. Nokās pēc 8-9 ienām caur marlīti. Būs oki.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Dagnija Bramane

+8277

 
kalteetu ozola mizu! ideaali kraasa un garsha!

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Es zinu, ka ieber biškumiņu zilos graudiņus, notur pāris nedēļas un uz manīgi nolej no virsas.

pirms 14 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.