Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67091 jautājumi, 283667 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 2

    Atbildes

  • 1 balss
  • 3285 skatījumi

kas ir spinālais šoks?

Veselība » Slimības un simptomi

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 5

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Spinālais šoks ir ķermeņa reakcija uz mugurkaula traumu vai ievainojumu. Spinālais šoks sākas dažas minūtes pēc traumas un tā pilna reakcija tiek sasniegta dažu stundu laikā. Parasti tas izpaužas kā kustības un sajūtu zudums zemāk par traumas līmeni. Spinālais šoks var ilgt no dažām dienām līdz dažām nedēļām, atkarībā no ievainojuma rakstura un saņemtās ārstēšanas. Neārstēšanas gadījumā, simptomi var ievērojami pasliktināties. Standarta ārstēšana ir steroīdu terapija.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Laura Erele

+5429

 
Tas ir laiks tūlīt pēc muguras smadzeņu bojājuma, kad zem bojājuma līmeņa nav izsaucami spinālie refleksi. Šīs fāzes ilgums ir dažāds, no dažām dienām līdz 6-8 nedēļām (vidēji 3-4 nedēļas). Šai fāzei beidzoties, atjaunojas spinālie refleksi (kāju cīpslu refleksi, reflektora urīnpūšļa iztukšošanās un citi). Šie refleksi var neatjaunoties, ja bojājuma līmenis ir zems (Conus medullaris vai Cauda equina bojājums).

pirms 14 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.