Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67091 jautājumi, 283667 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 1

    Atbilde

  • 0 balsis
  • 2601 skatījumi

Ko darīt, ja izskatās, ka esmu dabūjis nopeldēties zilaļģu pilnajā Daugavā?

Veselība » Slimības un simptomi

Tagad kājas niez, parādījušies izsitumi... Pie ārsta uzreiz, vai mājās ar kaut ko var darīt?

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (1)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Diezin vai, ka izsitumi uz kājām pēc peldes Daugavā ir radušies no zilaļģēm. Zilaļģes ir kaitīgas tikai ziedēšanas laikā, kad to klātbūtni ūdenstilpnē var novērot vizuāli novērtējot ūdeni - tas iekrāsojas zaļganā krāsā. Tā kā alģu veicinošs faktors ir stāvošs ūdens, kas ir saslilis vismaz 16C temperatūrā, tad šīs aļģes prakstiski nav sastopamas lielās, dziļās upēs ar strauju tecējumu, kāda ir arī Daugava. Simptomi ir sekojoši: uz ķermeņa var parādīties ādas apsārtums un izsitumi, var būt acs gļotādas kairinājuma simptomi, kā arī vispārējs vājums. Vēlākā laikā var attīstīties šādas veselības problēmas - slikta dūša, vemšana, sāpes vēderā, caureja, spontānas muskuļu saraušanās, dermatīts, nelieli ādas apdegumi, alerģiska rakstura saslimšanas.

pirms 14 gadiem  

Edgars Niks Belajs, pirms 14 gadiem :

Es peldējos Salaspilī, tur 'ūdens ir stāvošs šobrīd, jo HES šobrīd veic remontdarbus un visu, ko vajadzēja nolaist, jau nolaida. Daudz bradāju pa ļoti seklām vietām, ūdens tur sniedzās līdz potītēm. Ūdens bija pasakaini silts... Un simptomus es jau palasīju, man atbilst - izsitumi, apsārtumi un nieze. Un tas parādījās uzreiz, vakarā.
Nekad ar zilaļģēm nav darīšana sanākusi, tāpēc kaut kā nepētīju, kādā krāsā tas ūdens bija.
Mani interesē, ko tagad darīt? Pats pāries vai jāiet pie ārsta?

Aivis Svirskis™, pirms 14 gadiem :

Jā, Salaspils peldvietās pie HES tik tiešām šobrīd zied zilaļģes! Pirmais, kas ir jādara ir jānomazgā kājas ar vēsu un tekošu ūdeni. Ja nekādi citi simptomi, izņemot niezi un apsārtumu neparādās, tad pie ārsta var negriezties un dažu dienu laikā nieze un izsitumi pazudīs. Ja ir arī nelaba dūša, vemšana u.c. simptomi vai arī izsitumi nepazūd ilgāku laiku, tad ir jāgriežas pie sava ģimenes ārsta.

, pirms 10 gadiem :

Kādas blēņas par "straujo Daugavu"... Arī 2014. Pļavinu ūdenskrātuvē cilvēki saindējās ar zilaļģēm jeb ciānbaktēriju. Vai nav pie vainas šādi "labākie eksperti" ka cilvēki nekļūst uzmanīgi!?

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.