Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283672 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 3

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 2355 skatījumi

Vajadzīga palīdzība! Lūdzu pasakiet priekšā,kā aprēķina vadu šķērsgriezumu,vijumu skaitu un ko iegūstu pie noteiktiem apgriezieniem.

Māja un dārzs » Izdari pats

Tas viss saistībā ar elektrību. Varbūt formulas , kaut kādas. Bet viss labāk skaidrojumu normālā valodā, lai visiem skaidrs. Vēlos zināt: pie noteikta vada šķērsgriezuma, ar noteiktu vijuma skaitu, pie noteiktiem apgriezieniem - var iegūt noteiktu jaudas strāvu. Tātad cik lielas spoles vajag, ja spoles atrodas uz statora, bet rotorā paredzēti patstāvīgie magnēti. Un cik lielu lomu spēlēs apgriezienu skaits?

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

jāiet uz bibliotēku noteikti grāmatas par motoru pārtīšanu vienkārši pēc tabulām visu var izzināt.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Jānis Ivanovs

+2902

 
nekas tev nesanāks.tici visādām steorn muļķībām???

pirms 13 gadiem  

Jānis Ivanovs, pirms 13 gadiem :

Kā redzams tas mīnusu licējs fiziku nav mācījies!!!Iesaku netā uzmeklēt Uvix forumu vai elfa forumu,uzdod savu jautājumu elfā un tad sapratīsi par savu nezināšanu ,tur apgrozās ļoti zinoši profi.

Uldis Segliņš, pirms 13 gadiem :

Jā, ik pa kādiem gadiem 15 parādās visādi šitādi mūžīgie dzinēji. Pēdējās desmitgadēs gan tos izvairās tā saukt - tauta nav vairs tik stulba. Vēl uz ko daudzi uzķeras - visādi degvielas radīšanas aparāti no gaisa, kas samazinās benzīna patēriņu utt. Arī pie mums pāris gadus atpakaļ bija tādi nedaudz popularitāti guvuši.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
Jā, tā ir dziļa tēma, ko nevar tā uzreiz atbildēt. Būtiska zināšanu padziļināšana vajadzīga. Motoru veidi, tinumu sakārtojums, secība, forma, nolūks. Vari sākt iedziļināties: http://www.otherpower.com/toymill.html#glenh
Vēl iesaku kādu praktiskās teorijas grāmatu atrast. Piemēram Mukund R. Patel, Wind and Solar Power Systems, 1999. Dan Chiras, Wind Power Basics, 2010. Vēl žurnāli labi ir: Make Magazine, Nuts and Volts, Popular Mechanics.

pirms 13 gadiem  

Edmunds Kаlniņš, pirms 13 gadiem :

Tos datus man vajadzētu lai veidotu aprēķinu, vai vispār ir vērts sākt taisīt to ko esmu sadomājis. Doma ir vienkārša, rotors, uz rotora patstāvīgie magnēti, magnēti slīd gar tinumu spolēm. Nu līdzīgi kā vēja ģeneratoriem, bet pašu ideju par vēju esmu atmetis, jo tas pūš nevienmērīgi un ne vienmēr. Tamdēļ arī gribu zināt, vai arī ir iespējams saražot (piemēram 12V sistēmā) tik daudz lai daļa no saražotās strāvas darbinātu elektrodzinēju, kurš arī griestu rotoru.

Uldis Segliņš, pirms 13 gadiem :

Tavs pēdējais teikums man sabojā visu nopietnību. Vai tiešām vēlies mūžīgo dzinēju taisīt? Tad vari droši pat nelasīt neko. Un varu aizbraukt pie tevis personīgi ar mērķi saderēt, ka tas neizdosies.

Edmunds Kаlniņš, pirms 13 gadiem :

Uldis rakstīja : Tavs pēdējais teikums man sabojā visu nopietnību. .....

Bet :) es nebūt nedomāju par mūžīgo dzinēju, kaut gan uz to man ir pašam savas idejas un apsvērumi! Par to varētu padiskutēt atsevišķi ar visiem maketiņiem! :) Derēt es netaisos! Vismaz kamēr neesmu uzmetis aprēķinus ar formulām. Bet man ir pret jautājums. Kā vari būt tik pārliecināts? Ja dabā jau pastāv ierīces kuras darbina otru ierīci un iegūst nopietnu strāvu? :)

Uldis Segliņš, pirms 13 gadiem :

1. Esmu tik pārliecināts tādēļ, ka katram apgalvojumam meklēju apakšā pierādījumus. Līdz šim NEVIENS nav NEVIENU pierādījumu sniedzis tādiem pekstiņiem, par ko tu te fantazē. Tas ir empīrisks pierādījums.
2. Katrs mēģinājums pārdot mūžīgo dzinēju tiek izgāzts pirmajās pārbaudēs, vai pirmajā pusstundā, kad tiek atklāti kādi aprēķini, maģiskais princips vai vēl kāda pamatinformācija. Pat zinātniekus nevajag.

Tas, ka dabā ir iekārtas, kas enerģiju vairākas reizes no vienas formas pārvērš citā, nen

Uldis Segliņš, pirms 13 gadiem :

ozīmē, ka tas notiek bez zudumiem. Tas ir kompromiss, kuru vienkāršāk pieņemt, nekā radīt alternatīvas. Tas ne tikai dabā tā ir. Arī darbnīcās utt.

Ja tavi aprēķini būs primitīvi, neņems vērā dabiskos zudumus, jo nav iespējams izolēt vienu enerģijas sistēmas daļu no otras (un ārpasaules), tad tev sanāks mūžīgais dzinējs, kas spēs griezties (darboties) mūžīgi, bet tiklīdz tam atņems daļu enerģijas - apstāsies visi tavi procesi. Ja ņems vērā dabiskos zudumus, ātri sapratīsi, ka maldies fantāzijās

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.