Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Kristine Eke

-30

 
  • 1

    Atbilde

  • 0 balsis
  • 2399 skatījumi

ka kopt krizantemas?

Māja un dārzs » Dārzs

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (1)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

KRIZANTĒMAS. Pieticīgi un ilgi ziedoši augi. Kad krizantēmas nozied, tās var izmest. Jaunie, tikko nopirktie augi ir apgriezti un apstrādāti ar augumu samazinošiem preparātiem, lai būtu kārtīgi un kompakti. Kad apstrādes efekts beigsies, krizantēmas sāks augt. Ja vecās krizantēmas grib paturēt, siltā laikā tās jāizstāda dārzā, kur augi labi iesakņosies.

Bet ja runa par krūma krizantēmām der zināt: Krūmu krizantēma pēc noziedēšanas jāapgriež, jātur vēsā, sausā pagrabā vai verandā +5-8 °C. Lai neiekalst, tā minimāli šad tad jālaista. Martā, kad dienas kļūst garākas un gaismas ir vairāk, augu sāk papildus mēslot. Atkal ārā to nes pēc salnām - maijā, jūnijā, bet pirms salnām - atkal telpās. Lai veidotos neliels, kompakts krūms, krūmu krizantēmas jāgalotņo vismaz 3-4 reizes. Tiekot pēc miera perioda siltumā un gaismā, krizantēma sāks strauji dzīt jaunos dzinumus. Ārzemēs, lai ierobežotu krūmu krizantēmu augšanu, tiek lietoti īpaši ķīmiskie preparāti.

pirms 14 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.