Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67091 jautājumi, 283666 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Reinis

+2327

 
  • 3

    Atbildes

  • 1 balss
  • 1622 skatījumi

baltie stumbri

Māja un dārzs » Dārzs

kāpēc pavasarī koku stumbri tiek krāsoti balti? biju dzirdējis, ka tas jādara vēl tad, kad ir sniegs, lai pavasara saule pret to neatstarotos un nebojātu koku stumbrus, bet kādēļ to dara tagad, kad ārā jau +20 grādu un no sniega nemiņas?

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 4

    balsis

Raimonds Silanžs

+47601

 
Vienmēr būs cilvēki, kas nesaprot, ka kaļķošana jāveic ne jau maijā, kad pašiem ērtāk, bet februārī, kad sāk spīdēt saule un ir ļoti lielas diennakts temperatūras svārstības, kuru dēļ koka stumbri var saplaisāt. Dienā augļu koku stumbri sakarst saulē un to temperatūra ir virs nulles, pat tad, kad ārā ir -10 grādi, bet naktī atdziest līdz -20 grādiem vai pat zemāk. Kaļķlošanu var veikt arī rudenī, tikai tad jālieto ūdens emulsijas krāsa, lai tā nenomazgātos līdz pavasarim.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Viens iemesls ir tam, ka kaļķa ūdens noēd nost sūnu, vai arī neļauj tai veidoties.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Niks

+120909

 
Tie, kas nokavējuši var darīt to arī tagad:
"Ja neesat paspējuši nobalsināt dārza kokus pērnajā rudenī, tad tagad ir pēdējais laiks, lai to paveiktu. Daži dārza eksperti pat saka, ka rudenī koku balsināt nav vērts, jo krāsa tāpat ziemas laikā noskalosies. Tāpēc tiem, kas ir noslinkojuši šo darbiņu rudenī, ir kāds attaisnojums.

Tā kā aprīļa naktis vēl joprojām ir vēsas, tad mizas sakaršanas/ atdzišanas dēļ tā plaisā, bojājot stumbrus. Savukārt tas var izraisīt stumbra trupi, kas traucē lapu apgādi ar barības vielām veģetācijas periodā."
Pirmie dārza darbi jau ir sākušies. 19.04.2011. 11:58
http://www.ntz.lv/blog/IvetaKB/article.html?post_id=21174

pirms 13 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.