Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 2

    Atbildes

  • 1 balss
  • 1096 skatījumi

Zāles pļāvējs

Māja un dārzs » Dārzs

Esmu nolēmis iegādāties zāles pļāvēju, pašgājēju ar savācēju.
Kādas firmas Jūs ieteiktu?
Kādas noteikti nevajadzētu ņemt?

Paldies par padomu! :)

Pirms 10 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Īstenībā firmai ir nozīme.Būtiski atšķiras kvalitāte.No Oleo-Mac izstrādājumiem iesaku izvairīties.Motors jau varbūt kalpos,ja noveiksies,bet pats korpuss sapūs īsā laikā.Stiga arī nerādīs nekādu kvalitāti.Pieliec kādas naudiņas klāt,un paņem Husqvarna.Tam kalpos gan dzinējs,gan korpuss,un ne tikai.Var salīdzināt minētos ar tādas pašas jaudas Husqvarnu.Iedarbināt ir vieglāk,un pats galvenais vibrācijas līmenis stipri mazāks.
Pieļauju ka arī ekonomiskāks,mazāk ēdīs degvielu.Jāizvēlas jau tev pašam,bet es ņemtu jaudīgāku aparātu.
Interesants atklājums priekš manis bija ar trimmeriem.Pļāvu ar vienu no mazajiem Husqvarna trimmeriem,tad nomainīju uz pusprofesionālo.Tagad var normāli ieekonomēt uz degvielas rēķina,jo pļaujamo platību var nopļaut bezmaz vai uz pusi ātrāk,gan tāpēc ka ņem lielāku laukumu,un tāpēc ka ar lielo trimmeri uz trešdaļu vai pusslodzi,bet ar mazo uz max. un tad vēl reizēm nepietiek jaudas.

pirms 10 gadiem  

☂ Vilnis ☂ ☂Reinholds ☂, pirms 10 gadiem :

Ja daudz nāksies stumdīties uz priekšu un atpakaļ,pašgājēju neņem,nāksies stipri nomocīties,arī pārmaksāt par to kas nav vajadzīgs.

Gatis Darbinieks, pirms 10 gadiem :

Sk, paldies par atbildi! :)
Es vairāk svārstos starp Husqarna un McCulloch

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Egils Dālmanis

+81191

 
Nez vai firmai ir būtiska nozīme, jo lielākā daļa zālesplāvēju tiek komplektēti ar viena ražotāja motoriem.Savācēju ietektu izvēlēties plastmasas, ne auduma.Vieglāk tīrīt.
Pēc manām domām nav racionāli ņemt lielu ar maksimāli platu pļaušanas joslu, jo tiem ir liels svars un pļaušana pārvēršas par smagu darbu.Arī iedarbināt ir grūtāk ,ja tam nav kāda dekompresījas poga vai starteris.
Ja pļaujamā platība ir liela un tajā maz škēršļu, var arī izvēlēties lielāku, jo nebūs vajadzība to izgrozīt ap kokiem ,krūmiem un puķu dobēm.

pirms 10 gadiem  

Gatis Darbinieks, pirms 10 gadiem :

Pļaujamajā plātībā ir ābeles.. 8 laikam.. ne daudz
Tas, ka pļāvējam liels svars jau nav nekas traks ja viņš ir pašgājējs :)

Egils Dālmanis, pirms 10 gadiem :

Tā gluži nav.Man kopš neatminamiem laikiem ir neliela izmēra pļāvējs/ pašgājējs un varu pļaut ar vienu roku.Dārzā arī ir ābeles, ogu krūmi utt.Salīdzinājumam redzēju kā mokās man draugs ar liela izmēra pļāvēju, kaut viņam dārzā praktiski koku nav.Pļaušanu reizēm uztic dēlam un kad jāiztīra grozs, motoru aptur.Pats viņš iedarbināt nespēj un tā kā es tur biju , palūdza man.Biju pārstigts cik grūti to bija izdarīt.Pamēģināju arī pļaut un secināju ,ka lielais svars apgrūtina manevrīgumu.

Egils Dālmanis, pirms 10 gadiem :

Pašgājējs tikai uz priekšu :) Pašnācējs tas nav ;)
Atpakaļ jāvelk pašam.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.