Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283667 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 3

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1476 skatījumi

Gāzes apkure, bioloģiskā kanalizācija, pilsētas ūdensvads

Māja un dārzs » Remonts

Sveiki. Vai kāds varētu paskaidrot augstāk minēto, un to aptuvenās izmaksas mēnesī, jaunā mājā?

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

JanKa

+80131

 
Mazliet papildinot Agra teikto:
-reizēm ar gāzes apkuri saprot arī sašķidrināto variantu, bet parasti tas tiek atsevišķi pieminēts; par izmaksam ļoti grūti ko teikt, jo tas atkarīgs no vairākiem faktoriem. Ziemu, tās bargumu un garumu nevar ietekmēt; mājas ir dažādas, gan kvadratūras ziņā, gan apkures sistēmas (siltās grīdas + radioatori, vai tikai radiatori, kāda ir automatizācija - vai temperatūras režīmi ir regulējami katrā istabā vai tikai vienā punktā mājā), gan siltinājuma un stiklojuma ziņā; tāpat mājnieku skaits un paradumi ienes savas korekcijas, vai esat raduši dzīvot +24 , vai labāk jūtaties +18 grādos, cik bieži ejat dušā, vannojaties (protams, ja siltais ūdens arī tiek gatavots ar gāzi). Teiktu, ka 150m^2 mājai 200-300kubikmetri vidējais patēriņš mēnesī varētu būt ok, kas sanāks apmēram 60-90Ls mēnesī.
-sistēmai un baktērijām tiešām pa reizi nepieciešama apkope, kā arī var nākties atteikties no dažiem ķīmiskām piedevām veļas mazgāšanā kas bakterijām negaršo.

pirms 13 gadiem  

JanKa, pirms 13 gadiem :

Pie apkures sistēmas nepieminēju vienu svarīgu faktoru, cik moderns un ekonomisks(lietderības koeficents) ir apkures katls, tas vien gāzes pateriņu var ietekmēt par 10-15%.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Agris Bite

+4063

 
Gāze ir pieslēgta no pilsētas centrālā vada par kuru Tev jamaksā attiecīgi pēc tarifa (cik esi izlietojis) par kanalizāciju Tev nav jamaksā jo lieto dzīvās baktērijas bet tās arī ir japērk ik pa laikam un ūdens vads arī ir pieslēgts pie centrālā vada un jamaksā pēc tarifa.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Bioloģiskā kanalizācija(4cilv,) - 850 LVL + 500 LVL (iespējams vairāk , atkarīgs no grunts) uzstādīšna. Elektrības patēriņš gaisa pūtējam - ap 30 LVL gadā, apkope - ap 50 LVL gadā (dūņu atsūknēšana).

pirms 13 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.