Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283667 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 8

    Atbildes

  • 1 balss
  • 3227 skatījumi

Kādi ir tērauda aizsardzības paņēmieni pret koroziju betonā? nepieciešama plašāka informācija

Māja un dārzs » Remonts

Nepieciešama informācija, ko var izmantot referātam..

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (8)

 
Labākā atbilde
  • 4

    balsis

Tā jau arī ir tērauda aizsardzība, ievietojot to betonā. Ir viens maziņš bet, kas nav pieminēts un Tev var būt svarīgs. Ievietojot stiegrojumu, vai sijas kas tiek iebetonētas ir jāņem vērā faktors, ka pārsegums ieliecas, līdz ar to izveidojas mikroplaisas pārseguma apakšējā daļā, caur kurām tad arī tiek klāt gaiss, mitrums. Lai to novērstu ir jāievieto tērauda daļas ar aprēķinu, ka mikro plaisas neatvērsies tik dziļi, vai runājot par dzelzbetona paneļiem tie tiek uzspriegti pirms izveidošanas līdz ar to nonākot savā vietā tie ieliecas un iegūst vajadzīgo stāvokli

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Agris Akulovs

+10809

 
Ar koroziju betona ir tā, ka, ja nav skābeklis, nav korozija, tātad ja nelien ārā, tad arī korozija ir minimāla, jeb nav vispār - atkarībā no betona blīvuma.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Betons pats par sevi ir sārmains, tamdēļ rūsa betonā bez ārēja mitruma nerodas.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

terauds obligati pirms betonesanas jakraso.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Xiņš

+21

 
ir tāds materiāls kā SIKA TOP - ARMATEC_110 EPOCEM
pretkorozijas suspensija.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Betonam jābūt sausam, ja būs mitrs arī var rasties korozija, un kā jau iepriekš rakstīts ja nav skābeļa, nav korozijas. Betonu lai pasargātu no mitruma var apsmērēt bituma mastiku, vai ruberoīdu likt apakšā vai starpā.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Izplatīta metode ir hidrofobizēšana ar silānu/siloksānu bāzes sastāviem, lai saglabātu betonu iespējami sausu. Arī aizsargpārklājumi, kas pasargā no mitruma iedarbības, kā arī no betona karbonizēšanās. Tā ir betona sastāvā esošā kalcija hidroksīda reaģēšana ar ogļskābo gāzi, pārvēršoties par pH neitrālo kalcija karbonātu, kas stiegru no korodēšanas nepasargā. Transportbūvēs, autostāvvietās izmanto epoksīdu un/vai poliuretāna pārklājumus, kas pasargā arī no ceļu atkausēšanas sālī esošajiem hlorīdiem, kas izraisa vēl bīstamāku stiegru korodēšanu nekā skābeklis un mitrums. Izmanto arī stiegru pretkorozijas inhibitorus (reakcijas palēninātājus), kurus vai nu uzklāj uz esošās konstrukcijas virsmas (piem. Sika FerroGard-903) vai izgatavojot jaunu konstrukciju pievieno betona masai kā piedevu (piem. Sika FerroGard-901).

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • -7

    balsis

Nelikt tēraudu betonā.

pirms 14 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.