Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67091 jautājumi, 283667 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 5

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1710 skatījumi

 

Atbildes (5)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Sandra L.

+2215

 
Laukos ir dzirdēts, ka vecis suns tā kā apmāca jauno "suņa" amatā, pie viena iemāca arī savus niķus... Bet var gadīties arī, ka vecais suns aiziet mežā, tā sakot, pats 'ar ragaviņām'... :(

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Elīna Kruglova

+211

 
Ja sunits (tagadejais) ir gados vecs, un saprotat ka ilgi vel nav atlicis ko dzivot vinam, tad kucenu, vai vispar citu suni nenemiet, jo sunits var saprast ka gribat vinju aizvietot ar kadu jaunaku suni, es ta uzskatu.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Jāskatās, kāds pēc rakstura ir vecais suns!
Vislabāk vecā suņa reakciju uz mazu kucēnu noskaidrot, ja draugiem/radiem/paziņām ir kāds mazs šunelis. Tad uz vienu dienu var mazo kucēnu atvest un noskaidrot, vai vecais necentīsies mazo apēst.
Bet vecā suņa vietā es nebūtu laimīgs, ja uz manām vecumdienām mani censtos aizstāt kāds mazāks ķipars. Tas sunim var izraisīt arī nepatiku pret jaunpienācēju.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

мαґ١s żְ

+1750

 
Ņemt var, bet jāņem vērā kāds ir vecā suņa raksturs (parasti kuce uz kuci būs niknāka). Lai arī kā visticamāk vecais suns būs greizsirdīgs uz jaunu censoni, kas ir pilnībā saprotami un par to veco suni nedrīkst sodīt (izņemot ja vien viņš jau tiešām bezmaz kož jauno nost - bet ganjau tik traki nebūs). Ja vecais var ievainot jauno, tad vnk jaunajam jānodrošina pietiekami droši apstākļi un ja arī veco kādu reizi soda par uzbrukumu, tad tikai pašā pārkāpuma brīdī, jo suns dzīvo tam brīdim, kurā viņš atrodas un ja sods būs pēc 2, 5 vai 20min, tad tas suns nesapratīs par ko ir sods un tādējādi tikai pasliktinasies suņa saikne ar saimnieku.
Galvenais ir ievērot vienmēr vienu nosacījumu - lai ko saimnieks darītu viņam vienmēr ir jāizrāda priekšroka un cieņa vecajam sunim. Ja abi suņi ir blakus, tad pirmo vienmēr jāsaglauda vecu un pēctam jauno, pirmajam vienmēr ēst dod vecajam un tad jaunajam. Tas vecajā sunī mazinās greizsirdību pret jauno un viņš redzēs, ka saimnieks nav par viņu aizmirsis

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • -2

    balsis

Nē nav,jo vajag atcerēties vienu sunim var būt tikai viens saimnieks,kad jaunais kucēns sajūtīs un viņš sajutīs ka viņu ignorē gan suns gan nākošais saimnieks viņš var ierauties sevī un tas nav labi pie audzināšanas.Man pašam ir 15 gadi pieredze tajā.

pirms 14 gadiem  

мαґ١s żְ, pirms 14 gadiem :

Tas jaunais suns nav jāignorē viņš ir vnk jāatstaj otraja vietā aiz vecā- un tas tikai tad kad abi suņi ir blakus un redz saimnieka rīcību un nostāju pret viņiem. var vnk ieiet ar jauno vienu pašu kādā telpā kur vecais neredz un samīļot, sabužināt viņu, iedot viņam kādu suņu kārumu un tā jau tas kontakts starp jauno suni un saimnieku tik un tā nepazudīs.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.