Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283672 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Indra (I.T.)

+14935

 
  • 5

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 3203 skatījumi

Mājdzīvnieki - peles!?

Dzīvnieki » Grauzēji

Varbūt kāds var padalīties pieredzē, kādi kā mājdzīvnieki tie ir, kās jāievēro, kādus nedarbus mēdz strādāt. Kādas peles ir Tev - Mongolijas smilšu, Ēģiptes adatpeles ... varbūt parastās dekoratīvās?

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (5)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Ingūna Ogriņa

+1544

 
Par troksni-mēs būrīti naktī atstājām virtuvē, bet arī istabā esot milzīgu troksni nemanīju, lai gan arī smilšu pelēm ir katrai savs raksturiņš:)

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Ingūna Ogriņa

+1544

 
Mums bija smilšu pele-ļoti atraktīva un jautra. Meita pat centās viņu dresēt-pabungoja pa muguriņu un pele leca no rokas uz gala dažādos attālumos, pelei patika, kad viņai pamasē mazos papēdīšus un pakužina kažociņu, tad , piemiegusi actiņas tā snauda... Nedarbi-ja būrītis atradās netālu no galdauta, tad stūris tika ievilkts būrītī un apgrauzts... labāk protams turēt vienu pašu, jo viņas protams mēdz ļoti ātri savairoties un vienam esot dzīvnieciņš vairāk kontaktējas ar cilvēku.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Jānis Ivanovs

+2902

 
Bija savvaļas žurka izaudzināta no maziņas,visumā uzvedas kā parastās dekoratīvās žurkas,bet ja parādījās kaut kur tuvumā pele tad troksnis bija pamatīgs un ja izlaida no būra pele tika nokosta(mājās kaķi nevajadzēja),laist no būra ārā nevarēja jo sataisītās skādes bija samērā briesmīgas,tagad ir šinšilas tīrīgi samērā paklusi dzīvnieciņi,tikai ne visai patīk pa rokām,nu jau ar otro reizi bērni ir(pirmajā reizē divi,otrjā viens)reizi līdz divas reizes dzimst gadā.Mazie ļoti ātri pierod pie rokām.Ir arī eksemplāri kas kož un protams tas ir ļoti sāpīgs kodiens,pat līdz kaulam.Dotajā brīdī par citiem dzīvnieciņiem mājās pat negribu dzirdēt.būris ar nav tik bieži jātīra,praktiski nav nekādas nepatīkamas smakas.Tākā jau vairakus gadus pašiem ir tad neiesaku zooveikalos bāzt pirkstus būros jo tie dzīvnieciņi lielāko ties ir diezgan agresīvi un nav no mazotnes radināti pie rokām,tas pēc apsekotajiem dzīvniekiem veikalos.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Inga Ingucis

+1833

 
3 gadi man bija Ēgiptes smilšu pele. Pirmo reizi dzirdu, ka viņu sauc par adatpeli.

Lielākis mīnuss, ka viņa ir izteikts nakts dzīvnieks, visu dienu cenšas nogulēt, bet naktī taisa mežonīgu troksni - grabiinās gar restēm un skrien pa to savu riņķi. Kad paliek vecāka kļūst mierīgāka naktīs, bet troksnis tāpat garantēts. Ir ļoti asi zobi, ja iekodīs pirkstā, asinis būs noteikti. Reiz atgrauza pat resti vaļā.
Nekad neesmu dzirdējusi, ka viņu var pieradināt kā mīļdzīvnieciņu, kas dzīvosies pa rokām. Bet vismaz manējā tiklīdz izmuka skrēja pie cilvēka, kas viņu visbiežāk baroja. Ir dzirdēti stāsti no citiem, ka izmūkot aizmūk prom pavisam.
Manējai bija divstāvu būris, bet tas viņai noteikti bija pa mazu, jo viņa nevarēja izlikt tur visu savu energiju. Bija maz vietas, kur skriet.
Nakšņo migās un migu taisa pati. Es pēc katras būrīša iztīrīšanas liku būrī jaunas lupatiņas vai virtuves papīra dvieļus - sadriskā un uztaisa sev jaunu migu stundas laikā! :)))

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Arnis Vanags

+12098

 
Te diezgan labi aprakstīts - http://www.dinozoo.lv/content/view/50/51/

pirms 14 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.