Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67091 jautājumi, 283667 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

bibīt`s

+818

 
  • 3

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 2413 skatījumi

Likumi.

Politika un valdība » Likums

Sveiki!
Esmu lieciniece/izšķīrēja kautiņam..(kautiņa iznākums: 1na lausta riba un otram smadzēnu trīce.)
Un mani tuvākajās dienās nopratinās policija.
Un gribēju zināt kurš konkrēti ir tas likums, kurš paredz: "nopratināšanu var veikt tikai vecēku klātbūtnē".
Jo pagājušajā reizē, kad mani nopratināja, maniem vecākiem uzlika sodu, jo es nebiju ieradusies policijā kopā ar viņiem.

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Jeb kurā kriminālprocesā nepilngadīgam cietušajam ir nepieciešams
pārstāvis:
● māte, tēvs vai aizbildnis;
● viens no vecvecākiem, pilngadīgs brālis vai pilngadīga māsa, ja nepilngadīgais dzīvojis
kopā ar kādu no viņiem un attiecīgais radinieks par nepilngadīgo rūpējies;
● bērnu tiesību aizsardzības institūcijas pārstāvis;
● tādas nevalstiskās organizācijas pārstāvis, kura veic bērnu tiesību
aizsardzības funkciju.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Ja tiek pratināta nepilngadīga persona, jāievēro īpaši nosacījumi. Nepilngadīgo, kurš nav sasniedzis 14 gadu vecumu, vai pēc izmeklēšanas darbības veicēja ieskata jebkuru nepilngadīgo pratina pedagoga vai tāda speciālista klātbūtnē, kas apmācīts psihologa darbam ar bērniem. Vienam no nepilngadīgā likumiskajiem pārstāvjiem, pilngadīgam tuvam radiniekam vai uzticības personai ir tiesības piedalīties pratināšanā, ja vien viņš pats nav persona, pret kuru uzsākts kriminālprocess, aizturētais, aizdomās turētais vai apsūdzētais un ja pret to neiebilst nepilngadīgais. Minētā persona ar izmeklēšanas darbības veicēja atļauju var uzdot jautājumus pratināmajam. To nosaka Krimināllikums un vecākiem piemērotais sods bija pamatots, jo viņu bērns neieradās uz pratināšanu un tā kā bērns ir nepilngadīga persona, tad sods tika uzlikts vecākiem. Likums nosaka to, ka nevienai personai, izņemot atsevišķus skaidri definētus gadījumus, nav tiesību atteikties no liecības sniegšanas!

pirms 14 gadiem  

мαґ١s żְ, pirms 14 gadiem :

Kurš likums nosaka, ka nav tiesību atteikties no liecības sniegšanas? Vnk nevajadzēja ar policiju runāt un viss. Jo vairāk viņiem pateiksi, jo vairāk būs iespēju kaut ko savērpt pat pret liecinieku. Un ja viņiem ir tik svarīgi, saņemt liecību, tad lai sagādā valsts nodrošināto advokātu un tad arī runāsi, ko advokāts pateiks. Neesmu vēl nekad dzirdējis, ka kāds advokāts būtu slavējis savu klientu par, ka tas jau lietas sākumā kaut ko paspējis pateikt policijai.

Aivis Svirskis™, pirms 14 gadiem :

Likumā noteikts, ka dažu kategoriju personas vispār nevar būt par lieciniekiem. Tādi ir garīdznieki un advokāti par ziņām, kuras nonākušas to rīcībā, profesionālos pienākumus pildot, bērni līdz 7 gadiem un arī vecumā līdz 18 gadiem par apstākļiem, kas saistīti ar viņu ģimenes locekļiem. Saprotams, ka neder arī personas, kas savu psihisko vai fizisko trūkumu dēļ nevar uztvert notikušo.

Aivis Svirskis™, pirms 14 gadiem :

Tie ir 1. un 2. pakāpes radinieki un svaiņi, aizbildņu un aizgādņu attiecībās esošie, kā arī tie, ar kurām puses tiesājas cita procesa ietvaros. Neviens cits nav tiesīgs atteikties no liecību sniegšanas, pēc pavēstes saņemšanas obligāti ir jāierodas tiesā. Pretējā gadījumā pastāv risks, ka tiesa piemēro civilprocesuālo sankciju un atved izsaukto liecinieku piespiedu kārtā. Liecinieks nedrīkst melot jeb, juridiski izsakoties, – sniegt apzināti nepatiesas liecības.

Aivis Svirskis™, pirms 14 gadiem :

Par šo pienākumu brīdina tiesas zālē pirms nopratināšanas, par tā ignorēšanu var saukt pie kriminālatbildības.

Atbildot Mārim, valsts apmaksāts advokāts pienākas tikai apsūdzētām personām nevis lieciniekiem un no liecināšanas atteikties nedrīkst!

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Sāksim varbūt ar to cik veca esi-lai zinam kurs likums attiecas uz Tevi.

pirms 14 gadiem  

bibīt`s, pirms 14 gadiem :

13.

Plaša profila specialists, pirms 14 gadiem :

Lūdzu izlasi šo Tev un Taviem vecākiem noderēs .Attiecīgi atrodi kas Tevi interesē neliela informācija kas pieejama interneta vidē
http://www.canee.net/files/When_your_child_is_a_witness_Latvia.pdf

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.