Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67091 jautājumi, 283667 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Rojs Moss

+417

 
  • 2

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 2102 skatījumi

Kā iegūt autortiesības un izveidot savu leiblu?

Politika un valdība » Likums

Tad nu tā, interesē, ja man ir paša radīta mūzika, ierakstu studija un viss pārējais, gribu savu mūziku izdot, lai varu pārdot. Tad kā man būtu jārīkojas tālāk, ja man jau ir leibls, tad kur, kā notiek autortiesību iegūšana, kas ir jādara man pašam un kas nē?
Kas ir nepieciešams lai iegūtu autortiesības?

Un kas nepieciešams lai izveidotu pats savu leiblu? Kur un kā tas ir jāreģistrē, kādi kapitāli nepieciešami lai tādu atvērtu un varbūt vēl ir kādas nieanses?

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Autortiesības nav jāiegūst, tās jau mums katram demokrātiskā un tiesiskā valstī ir piešķirtas par visiem mūsu dzīves laikā radītajiem darbiem. Tomēr pats fakts, ka jūs esat kādas mūzikas autors peļņu nenes, ja neviens neseko tam, lai šīs autortiesības tiktu ievērotas un neiekasē par šī darba izmantošanu naudu. Šeit nu jums ir brīvas rokas, varat noslēgt līgumu ar AKKA/LAA vai arī pats menedžet savus darbus kā to dara vairākas Latvijas mūzikas grupas un apvienības.

pirms 13 gadiem  

Rojs Moss, pirms 13 gadiem :

Tātad, ja man ir savs leibls, tad autrtiesības var pārstāvēt leibls nekādas autortiesību aģentūras nemaz neapmeklējot?

Interesē tieši solis no gatava skaņdarba, kura autors, vai viens no autoriem esmu es līdz šis skaņdarbs atrodas digitālas mūzikas interneta veikalā, kas tieši ir jādara?

Aivis Svirskis™, pirms 13 gadiem :

Tieši tā, taču, šī sevis menedžēšana it īpaši mūzikas tirgū ir pietiekami sareģīts process un ja esat jauns mākslinieks, tad diezin vai ar jums vēlēsies slēgt līgumus katrs mūzikas kanāls, radio, TV utt., lai legāli atskaņotu jūsu radīto mūziku, līdz ar to no daļas peļņas un bezmaksas reklāmas nāksies atteikties, bet ASKA/LAA ir jau noslēgti līgumi ar visām minētājām juridiskajām personām, kuras iesniedz visus datus par atskaņotajiem darbiem un samaksā autoratlīdzības.

Rojs Moss, pirms 13 gadiem :

Hmm, bet ja mērķauditorija galvenokārt ir cita daļa Eiropas un pārsvarā tendence uz privātpersonām, kas šo mūziku iegādājās legāli, lai klausītos mājās, vai atskaņotu publiskos pasākumos - īsāk, producēju elektronisko mūziku, kuru vēlos ievietot piemēram beatport.com, kur liela daļa diskžokeju pērk mūziku savai kolekcijai.

Un ja es gribu šo darbu ievietot šajā veikalā, tad kā es pierādu tiesības uz šo darbu?

Aivis Svirskis™, pirms 13 gadiem :

Tad jums droši vien tiešām ir izdevīgāk nekādu līgumu ar starpniekorganizāciju neslēgt un savas tiesības menedžet pašam. Nekas jāpierāda nav, jo šīs tiesības uz savu mūziku jums pieder no brīža, kad produkts ir gatavs. Tiklīdz jūs izdodat savu disku un uz tā norādiet, ka visas autortiesības pieder jums un personu vai organizāciju, kura šo produktu izplata, tā no šī brīža produkts ir jūsu un tā atskaņošana bez jūsu atļaujas vai neiegādājoties jūsu izdoto disku nav atļauta.

Aivis Svirskis™, pirms 13 gadiem :

Respektīvi autortiesības sākas no brīža, kad jūs izziņojat savas tiesības uz produktu, kuru piedāvājat tirgū.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
Jāplūst pa straumi un jāslēdz līgums ar http://www.akka-laa.lv/lat/autoriem2/autora_ligums_ar_akka_laa/

pirms 13 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.