Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 2

    Atbildes

  • 1 balss
  • 1282 skatījumi

Kādi sodi ir piemērojami pašvaldībai par starppilsētu autobusa pieturvietas pārvietošanu, to nenorādot?

Politika un valdība » Likums

Sveiki!

Lieta tāda, ka draudzene cenšas tikt no Lubānas uz Rīgu. Šodien, pēc 1188.lv datiem, 16:20 būtu jāatiet autobusam virzienā uz Rīgu no Lubānas, bet mana draudzene, esot tur jau 16:00, neesot nevienu autobusu redzējusi. Šobrīd ir pulksten 17:09. Zvanīju uz visiem autoostu numuriem, pat "Nordeka" dispečeriem, kuri man pateica, ka tie nav viņu autobusi un "uz redzēšanos".

Pēc izmisīgiem pūliņiem iegūt vairāk informācijas, draudzene noskaidroja no benzīntanka darbinieces, ka pietura esot pārcelta pavisam citur. Tiesa gan parastajā pieturā nebija nekādas norādes un pat pieturas zīmes. Vienīgais autobuss šodien uz Rīgu ir aizgājis, bet es ļoti šaubos, ka tā ir manas draudzenes vaina.

Kādu sodu, lai piemēro Lubānas pašvaldībai par šādu iedzīvotāju neinformēšanu vai ko tamlīdzīgu? Kāds, kas pārzina likumu varbūt varētu man nosaukt arī konkrētus punktus vai pantus, kas piemēroti šādām situācijām.

Paldies!
Reinis R. Ozolkāja

Pirms 12 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Pieturai protams bija jābūt norādītai, taču daudzās apdzīvotās vietās ir atsevišķas pieturas vietējiem un tālsatiksmes autobusiem, un nepazīstamās vietās, jau ierodoties ir jānoskaidro no vietējiem vai autobusa šofera, kurā vietā atrodas pietura un vai konkrētajam autobusam tur ir vai nav jāapstājas, vai arī jums ir jāpaļaujas uz to, ka šoferim būs labs garastāvoklis un jāmāj ar abām rokām, lai apturētu tālsatiksmes autobusu, un jāmaksā it kā jūs brauktu no iepriekšējās tuvākās pieturvietas. Tā kā lai cik jums tas nepatiktu, vainīga ir pati pasažiere nevis pašvaldība vai kāds cits, kas kaut ko kaut kur ir pārvietojis.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
Vienīgais sods, ko draudzene var piemērot, ir pārcelties uz dzīvi citur. Uz mēģinājumiem kaut kur kaut ko panākt būs pieklājīgā veidā formulēts: "Tinies!" Pēc tam būs viņiem kolektīvā jauns jociņš, par ko pasmieties.

pirms 12 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.