Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67091 jautājumi, 283666 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Iveta Lode

0

 
  • 3

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1235 skatījumi

Jautājums par paternitātes noteikšanu un tiesas atbildību.

Politika un valdība » Likums

Uzrakstīju pieteikumu tiesā, ka vēlos lai bērna tēvs veiktu paternitātes testu un atzītu savu bērnu oficiāli. Bērna tēvs uz pieteikumu neatbildēja, uz tiesu arī neieradās. Tiesa notika bez viņa klātbūtnes un tiesnese nolēma, ka būs jābrauc uz Rīgu veikt paternitātes testu.,kad es tiesnesei jautāju kas notiks tad ,ja bērna tēvs neieradīsies arī uz turieni, tad viņa atbildēja noplātot rokas '' nu tad tev būs jāmeklē citi pierādījumi ''. Vai tad tiesnese var tā atbildēt, vai tad bērna tēvs var tā vienkārši visu ignorēt???? Lūdzu dodiet kādu atbildi. paldies.

Pirms 12 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Ar varu testus var piespriest veikt tikai krimināllietas ietvaros, visos pārējos gadījumos personām ir tiesības atteikties. Lai gan atteikums daudzos gadījumos nozīmē piekrišanu.

pirms 12 gadiem  

Aivis Svirskis™, pirms 12 gadiem :

Ja potenciālais tēvs uz paternitātes testu neierādīsies, lūdziet tiesai nozīmēt atkārtotu datumu un lemt par to, ka gadījumā, ja persona testu neveiks, tiks uzskatīts, ka ir atzinusi sevi par bērna tēvu ar visiem no tā izrietošajiem pienākumiem un tiesībām, kuras nosaka Civillikums.

Aivis Svirskis™, pirms 12 gadiem :

Pie tam paternitātes testi ir dārgs prieks, varbūt tēvam vienkārši nav naudas, lai tos simtus samaksātu, pie tam jūsu nodomi tāpat ir skaidri, ar varu kādu savu bērnu mīlēt nepiespiedīsiet, ja nu vienīgi izpurināsiet kādu latu uzturnaudas, ja persona strādā legālu darbu un par to tiek veiktas sociālā nodokļa iemaksas, un atalgojums ir zināms. Ja strādā nelegāli un naudu saņem aploksnē, tad nekādu ienākumu nav un vienīgais uz ko varat pretendēt ir uz Uzturlīdzekļu garantijas fonda naudu.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Ivars Magone

+35227

 
Kādā konkrētā gadījumā sociālais dienests palīdzēja māmiņai ar garantiju, ka samaksās, ja potenciālais tēvs nebūs īstais. Pozitīva testa gadījumā samaksu par noteikšanu jāmaksā vainīgajam kopā ar alimentiem.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • -1

    balsis

-6290

 
Pirms murgot un pisties ar to visu - vajag pajautāt pašaiseu - a nah teu to vaig?
Priekš kam tev vajag to tēvu kurš negrib būt tēvs? Un nahui tu ar tādiem pisies?

pirms 12 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.