Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 4

    Atbildes

  • 2 balsis
  • 11110 skatījumi

Kā pareizi izvārīt auzu pārslu tumi 7 mēn.jaunam zīdainim?

Grūtniecība un vecāki » Jaundzimušais

Vēlētos uzzināt recepti,secību kā gatavo,arī produktu attiecības(cik nepieciešams auzu pārslu,cik piens,tā tauku saturs,cik ūdens,sāls,cukurs...) Būšu ļoti pateicīga!!!

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Elīna Zeibote

+4507

 
Pavisam maziem - atradu no Delfu foruma mammas viedokli:
ņemam puslitru ūdeni un vāram, kad tas sāk burbulot,tad 2 ēdam karotes parastās auzu pārslas un uz mērenas uguns vāram 20min. nekādu pienu klāt nelejam, tad caur smalko tējas sietiņu izkāšam tīrā pudelītē un tad var atšķaidīt ar maisījumu no sākuma 30gr tumi pārējo pienu un tad pusi pret pusi, jo veikala pienam es vairs neuzticos, bet ja ir pieejams īstais, tad pēc 20min lejam klāt pienu un ļoti nedaudz cukuru un uzvāram un tad izkāsam kopā ar pienu, atdzesējam salejam pa pudelītēm un 24 ha var glabāt atsildam karstā ūdems peldē. Mazlietīņ darba bet bērnam sāts un estā bērnus baroju no 1mēn. tikai nekādā gadījumā nedrīkst piedegt, tad metam ārā, jo tad gan zīdainītim sāpēs vēderiņš.
Dazadas putru receptes - http://graudins.wordpress.com/2009/09/21/dazadas-putru-receptes/

pirms 14 gadiem  

Sarmīte Nicmane (Kalniņa), pirms 14 gadiem :

Sirsnīgs,paldies,par padomu! Esmu omīte...zināšanas un pieredze ir,jo izaudzināti pašas divi bērni.Ar lielu pietāti attiecos bērniņu audzināšanai,barošanai mūsdienās.Jo,kas derēja agrāk,šodien par to ir savādāks viedoklis.Ļoti labi,kad var palūgt padomu,saņemt atbildi!!! Daudz jau nav mainījies,bet jauki,ka var atsvaidzināt zināšanas un ņemt vērā vairākus padomus,viedokļus!!! Paldies,no manis un manas mazmeitiņas!!! Lai,mūsu mazuļi aug veseli!!!

Elīna Zeibote, pirms 14 gadiem :

Ludzu, prieks palidzet :)
Lai gan esmu jauna, tomer esmu par klasiskam parbauditam metodem - auzu tumitem zidainiem, ne putram no pulvera. Tomer mes visi esam no ta izaugusi, auzu parslas ir veseligas :)
Ne velti slimnicas ar vedera problemam, brokastis dod tumes un putras :)

Sarmīte Nicmane (Kalniņa), pirms 14 gadiem :

Ar mīlestību jaunos jāpārliecina...Pediatru padomi ir savādāki kā 20-30 gadus atpakaļ...,kad sākas ..problēmiņas..,tad noder arī padomiņi no ..mātes mātes pūriņa..! Tik jauki,ka palīdziet pārliecināties,ka viss vienkāršais ir ģeniāls! Paldies,par receptīti!!!

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

pret aizcietējumiem, no tautas medicīnas, lieliski der burkānu sula un kumelīšu tēja...

pirms 14 gadiem  

Sarmīte Nicmane (Kalniņa), pirms 14 gadiem :

Sirsnīgs,paldies!!! Kumelīšu tēju jālieto,kam tā paredzēta-ja,aizcietējumi-jāuzlej,nedaudz tai jāievelkās,bet šķidram puncītim-jāpavāra min.15!

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Dace Bagātā

+374

 
Kad puiks negribēja ņemties svarā, tā tik vien viņu uzbaroju - izvārīju šķidru auzeni, cukuru nepievienoju, bet piemetu šķipsniņu sāls, izrīvēju caur sietiņu - sanāca varenbiezs receklis, to vēl mazliet atšķaidīju ar maisījumu, citādi caur pudelītes knupīti nevarēja izdabūt. Ēda stenēdams un ņurdēdams aiz labsajūtas! :D

pirms 14 gadiem  

Dace Bagātā, pirms 14 gadiem :

Aizmirsu svarīgu sīkumu - vārīju ūdenī.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

vāri tāpat kā sev, nevajag nekādas proporcijas, ja patiks pašai garšos arī bērniņam, varbūt tikai nedaudz saldāku, ja esi mazuli pieradinājusi pie saldumiem. Esmu saviem bērniem vārījusi vadoties tikai no izjūtām, var taču gadīties ka tieši tās pareizās proporcijas bērnam nepatīk...

pirms 14 gadiem  

Ivo Ozols, pirms 14 gadiem :

tas ka taviem bērniem zīdaiņa vecumā baroji cukuru un taukus lai starp jums paliek, bet ieteikt to citiem ir krietna idiotisma izrādīšana

Sarmīte Nicmane (Kalniņa), pirms 14 gadiem :

Mazmeitiņa patreiz ir slimnīcā,problēmiņas ar vēderiņa izeju...aizcietējumi.Tāpēc,tik svarīgi man zināt,kā pareizi tumīti sagatavot...arī proporcijās.Piekrītu arī Edītei-veselam mazulim der viss ko mēs paši gatavojam,garšīgi un veselīgi! Šoreiz,lūdzu padomu,jo rīt vēlos aizvest mazulītei, patiesi,labu tumīti!

Edīte Mičule - Dadzīte, pirms 14 gadiem :

atbildu šoreiz Ivo, ja no manas atbildes saprati tikai to ka esmu barojusi bērnus ar cukuru un taukiem liecina par paša ''milzīgo'' pieredzi bērnu audzināšanā un barošanā, un tas gan ir''krietns idiotisms'' runājot taviem vārdiem.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.