Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 4

    Atbildes

  • 1 balss
  • 1866 skatījumi

Vai bērni būs līdzīgi?

Grūtniecība un vecāki » Jaundzimušais

Tātad, ja divas dvīņu identiskas dvīņu māsas pārguļ ar vienu un to pašu puisi, tad māsu bērni būs līdzīgi?
Ja būs, tad cik ļoti? Vai pastāv iespēja, ka viņi būs kā dvīņi?

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 4

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Labs jautājums! Īsā atbilde būtu - Nē, abu dvīņu māsu bērni izskatīsies citādāk pat tad, ja abām piedzims zēni vai meitenes. Analoģiski tāpat kā mēs varētu aizdomāties un uzdot sev jautājumu par to, kādēļ vienu vecāku bērni izskatās tik atšķirīgi, pat, ja abi vai visi ir viena dzimuma, ja tēvs un māte visiem ir viena. Mūsu izskatu, kādas slimības mēs iemantosim un saskarsimies dzīvē, kā uzvedīsimies dažādās situācijās nosaka DNS, tādēļ katrā no mums ir gan viena, gan otra vecāka DNS. Tas, cik daudz katrs bērns mantos no viena vai otra vecāka ir laimes spēle, zinātnieki ir aprēķinājuši arī iespēju, ka abi bērni vieniem vecākiem varētu sanākt pilnīgi vienādi un šī iespējamība ir 1 no 10 triljoniem, kas nozīmē to, ka iespējamība ir praktiski nulle.

pirms 13 gadiem  

Dāvis Būrmanis, pirms 13 gadiem :

nu jā, tik tālu es arī biju aizdomājies. paldies !

Indra (I.T.), pirms 13 gadiem :

Nja, noliec mani blakus manai māsai, nemaz nepateiksi, ka esam radinieces. Viss tiešām atkarīgs no tā, kāda veselība ir mātei, kā viņa ēd, kā dzīvo, turklāt, bērns no viena vecāka var paņemt vairāk un no otra mazāk gēnus. Bērni galā var būt krasi atšķirīgi - viens īss, otrš gara auguma, viens tuklāks, otrs tievāks, vienam var būt gaiši mati, otram tumši un tā tālāk.

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Ilze Minka

+51

 
man nav dvīņu māsa,kapēc tevi tas tik ļoti interesē??? :D

pirms 13 gadiem  

Aivis Svirskis™, pirms 13 gadiem :

LOL

Rihards Roziņš, pirms 13 gadiem :

nu ja tu ir vina draudzene tad kaadu vakaraa maajās gaida panna :) un uz pannas nebūs kotletes bet panna būs uz pieres :D

Valdis Līcis, pirms 13 gadiem :

Skarbi...

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Māris Rudzītis

+36739

 
Ja dvīņu māsas ir vienolas dvīnes un tātad ģenētiski vienādas, viņu bērni būs tikpat līdzīgi, kā mēdz būt brāļi un māsas (kopīgo gēnu daļa ir tāda pati). Tātad - var būt visādi, arī ļoti līdzīgi, kaut dažāda vecuma... Un vēl: dvīnēm ir palielināta iespēja kļūt par dvīnu māmiņām.

pirms 13 gadiem  

Jana , pirms 13 gadiem :

neprecīzs pēdējais teikums, dvīņu varbūtība palielinās ja sievietes rados ir bijuši dvīņi. Lielākā varbūtība ka ja vecmāmiņai ir bijuši dvīņi, tad mazmeitai ar piedzims dvīņu, tātad caur vienu paaudzi viss atkārtojas :)
Tavam teikumam būtu jāskan tā, ka vecumdienās dvīnes visdrīzāk kļūs par vecmāmiņām mazbērniem dvīņiem!

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Valdis Līcis

+879

 
Nu skaisti tas viss ir, bet ir vēl viena interesanta lieta, ka dzimums nosaka pēc definīcijas atšķirību starp cilvēkiem un tas nozīmē, ka jāņem vērā tāda viena skaista veca lieta, ka bērna dzimumu diez gan precīzi var noteikt no tā, kā mainās vīrieša un sieviešu asinsapmaiņas cikli, tas kuram tai brīdī ir dominantais jeb jaunākais tas arī noteiks dzimumu, tātad teiksim, ja vīrietim ir jauns cikls, tad tas nozīmē, ka būs puika - tātad secinājums, ir pārāk daudz faktoru, lai izveidotos pilnīgi vienādi bērni, piekrītu Aivim...

pirms 13 gadiem  

Valdis Līcis, pirms 13 gadiem :

Un kas te nederēja? m?

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.