Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67091 jautājumi, 283667 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 5

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1817 skatījumi

Ja mana dominējošā puslode ir labā puslode, vai ir iespējams uztrennēt kreiso puslodi tā, ka tā kļūst par dominējošo?

Zinātne » Bioloģija

http://en.wikipedia.org/wiki/Cerebral_hemisphere

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (5)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Wikipedia raksts ir patiess un mūsdienās ir veikti daudz pētījumu un zinātnei ir zināms, kura smadzeņu puslode par ko atbild, taču jūs uz šo visu skataties no nepareizās puses, jo uztrenēt vienu vai otru puslodi nav iespējams, bet mēs varam uztrenēt noteiktas darbības, par kuru izpildi atbild viena vai otra smadzeņu puslode. Piemēram, apgūstot katru jaunu valodu, nākamās valodas apguve būs jau vienkāršāka, utt. Bet mēs nevaram mainīt savu raksturu, piemēram, uztrenējot labo smadzeņu puslodi, kas atbild par emocijām. Mēs esam tik emocionāli, cik mēs esam!

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Nepiekrītu! Var trenēt gan vienu, gan otru. Viss atkarīgs no tavām spējām, zināšanām, un apkārtējās pasaules uztveres! Neviens no mums nav pilnīgs, vēl jo vairāk- mēs nemākam izmantot tās iespējas kas mums ir dotas(kaut vai tā pašas smadzenes-izmantojam tikai 10%)
Spried pats!
P.S. Wikipedia nav tas labākais resurss, kur par šādu tēmu lasīt!!! :):):)

pirms 13 gadiem  

Uldis Segliņš, pirms 13 gadiem :

Wow, kas tev par tumsonības mākoni uzkritis? Tie procenti ir sen apgāzts mīts un absolūtas muļķības, kas ir pilnīgi pretēji sugu attīstības un izdzīvošanas pamatlikumiem. Nav nevienā organismā tādas funkcionalitātes, kura nav vajadzīga bijusi.

Aivis Svirskis™, pirms 13 gadiem :

10% smadzeņu izmantošanas mīts sakņojas 1800. gadu daiļliteratūrā. Kad William James rakstīja "Mēs izmantojam tikai mazu daļiņu no mums pieejamajiem garīgajiem un fiziskajiem resursiem". Mūsdienu medicīnai nav šaubu, ka cilvēkam ir nepieciešamas praktiski visas smadzenes un veicot operācijas, tiek veiktas ļoti komplicētas smadzeņu mapēšanas, lai neizņemtu vairāk smadzeņu nekā tas ir nepieciešams. To, kas notiek ar cilvēkiem, kam ir bojāta kāda daļa smadzeņu, mēs visi zinām.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
Tādu kopēju metodi neviens nav izdomājis un uzskatu, ka tas nav iespējams. Jo ir pārāk liela saistība abām puslodēm - nav vienas darbības, kurai tiktu lietota tikai viena puse. Līdz ar to trenējot kādu darbību, trenēsies abas puslodes.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Larry Croc

+165

 
Ir tīri forša grāmata par to "Pragmatic thinking and learning". Orientēta uz programmētājiem, bet saprotama ikvienam.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Māris Rudzītis

+36739

 
vajag izmantot esošās spējas, un tās var slēpties dažādos apgabalos gan vienā, gan arī otrā puslodē.

pirms 13 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.