Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 8

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1978 skatījumi

vai cilvekiem musdienas ir sirdsapzina?

Socialās zinātnes » Etiķete

kapec cilveki biezi vien paiet garam tiem cilvekiem ,kuriem ir nepieciesama palidziba,vai izmet ara majdzivniekus ,paklaudami,sis neaisargatas butnes ,bada navei.un vel launak ,paiet garam pusaudziem,kuri sit ,tadu pasu pusaudzi,ka vini?

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (8)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Cik ir cilvēku tik dažādi viņi ir.Un nav svarīgi vai vecs vai jauns, citam sirds vietā akmens.To es pati piedzīvoju esmu invalīde un esmu spiesta pārvietoties ar spieķi.Bet esmu ļoti nepaklausīga pacente un arī šinī reizē gribēju būt gudrāka par ārstu un paprovēt iet bez spieķa līdi ņemot kucēnu.šis aiz prieka kā parāva tā es gar zemi, garām iet cienījama vecuma kundzītes un viena otrai saka ;Ārprāts tā piedzērusi ka neturas uz kājām, bet man plauksta pat bija otrādi apgriezta un pati vienās asarās.Paldies tiem puišiem kas palidzēja piecelties un pasauca manus tuviniekus.Lūk kā ir ar sirdsapziņu.Kā saka labāk apriet nekā palīdzēt.Nezinu no kurienes atmiņā rindas;Draugs nesmejies ,kad dzirdi
Kā staburags asaras lej,jo dzīvē bieži gadās ,akmens ar sirdi, bet cilvēks bez tās.UN Tā tas ir.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Anda Mei

+3606

 
Līga! - tos gadījumus, kad nav bīstami, es arī patiesi nesaprotu, piem., kā degpunktā stāstīja, ka garāmgājēji iet garām avārijai un tikai viens puisis mēģina palīdzēt, prasa jaku žņaugam a viņam pasaka: mana jaka ir jauna, tā tev nenoderēs.. -- NU NAV TAS NORMĀLI! tādiem cilv. tiešām nav sirdsapziņas! =(
par dāvanu -- iesaistījos Poļinas no EHR (viņa par to vēl Latvijas Lepnumu dabūja) ziemassvētku akcijā - viņi precīzi bija noskaidrojuši ko kurš bērns vēlas. un cilvēki varēja redzēt arī to, kuram bērniņam vēl dāvaniņas nav, kuram ir piecas jau -- lai varētu prātīgāk izvēlēties. Nākamgad arī mēģināšu tieši tai pašai meitenei gatavot dāvaniņu. godīgi sakot, jau tgd, kad ziemassvētki knapi pagājuši, jau veikalos pievēršu uzmanību lietiņām (daudzas meitenes ļoti gribēja kosmētiku, šalles, cimdus, rotas, mobīlos, pleijerus, puiši -- bučus, sporta somas u.tml, mazie bērni - krāsojamās lietas), kas varētu būt manam meitēnam vajadzīgas. =) šobrīd par citām tik konkrētām akcijām gan nezinu!

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Viktorija Vitola

+5509

 
Domāju ka mūsdienu cilvēkiem ir apmēram tikpat daudz sirdsapziņas kā agrāko laiku cilvēkiem. Grūtos laikos cilvēki dara visādas lietas un ir vairāk tendēti uz personīgo izdzīvošanu .Labs piemērs ir 2. pasaules karš. Visādi bija.Mums ir tipiski domāt ,,agrāk bija savādāk / labāk .Bet būtībā jau varam spriest tikai par to laiku ,kurā esam paši...

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Vineta

+872

 
es piekrītu Andai.. Dzīvē situācijas ir dažādas - diez vai tu vien pats cilvēks vari palīdzēt citam, kuru piekauj daudzi.. tas protams neattiecas uz tādām situācijām, kur tu vari palīdzēt. Pati bieži vien eju uz suņu patversmi izvest kaut vai pastaigā suņukus, jo diemžēl uz mājām paņemt nevaru un kādreiz tik ļoti gribas izdarīt kādu labu darbu..

pirms 14 gadiem  

Anda Mei, pirms 14 gadiem :

man prieks, ka esat tikusi tālāk kā mēs daudzi, proti, par vnkāršu uzzvanīšanu labdarības tālrunim, jo patiesībā jau tieši laiku un klātbūtni gan bērni, gan dzīvnieki novērtē visvairāk! mans augstākais lidojums šobrīd ir nedēļām rūpīgi sagatavota dāvana vienai bērnunama meitenei, bet ceru, ka reiz saņemšos un aizbraukšu arī pati!

Vineta, pirms 14 gadiem :

Tas ir ļoti ļoti jauki no Jūsu puses. :)

Līga Bērziņa, pirms 14 gadiem :

Malace :) Pastāsti varbūt vairāk, k;a var sagatavot dāvanu 'bērnam, kas viņiem ir nepieciešams... es arī gribētu paveikt, ko labu.... dzīvoju mazpilsētā un nav mums te patversmes dzīvnieciņiem :(

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Musdienu cilvekiem daudziem vispar nav neka cilveciska,vini parvertusies vel drausmigak par plesigiem dzivniekiem.Vinu sisdiena smotivs ir vara un nauda,viss parejais pie kajas.Luk kada sabiedriba mes dzivojam.Kamer mums bus slima sabiedriba,attieksme nemainisies ,ne pret dzivniekiem,ne pret cilvekiem

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Tomass Vidriks

+5834

 
Ir tāda cilvēku kategorija, saucās Egoisti. Kuriem nekas nerūp cics kā tikai sava personība, tādu latvijā daudz, pat pārāk.

pirms 14 gadiem  

Anda Mei, pirms 14 gadiem :

tad man ir ļoti paveicies ar vidi, draugiem, jo es tādu reālu egoistu labi, ja pāris reizes dzīvē esmu satikusi! ticu, ka cilvēks piesaista sev apkārt tādus cilvēkus, ar kādu attieksmi pats pret pasauli iet. (pat mūsu politiķiem lielākoties patīk, ka ne vien viņu, bet arī draugu kabatas pilnas ! :P)

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Anda Mei

+3606

 
man ir sirdsapziņa, tomēr šaubos, vai vienā otrā šādā situācijā iejauktos. jo katram primārais ir pašam izdzīvot. un es zinu situācijas, kad it kā nekaitīga večiņa guļ uz ielas, meitene pieiet palīdzēt piecelties un viņai veča uzbrūk ar nazi! meitenes redz, kā sit puisi, viņš nokrīt, viņas pieskrien palīgā, ko ieraudzījuši, sitēji atgriežas un abas meitenes ar lūzumiem nonāca slimnīcā. tie ir pavisam reāli gadījumi no manu dragu dzīves. pati esmu slīkstošu sievieti izglābusi -- jā, to es varu, jo tas neapdraudēja manu dzīvību!

pirms 14 gadiem  

madara lapiņa, pirms 14 gadiem :

Sirdsapziņa Tavos piemēros kam tiek akcentēta?
Sirdsapziņa nedarbojas ar refleksu, kurš nosaka tajā brīdī - glābt, palaist apsēsties vai ko tur vēl. ;)

Anda Mei, pirms 14 gadiem :

manos piemēros ir tā, ka sirdsapziņa ir! un es, piem., arī nedomāju, ka mana sirdsaziņa pēc tam mierīgi klusētu, ja es kādam paietu garām, kam būtu vajadzīga mana palīdzība, bet es akcentēju to, ka dažkārt ir labāk būt šķietami vienaldzīgam. un patiesībā daudzi tie, kas pārmet vienaldzību, paši nekad nav bijuši reālā situācijā, kur ļaut izpausties savai vienaldzībai / vai sirdsapziņai.

madara lapiņa, pirms 14 gadiem :

Taisnība! :)

Līga Bērziņa, pirms 14 gadiem :

Jā.. ir reizes, kad iejaukties ir pārāk bīstami, bet runa iet par tiem gadījumiem, kad tas nav bīstami un vienalga neiejaucas :(

500

Labākā atbilde
  • -1

    balsis

madara lapiņa

+3066

 
Cilvēki ir dažādi!
Vienam sirdsapziņa ir izteikta, citam - nav. Tāpat kā viens mīl, cits - nē.
Ir daudz dažādu ētikas kategoriju, un tā vienam ir izteiktāka, citam - noslēpta, bet ir!
Ir gadījumi, kad, piemēram, sirdsapziņa, neizpaužas visā cilvēka dzīvē, bet nenozīmē, ka nav!

pirms 14 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.