Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283667 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Daniēls P

0

 
  • 6

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 3238 skatījumi

 

Atbildes (6)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Jā, pietiek ar vienu pilngadīgu, bet visiem nepilngadīgajiem ir nepieciešama notāra apliecināta viena vecāka piekrišana nepilngadīgajam bērnam izbraukt uz ārzemēm. Pēc vecāku ieskatiem, atļaujā var ierakstīt arī atbildīgās personas vārdu, kas bērnus pavada, šo atļauju ir iespējams dot vienam konkrētam braucienam vai uz noteiktu laiku, piemēram gadu vai arī līdz pilngadībai iestāšanās dienai. Tāpat arī ir iespējams vecākiem dot atļauju bērnam izbraukt uz ārzemēm vienam pašam, ja nepilngadīgajā persona ir sasniegusi 14 gadu vecumu. Parasti aviokompānijas neiebilst pusaudžu ceļošanai vienatnē, tomēr pirms tam ir noteikti jāsazinās ar aviokompāniju vai kuģu līniju un jānoskaidro no kāda vecuma bērni var ceļot vienatnē. Tā, ka rezumējot var piebilst to, ka nepilngadīgās personas no 14 gadu vecuma var ceļot uz ārzemēm gan vienatnē, gan ar pavadošo pieaugušo, ja viens no vecākiem neiebilst!

pirms 14 gadiem  

Daniēls P, pirms 14 gadiem :

Baigais paldies. :)

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Aija Dobroviča

+15270

 
Lai brauktu patstāvīgi uz Stokholmu ir jābūt 21 gadu vecam, ja esi jaunāks, tad jābūt ir aizbildnim, kurš ir vecāks par 30 gadiem. Šāds aizbildnis drīkst ņemt savā uzraudzībā trīs cilvēkus, kam vēl nav 21 gads. Man pagājušo gadu bija šāds variants, tāpēc zinu. Var jau būt, ka tagad kaut kas ir mainījies. Pagājušo gadu braucām 4 cilvēku kompānija un vienam pēc mēneša vajadzēja jau būt 21 gadam, bet tā pat man vīrs dabūja viņu ņemt kā aizbilstamo, jo viņam vienīgajam bija pāri 30.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Ja man ir 14 un manam aizbildnim 18, tad es varu braukt vai vjg kādu atļauju?

pirms 14 gadiem  

Daniēls P, pirms 14 gadiem :

es nezinu jaunais cilvēk.

Aivis Svirskis™, pirms 14 gadiem :

No 14 gadu vecuma drīkst braukt uz ārzemēm arī viens pats, ja par šo braucienu neiebilst vecāki un viens no vecākiem noformē bērnam atļauju pie notāra. Jebkurā gadījumā ir nepieciešama vecāku atļauja, kas ir noformēta pie notāra. Latvijas Republikā pilngadība iestājas no 18 gadu vecuma, tā ka sasniedzot 18 gadu vecumu persona ir pilngadīga un var pavadīt nepilngadīgo personu, ja braucienam neiebilst nepilngadīgās personas vecāki.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Zirne

+360

 
Vajag notāra apstiprinātu atļauju, tad pilngadīgo nevajag. Tā ir ar lidmašīnām, nezinu kā ar prāmjiem.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

ja :D

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

1 Pilngadīgajam jabūt obligāti, kurš atbild par visiem un ieteicams viņam neiet gulēt kamēr jūs neesat aizgājuši gulēt, jo apsargs var nosūtīt uz kajīti gulēt pēc 24:00.

pirms 14 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.