Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283667 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Santa Freipica

+330

 
  • 2

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 2154 skatījumi

Lidosta-muita-$$$

Ceļošana » Eiropa

Ja es nopērku ``UK`` , piemēram matu taisnotāju, ejot lidostā , laikam esot iespēja , ka šīs preces vērtību atmaksā, nu ne jau visu bet daļu ,kādus 30%, ja nemaldos, tas tā ir reāli, vienkārši baumu līmenī?

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Acīmredzot jautājums ir par PVN atgriešanu pirkumiem, kuri ir izdarīti ārpus Eiropas Savienības zonas... UK ietilpst ES/EEZ, tāpāt kā Latvijas Republika, līdz ar to pievienotās vērtības nodokļa atgriešana pirkumiem, kas izdarīti UK nav iespējama. Tomēr tas nenozīmē, ka jūs nevarat iegādāties duty fre and tax free preces par zemākām cenām lidostās izlidošanas zonā. Eirpas Savienības pilsoņiem PVN ir iespējams atgriezt iegādājoties preces par noteiktu minimālo summu Tax free veikalā un aizpildot noteiktu veidlapu valstīs, kuras nav Eiropas Savienības vai Eiropas Ekonomiskās zonas valstis, taču šādos gadījumos lielākiem pirkumiem pastāv iespēja, ka tiem būs jāmaksā ievedmuita iebraucot valstī...

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Tiešu atbildi nezinu, taču varu teikt, ka bieži nākas UK-LV lidot kaut vai ar to pašu portatīvo datoru, kas maksā vairāk nekā matu taisnotājs. Datoru es varētu būt nopirkusi kāreiz UK pirms lidojuma uz LV vai arī LV pirms lidojuma uz UK. Taču ne reizi man neteica maksāt nekādus nodokļus. Domāju, ka arī matu taisnotājam neliks maksāt nekādus nodokļus. Turklāt, izejot no drošības zonas, tikai ārpus ES pilsoņiem ir "nav nekā neklarējama" un "ir šis tas deklarējams" ejas, mums ir tikai viena eja, kur neviens neaptur (nu varbūt izņemot suņuku, kas apošņā).

pirms 14 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.